Gość TwojPan 18.03.2016 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 W tej cenie (29k brutto) da się zrobić strop z robocizną (~18k), kupić drewno (~7k) i zapłacić za montaż więźby (~4k). Drewno z podwórka w tartaku,pomalowane zieloną breja i hop już jest więźba Zdecydowanie wybieram wiązar.wiązar Mitek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 18.03.2016 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Kibel sobie gdzieś tam zrób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 18.03.2016 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 I łóżko wstaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 18.03.2016 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Kibel sobie gdzieś tam zrób. Sauna i siłownia jest w planie,więc i prysznic-a kibel to całkiem niezły pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 18.03.2016 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 (edytowane) Dobry pomysł. Dzięki aiki. Czynny kibel trudno przecenić. Się Bartek śmiej, ale faktycznie na 11,5x6,5 to już się da dom postawić. Z łóżkiem przesada - najwyżej sobie oparcie w aucie rozłożę. Drewno z podwórka w tartaku,pomalowane zieloną breja i hop już jest więźba Zdecydowanie wybieram wiązar.wiązar Mitek. No, no. Wiadomo, że na domu się nie oszczędza. Tak przynajmniej piszą w ulotkach reklamowych. Edytowane 18 Marca 2016 przez Przemek Kardyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 18.03.2016 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 A ja mam inne doświadczenia z kiblem w pomieszczeniu przy garażu. Moi rodzice maja osobny garaż i przy nim pomieszczenie gospodarcze gdzie jest właśnie ubikator. Mają już to ponad 10 lat i żadne z nich nigdy z tego wc nie korzystało, ja chyba raz korzystałem i to wszystko. Rure zawsze można wstawić i kibel za 150zł tak samo, ale nie szkoda miejsca? Do domu daleko nie będziesz miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 18.03.2016 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Raczej blisko, ale jak się upapram to do domu niewygodnie. Z drugiej strony w domu będzie tylko jeden sracz, więc w przypadku ostrej i zaraźliwej galopki może być awaryjnym miejscem zrzutu. Tylko kurde trzeba rury ciągnąć więc nie wiem. A, ide sobie piwo otworzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 18.03.2016 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Rozkminiam Chinczyka Huawei P8 Lite. Gosciówa mi wciągnęła, ale na razie nie żałuję (7 godzin). Jest jakis tutorial dla wariatów? A z drugiej mańki. Jak zrobić szesciostopniowe schody z kostki brukowej? Obrazkowo albo filmowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 19.03.2016 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Chyba na jednym piwie sie nie skonczylo ? Te huawei jest dobry i tani, wiec dobrze ze Ci go wcisnela, bedziesz teraz modny jezeli wczesniei miales tel z klapka albo z przyciskami Btw: jaka wysokosc pomieszczen planujesz w swoim garazu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 19.03.2016 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Mialem już smartfona, ale byl do bani i niczego sie nie dalo zrobić. Teraz mam gigabajty i megabity i gigaherce i sie moge pobawić. Pomieszczenia zrobie chyba na 2,6 m około, żeby moc później legalnie kogoś zatrudnić jak bedzie opcja. Chyba wiec i kibel się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 19.03.2016 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 No własnie, jak planujesz na działalność to faktycznie kibel musi być Mi chodzi po głowie garaż tak na 2,3-2,4m i na górze poddasze użytkowe ! Też z możliwością przeznaczenia a działalność. Ostatecznie nie chciałbym żeby garaż wyszedł mi wielkości domu albo nawet większy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubek86 19.03.2016 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Przemek przy okazji mam dwa pytania. Pierwsze o zawory napowietrzające. Pisałeś w dzienniku, że dawałeś zawory napowietrzający. Gdzie je zakładałeś na poddaszu, bo nie widzę żadnych zdjęć. I drugie. Masz strop betonowy i strop ocieplałeś styropianem. Czy dawałaś na strop folie a potem styropian czy tylko sam styropian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 19.03.2016 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Ja pisałem, że montowałem zawory napowietrzające? Gdzie? Mam odpowietrzenie na pionie od kibla. Na strop dawałem folię i ją kleiłem taśmą do folii, a potem dawałem styropian. Folia kosztowała 150zł, więc zwyczajnie trzeba dać i tyle. Koszty pomijalne, roboty mało... trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubek86 19.03.2016 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Wydawało mi się że u Ciebie o tym czytałem, ale musiało mi się coś pomieszać. Jeszcze raz dzięki za kolejną poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 19.03.2016 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Kuba? Można gdzieś popatrzeć Twoją budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubek86 19.03.2016 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Przemek nie prowadzę dziennika i pewnie nie będę go prowadził. Jestem bardzo nieśmiały i skromny. Mam na razie prawie stan zero - bez chudziaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 20.03.2016 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 (edytowane) No, no. Wiadomo, że na domu się nie oszczędza. Tak przynajmniej piszą w ulotkach reklamowych. Ja wiem,że na FM, co drugi to inżynier budownictwa-bo przeczytał (albo napisał) kilka tysięcy postów. Jeśli jesteś konsekwentny,porównując więźbę 'wprost" z placu tartaku do wiązarów z fabryki,napisz też o tym ,że tartaczne drewno jest zazwyczaj mokre,niezabezpieczone (zielona breja to farsa) itd. Oszczędzaj sobie na czym tam chcesz,buduj jak tam chcesz.Ale jak porównujesz cokolwiek-zrób to jak należy A w wielu przypadkach (prosty,dwuspadowy dach)-wiązar jest nieznacznie droższy... Edytowane 20 Marca 2016 przez TwojPan add Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 20.03.2016 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Dobrze mój Panie. Jak Cię to przekonuje, to sobie kup, a ja pozostanę przy swoim zdaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 20.03.2016 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Dobrze mój Panie. Jak Cię to przekonuje, to sobie kup, a ja pozostanę przy swoim zdaniu. Przemek, dzieki takim ludziom caly ten biznes sie kreci A drzewo z tartaku wystarczy kupic rok wczesniej, ladnie ulozyc, zwiazac, przykryc od gory i bedzie ok. Ja tak zrobilem i jestem zadowolony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 20.03.2016 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 I Se samemu breją pomalować a jak juz na dachu to jeszcze raz.Wiązary owszem ale samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts