tomek-mur1 20.03.2014 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Cześć wszystkim od dłuższego czasu zmagam się z zaprojektowaniem aneksu kuchennego w moim przyszłym dopiero budowanym mieszkaniu. Projekt wnętrza wygląda mniej więcej tak: Czerwona obwódka to oczywiście wspomniany aneks ale przedstawiłem go razem z pokojem by było można poznać kontekst pomieszczenia. Co do wymagań to żona życzyła by sobie piekarnik zabudowany na wysokości by można było z niego wygodnie wyjmować wkładać potrawy, ja życzył bym sobie w miarę ergonomiczne rozmieszczenie sprzętu ale jednocześnie by nie sprawiało wrażenia chaosu. I w miarę sporo miejsca na gary sprzęty kuchenne i produkty (może jakieś cargo) Płyta indukcyjna, piekarnik elektryczny, mała zmywarka (rodzina 2+0 w perspektywie 2+1). Nie mamy nic co musimy wykorzystać z poprzedniego mieszkania więc można puścić wodze fantazji.Wszystko w zabudowie ale planuję zrobić ją sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 20.03.2014 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 http://images65.fotosik.pl/784/2be4704271bbbea8med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 20.03.2014 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Kinka mnie uprzedziła z tym ustawieniem ale dorzucam swój obrazek. Po lewej(od wejścia) wysoka zabudowa - słupek z piekarnikiem, lodówka i po bokach 2xcargo 30cm. Szafka narożna asymetryczna ok.100cm(jedne drzwiczki 50cm), na niej stojąca na blacie szafka z np. żaluzjowymi drzwiczkami. Szafka ze zlewem 50cm, zmywarka 45cm, szafka narożna 90x90cm. Pod blatem z płytą szafki z szufladami 150cm - np. 3x50cm albo 30+90+30cm. Nie wiem ile szafek wiszących potrzebujecie, czy okap wbudowany... Można powiesić szafki tylko na ścianie naprzeciwko wysokiej zabudowy z wbudowanym okapem a nad zlewem zostawić pustą ścianę. Jeśli szafki górne mają być nad zlewem to trzeba będzie wykombinować połaczenie ich z szafką "żaluzjową", w rogu przy wysokiej zabudowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek-mur1 21.03.2014 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Pomysł z otwarciem kuchni w środku nawet nie przeszedł mi przez myśl a jest rewolucyjny i genialny w swej prostocie. muszę to pokazać małżonce bo choć ja gotuję w domu to ona chce je urządzać. Teraz poszukam dobrego programu do wizualizacji bo z pomocą posiadanego NET+ tego nie da się dobrze wizualizować. Dzięki. PS jeśli ktoś ma jeszcze jakiś inny pomysł to śmiało te mi się bardzo podobają ale może są jakieś inne jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 21.03.2014 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Można "dorzucić" barek - równo z blatem albo troche wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorotka B 21.03.2014 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Pomysł z otwarciem kuchni w środku nawet nie przeszedł mi przez myśl a jest rewolucyjny i genialny w swej prostocie. muszę to pokazać małżonce bo choć ja gotuję w domu to ona chce je urządzać. Teraz poszukam dobrego programu do wizualizacji bo z pomocą posiadanego NET+ tego nie da się dobrze wizualizować. Dzięki. PS jeśli ktoś ma jeszcze jakiś inny pomysł to śmiało te mi się bardzo podobają ale może są jakieś inne jeszcze. Ja mam dośc dobry program do wizualizacji jeśli chcesz chcetnie sie pobawie i cos wykonam ( oczywiście bezpłatnie ) tylko powiedz czy masz jakies preferencje co do kolorów jakis styl czy mam narazie cos zaproponowac , juz kilka lat sie w to bawie wiec moze cos wymyśle tylko chociaz jaki styl podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts