GrubyRM 19.03.2014 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Witam, wziąłem się ostatnio za remont jednak już z początku pojawił się problem. Nie wiem jaki rodzaj podłogi zastosować w pomieszczeniu pokazanym na zdjęciu. Pod nim znajduje się piwnica, strop jest wykonany na szynach połączonych cegłami. Wylewka raczej nie wchodzi w grę. Obecny pomysł to wykonanie podłogi z płyt OSB i tutaj moje pytania: 1. Czy w związku z wilogcią można zastasować zamiast legarów profile, które wykorzystywane są do montażu płyt regipsowych? 2. Co będzie lepsze - płyta OSB 18mm i profil co 50cm czy płyta 15mm i profil co 40cm? 3. Zaimpregnować płyty przed przykręceniem ich? 4. Profile stalowe można "wbetonować" do obecnego podłoża? Będzie to stabilne? Dodam na koniec że pomieszczenie ma wymiary 4x4,25. Jeżeli macie jakieś inne pomysły na wykonanie podłogi w tym pomieszczeniu bardzo proszę o rady. Pozdrawiam P.S. w razie czego mogę wstawić więcej zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts