Przemek Kardyś 26.11.2015 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Zbieram się do kupna działki pod zabudowę własnego domku i pytanie czy kupić lepiej od osoby prywatnej działkę czy też może od państwa? Żeby kupić od państwa (polskiego) musisz trafić na licytację i wpłacić wadium, które niestety jest bezzwrotne. Ostatnio kumpel wyhaczył 11 arów za 1200 złotych łącznie - niestety na środku zadupiewa i w formacie 6x185m. Po co mu to, to on sam nie wie, ale tania była. Z drugiej strony od osoby prywatnej będzie chyba w wyższej cenie, ale to może być jakaś atrakcyjniejsza miejscówka. Tak że co byś nie zrobił - to źle. Przemku, mogę wiedzieć dlaczego nie masz membrany (folii) dachowej? czy chodzi o to, że będziesz robił ocieplenie z pianki PUR? Myślałem, że poddasze będę miał nieużytkowe, więc skończę na izolacji stropu. Teraz mi szkoda miejsca i będę musiał coś wymyślić, ale to kiedyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 27.11.2015 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 niestety na środku zadupiewa i w formacie 6x185m. niech zrobi strzelnice dla snajperów, w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slyder 27.11.2015 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Żeby kupić od państwa (polskiego) musisz trafić na licytację i wpłacić wadium, które niestety jest bezzwrotne Zmień kolegę bo cię wkręca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 27.11.2015 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Zmień kolegę bo cię wkręca. Tak ze mnie publicznie zrobić wariata? Osz kurwasz! niech zrobi strzelnice dla snajperów, w sam raz A pytała się żona po jakiego mi to forum. Pytali się koledzy. A tu proszę - ja coś wiem, a on nie, chociaż kasę wydał. Hhehehehe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazy82 27.11.2015 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 hahah no i po to jest forum , by sobie pomagać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koks0309 27.11.2015 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Zbieram się do kupna działki pod zabudowę własnego domku i pytanie czy kupić lepiej od osoby prywatnej działkę czy też może od państwa? Jak chcesz kupić działkę to przed zakupem sprawdź czy nie jest przypadkiem uznana wg nowych śmiesznych mapek jako zalewowa. No chyba że już ma wydane Wz. To co teraz zrobili z tymi niby terenami zalewowymi to jakaś paranoja i jeszcze ten śmieszny Rzgw w Krakowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 28.11.2015 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Brakło mi styropianu. http://i.imgur.com/yZiECPQ.jpg Mam jeszcze na dole kilka 30-tek, to je mogę pociąć, ale na razie służą jako podpora do wieszania płyt GK. Za dobrze by było jakbym skończył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 28.11.2015 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Będzie pomieszczenie o zerowej akumulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 28.11.2015 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Nie zerowej, tylko doświadczalnej. ... kominy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 28.11.2015 22:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Tomku Brzęczkowski. Dasz pan radę ogrzać za 20 kWh/m2 * rok moje poddasze? Chcę wynająć i mają być niskie koszty eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 29.11.2015 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 Jak TB zrobi Ci projekt to jeszcze odsprzedasz kilka kalorii ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 29.11.2015 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 niech zrobi strzelnice dla snajperów, w sam raz dla snajperów za krótka. Na 300 metrów ze zwykłego kałacha 90% skuteczności z PK 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 29.11.2015 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 185 metrów to też niezły dystans, bo można najwyżej strzelać z procy. A Tomek miałby idealne warunki - wystarczy folię od środka przybić i będzie szczelnie, styropian od podłogi jest... ech, pracuś konstruuje generator grawitacyjny, więc chyba nie ma czasu na poddasza zwykłych śmiertelników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowi 29.11.2015 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 Witam serdecznie. Właśnie skończyłem czytać cały temat Twojego wariatkowa. Zajęło mi to 3 dni. Zacząłem w piątek i właśnie skończyłem. O już poniedziałek, więc 4 dni Czyta się super i aż przychodzi chęć do budowania, choć u mnie to odległa przyszłość... Pozdrawiam i dopinguje w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 30.11.2015 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Dziękuję. Że też Ci się chciało... to miłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koks0309 30.11.2015 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Szacun Przemek za wytrwałość w budowie. Widziałem ostatnio na żywo Twój domek, fajnie się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 30.11.2015 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Hehe... perła architektury to nie jest, ale dzięki za miłe słowa. Faktycznie jak w dobrym miejscu stanąć, to nawet, nawet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beskidziak 30.11.2015 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Hehe... perła architektury to nie jest, ale dzięki za miłe słowa. Faktycznie jak w dobrym miejscu stanąć, to nawet, nawet. He,he przypomniał mi się mój dekarz i rozmowa z nim: Mówie: Panie krzywo trochę ta dachówka. On na to: Źle Pan stoisz tu,tu trzeba stać i się patrzyć...... i ciągnie mnie 20 metrów od domu.... Niezły ten Twój dziennik, fajnie się czyta, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwekr 30.11.2015 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Dziwne. Znam kilka wiat i stodół z blaszanym dachem i nie znam jednocześnie nikogo, kto by się na wilgoć skarżył. Gdyby jednak coś się działo, to najwyżej dam folię na styropian i przycisnę jakimiś listwami, albo płytami. Jak na razie, to tylko gdzieś koło komina zauważyłem przeciek. Przemku obserwuj co się będzie działo. Brat mój zrobił też zadaszenie, na konstrukcję drewnianą dał bezpośrednio blachę i mimo dobrego przewiewu nieraz to kupę kropli wisi, ścieka po drewnie i na podłogę. W przyszłym roku chce zdejmować blachę i to poprawiać bo boi się, że za parę lat to mu to drzewo zgnije. Jeśli do tej pory nie widziałeś problemu to może u Ciebie nie będzie tego zjawiska, u niego teraz w okresie jesiennym jest najgorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 30.11.2015 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Jeszcze raz dziękuję za miłe słowa. Odnośnie "się będzie działo", to już zauważyłem i dałem zdjęcia. Niestety się skrapla. Zobaczę co będzie jak właz zamknę, a ostatecznie skończy się chyba na folii przybijanej od spodu i wełnie, bo zachciałem mieć izolowane poddasze. Ale to dopiero jak mi się będą pieniądze z kieszeni wysypywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts