Przemek Kardyś 21.05.2016 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 No jasne. Jak będzie pasterz na kazaniu przynudzał to się zabaw w mechoreportera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 22.05.2016 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 (edytowane) Zapomniałem telefonu.Będę jeszcze w pobliżu w tym tygodniu.Do czwartku będą. Edytowane 22 Maja 2016 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 23.05.2016 06:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Dobra. Tymczasem dostałem cenę za montaż urządzeń do ciepłej wody. Za zbiornik 300L z wężownicą, grzałkę 3kW, naczynie przeponowe, zawór mieszający 35-60stC, zaworki, śrubunki, kształtki, rurki i robotę razem 2230zł. Gdybym robił to sam i kupował na 23% VAT wyszłoby tyle samo, więc nie wszystko się opłaca samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mortyl00 23.05.2016 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Dobrze mieć firmę żeby móc sobie doliczyć VAT. To nic trudnego. Tylko jak wiadomo w działalności gospodarczej musisz wszystko sam sobie opłaicić. Więc czy się opłaci to nie wiem. Ale spróbować warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 23.05.2016 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Tu nie warto. Przyszedł, zrobił, wystawił rachunek i to wszystko taniej niż robić samemu. Ustawa o VAT ma wspierać sektor usług i to właśnie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 24.05.2016 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 No dobrze Ci to wyszło, kuźwa ja kupiłem sam zbiornik na 23% i sam go będę podłączał na dniach. Strace pewnie cały dzień na to a i nie wyjdzie mnie taniej niż Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 25.05.2016 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 warto kupowac w firmach ktore zajmuja sie tez montazem ... nie raz udawalo mi sie obejsc to kupic na 8% i samemu montac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 25.05.2016 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Chyba tak, ale dobry instalator ma maksymalne zniżki i kupując samemu nawet na 8% średnio się to opłaca. Jestem mega zadowolony, zarówno z ceny, jak i jakości wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 26.05.2016 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2016 .. jak malowałes kolorem to 2 warstwy w zupełnosci wystarczyły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 27.05.2016 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 Dwie warstwy to minimum i miejscami przebijało, to przejechałem gdzieniegdzie trzeci raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 27.05.2016 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 Zdjęcia z wczoraj kostki granitowej sprzed kościoła. Podaję link, na forum się nie chciały załadować. chyba za duże. tutaj zdjęcia Kostka dosyć mocno ekploatowana. Naokoło cmentarz, dużo syfu na butach się z niego wynosi. Ponadto kościół bez rynien, parę drzew z tyłu.Widzę że mech usunęli.Kostko położona około 10 lat temu. Nie pamiętam dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 27.05.2016 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 Dzięki za zdjęcia. Może to trwałe i dobre, ale dla mnie jakoś mało domowe. Będę chyba jeszcze szukał rozwiązań, bo na tego splita znów żona patrzy spode łba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 27.05.2016 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 Przemek to ja się przypomnę. Już mam dosyć tej przerwy na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Griszenko 27.05.2016 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 (edytowane) Oprócz materiałów kupuje się niektóre narzędzia i urządzenia a inne się wypożycza. Warto jednak mieć betoniarkę, młotowiertarkę czy wciągarkę linową. Duży wybór na stronie [moderowano] Edytowane 27 Maja 2016 przez finlandia link reklamowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 09.06.2016 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 Ho ho ho! Tak podbijam, bo mi potem będzie głupio że taka przerwa. Śturam sobie wykończeniówkę, żona podlewa pomidorki i ogórki, przyszły płyty i fronty na meble kuchenne, ogólnie kończę potrzebne do wprowadzenia rzeczy i jeszcze ze dwa tygodnie i się przeprowadzamy. Za piach i robotę pod garaż zapłaciłem 2800zł (75m3 piachu, 10 godzin koparki, płyta wibracyjna, transport koparki, łopatowy). Trochę drogo. Poza tym za płyty meblowe z cięciem, oklejaniem i blatem zapłaciłem 835zł, a za fronty równy 1000zł. Miały być tanie, ale ostatecznie małża uparła się na połysk. Nie podoba jej się i "w sklepie te fronty były inne" . Kiedyś bym się zdenerwował, ale dzisiaj tylko się śmieję. Jeszcze zapłacę około 1200zł za szuflady i zawiasy szafek górnych, ze 200zł za uchwyty i ostatecznie wyjdzie około 3200zł za 3,2mb mebli z frontami w połysku i szufladami systemowymi GTV Modern Box. Drogo? Tanio? Chyba niedrogo. Wstawię jakieś zdjęcia kiedyś, ale na razie takie powolne dłubanie to żadnych spektakularnych sukcesów nie ma. Robiłem fugi cały tydzień, bo to wcześniej zaniedbałem, a teraz trzeba było drapać i myć. W kuchni i WC poszła biała fuga epoksydowa z WiM i poszło 2kg na jakieś 14m2 płytek. Robi się tym ciężko, ale może efekt będzie tego wart. Na razie tyle. Idę zamawiać szuflady, bo w necie najtaniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fjohny 10.06.2016 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Przemku, zostaw jakieś namiary na sklepy internetowe gdzie się zaopatrujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino49 13.06.2016 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 (edytowane) Przemku, obejrzałem... Edytowane 13 Czerwca 2016 przez dino49 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 13.06.2016 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 I masz pewnie mnóstwo sensownych uwag. Śmiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 18.06.2016 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 Ni ma zdjęć. Do dupy, wiem. Ale będą, jak tylko coś skończę. A mam pozaczynane kilka spraw i w sumie nawet dość są zaawansowane, ale jeszcze to nie to. Na wykończeniu jest sala tronowa - już lustro wklejone, zafugowane, posprzątane, mebel na swoim miejscu. W końcu, bo wcześniej trzeba było jakieś niegodne pozycje przyjmować. Zostały jeszcze światełka (3 sztuki wpuszczane w GK) i szafka z umywalką, ale to już jak mi 500+ dojdzie, bo krucho. Poza tym poskręcałem wstępnie meble, blat już jest, zamontowałem zlewozmywak, zmywarkę, piekarnik i indukcję i nawet ją dzisiaj przetestowałem. Bez szału. Znaczy fajnie, spoko, ale woda się gotowała dłużej niż myślałem. Może mam jakiś wolny garnek? Szuflad jeszcze nie zamówiłem, ale to już bez stresu, bo mogę mieszkać bez. Kupiłem też wannę 170x70 i chcę ją postawić na bloczkach BK 12cm, bo na nóżkach to chyba zaraz pęknie. Leży i czeka na łaskę. Może w poniedziałek? Żona wzięła się dzisiaj za mycie okien i możliwe że za tydzień przeprowadzka, a najdalej za dwa. Szczerze, to jak myślę o tym wynoszeniu u wnoszeniu wszystkiego, to mi się nawet nie chce o tym myśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 19.06.2016 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 Wytrzymasz i dasz radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts