pablojarocin 19.03.2014 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Może i głupie pytanie ale jaki sens kłądzenia styropianu na chudziak??? Mój teściu jest tak upierdliwy i mi wmawia że się styropianu nie daje pod posadzkę. A ja się uparłem że chcę zrobić chudy beton 10 cm na to posmarować dysperbitem i warstwa folii, na to styropian 12 cm i na to wylewka 5 cm. A teściu mi mówi że to strata pieniędzy i nic nie daje.Budynek podpiwniczy, około 1 metr pod gruntem. Kiedyś to była piwnica, ale chcę zrobić tam 2 pokoje i łazienke.I jeszcze budynek ogrzewany na piecem na paliwo stało.Tłumaczę mu że mi ciepło nie będzie uciekało przez podłogę, mam rację czy nie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati0201 20.03.2014 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Tego chudziaka to chyba troszkę za dużo myślę że 5 cm . Co do styro ja będę dawać 20 cm musi być podłogowy Jeśli nie dasz straty na pewno będą i to spore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 20.03.2014 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 A teściu mi mówi że to strata pieniędzy i nic nie daje. myślałem że teściowe są z kawałów, ale widzę że masz genialnego teścia. Kompletnie się nie zna a stroszy się jak paw. Tu nawet nie ma co dyskutować z debilizmem jego wiedzy. Możesz mu pokazać wuja googla .. jak wuj google widzi takie sprawy. a on w tym czereśniackim sosie niech się kisi. Dawno już nie słyszałem takich rewelacji ... 12 cm to mało ... No normalnie ręce opadają na takich ... nic nie daje .. lepiej marznąc ... chłopek roztropek się znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Crisiano 20.03.2014 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 ... Kompletnie się nie zna a stroszy się jak paw. Tu nawet nie ma co dyskutować z debilizmem jego wiedzy. ... on w tym czereśniackim sosie niech się kisi. Dawno już nie słyszałem takich rewelacji ... 12 cm to mało ... ... Ostatnio ponosi cie fantazja w wyrazaniu wlasnych emocji. Stonuj troszke, nie jestes sam na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 20.03.2014 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 On zawsze tak pisze po prostu ma dość pisania w kółko tego samego. Tak mnie zawsze zastanawiało dlaczego pomysł Adama_mk o podłodze na gruncie nie przeszedł i ludzie cały czas popełniają ten sam błąd . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 20.03.2014 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 no jak ktoś pi... to co mam pisać ? pochwały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Crisiano 20.03.2014 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 On zawsze tak pisze po prostu ma dość pisania w kółko tego samego. Tak mnie zawsze zastanawiało dlaczego pomysł Adama_mk o podłodze na gruncie nie przeszedł i ludzie cały czas popełniają ten sam błąd . . . To niech mniej pisze ale kulturalnie. Przewaznie jak ktos wchodzi po porade na forum to oczekuje w miare szybkiej i konkretnej odpowiedzi. Aby zrozumiec i przekonac sie do Adama trzeba przesledzic tysiace jego wpisow. Czym roznia sie wpisy Adama czy TB, oprocz wymadrzania dla poczatkujacego forumowicza? Zeby oddzielic ziarno od plew trzeba wielu tygodni siedzenia na forum. Slusznie, ze trzeba dac styropian na chudziaka. Czy 12 cm to malo to trzeba byc wrozka zeby stwierdzic. Moze i 50cm jak TB radzi ale czy to ma sens, jak sa ocieplone sciany, jak z innymi izolacjami, jak z wysokoscia pomieszczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 20.03.2014 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Jak będę miał czas to może jakiś poradniczek strzelę ... aby nie pisać każdemu 10x tego .. bo robi się z tego problem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Crisiano 20.03.2014 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Problemem nie jest pisanie tego 10x ale sposob przekazu, ktory w twoim wykonaniu pogarsza sie. Poradniczek jak najbardziej wskazany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 20.03.2014 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Pogarsza bo się rozgrzałem dzięki TB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 20.03.2014 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Czym roznia sie wpisy Adama czy TB, oprocz wymadrzania dla poczatkujacego forumowicza? Zeby oddzielic ziarno od plew trzeba wielu tygodni siedzenia na forum. Fakt ciężko Adama zrozumieć ale porównywanie go do TB . . . Pan TB z tego co czytam to tylko pisze, najczęściej wprowadzając ludzi w błąd, a Adam pisze, fakt, że ciężko go zrozumieć ale ile rzeczy pokazał które zbudował, a to mega różnica. Tak czy owak nie zrozumiem tego dlaczego jego izolacja podłogi nie odniosła większego sukcesu. Mimo, że problem pojawi się na pewno skoro dajemy styropian (płyty) na chudziak. Problem pewnie mniejszy ponieważ pewnie nie będzie podłogówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Crisiano 20.03.2014 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Fakt, nie powinienem stawiac w jednym rzedzie tych osob jesli chodzi o wiedze. Jednak sposob przekazywania wiedzy dla mnie porownywalny. Trzeba sie duzo wczytac aby zauwazyc roznice, ktore z biegiem czasu dyskwalifikuja jednego z nich. Izolacja podlogi na gruncie jaka jest taka jest i nikt za bardzo sie nie przejmuje. Problemu nie widac natychmiast a malo kto robi glebsze analizy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablojarocin 20.03.2014 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 A jeszcze teściu mi mówi że mam chudziaka nie dawać tylko folie i na to styropian. Twierdzi że ten piach to jest już ubity bo ten dom był zaczęty 1991 roku. i jest stan surowy okna, drzwi, 1 piętro. Tylko mnie zastanawia dlaczego od razu tej podłogi na gruncie nie zrobił w piwnicy. tylko teraz trzeba się pierdo..... przez okna z betonem. Normalnie porażka.Mam jeszcze takie małe pytanko.Czy w pomieszczeniu gdzie skład opału i kotłownia to muszę też dawać ten styropian??? Czy tak zalać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 20.03.2014 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 (edytowane) Ja nie lubię chudziaków, i foli pod styropian bym nie dawał ze względu na jeden fakt.Dajesz folię po stronie zimnej ! i zamiast zabezpieczyć izolację ... narobisz bidy przez to iż tam nastąpi kondensacja pary wodnej.Wszędzie dawaj, jak masz chęć. A jeszcze nie zapomnij na obwodzie aż po ławę dać izolację ...W pionie. Edytowane 20 Marca 2014 przez מרכבה Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 20.03.2014 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 "Fakt ciężko Adama zrozumieć ..." A mnie się zdawało, że ja prostymi słowy problema opisuję... Rozumiem... Jestem w błędzie. W tym temacie - rada: Albo zrozumieć "jak ten dom działa", albo zlecić robotę komuś - kto rozumie. Ocieplanie to zmniejszanie kosztów utrzymania. Generalnie - zmniejszenie DYNAMIKI procesów wymiany ciepła domu z otoczeniem. Warto ocieplać! Nie warto płacić dużo za utrzymanie domu. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 20.03.2014 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 (edytowane) wybacz, skrot myslowy. Ty poprostu nie dajesz odp wprost, Ty starasz zmusic ludzi do myslenia. Jesli zostawisz ich na pastwe losu i zaczna tworzyc swoje teorie wowczas jest kawa na lawe Edytowane 20 Marca 2014 przez zeusrulez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 21.03.2014 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Jaki system/dom/urządzenie może zbudować ktoś, kto nie myśli, nie zna zasady działania tego co buduje?A budować chcą wszyscy - jak leci!Cieszy, jak ktoś się "ogarnie", że wie, że nic nie wie i szuka informacji.Kłopot jest z tymi, którzy "wiedzą lepiej" a potem piszą - wykonawcy to skórw... spier... mi dom! POMOCY!!!Są i tacy, co piszą: DAWAĆ mi tu migiem i z gwarancją rozwiązanie! Nie mam czasu na pier... uczenie się i takie duperele!!!Takich nie lubię! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablojarocin 21.03.2014 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Ja nie lubię chudziaków, i foli pod styropian bym nie dawał ze względu na jeden fakt. Dajesz folię po stronie zimnej ! i zamiast zabezpieczyć izolację ... narobisz bidy przez to iż tam nastąpi kondensacja pary wodnej. Wszędzie dawaj, jak masz chęć. A jeszcze nie zapomnij na obwodzie aż po ławę dać izolację ... W pionie. To folie dać na styropian?? Ja myślałem tak -chudziak -dysperbit albo jakie inne czarne mazidło do izolacji przeciwwodnej -styropian -folia -na folie wylewka 5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 21.03.2014 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 To folie dać na styropian?? Ja myślałem tak -chudziak -dysperbit albo jakie inne czarne mazidło do izolacji przeciwwodnej -styropian -folia -na folie wylewka 5 cm http://forum.muratordom.pl/showthread.php?182626 tu masz wszystko opisane, nawet łopatologicznie, tylko przeczytaj do końca ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpepe 28.03.2018 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 Witam Mam pytanie odnośnie remontu domu w piwnicy skulem właśnie stare wylewki pod spód chce dać styropian około 10cm więcej nie da rady że względu na wysokość piwnicy. W jednym pomieszczeniu będę trzymał ekogroszek na paletach około 4-5 ton i tu pytanie pod taki ciężar styropian odpada ? Akurat w tym pomieszczeniu mogę ewentualnie odpuścić bo na piętrze mam podłogę na legarach mogę tam zaizolować podłogę co wy doradzacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts