cob_ra 02.08.2016 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 Wkońcu widać jak wyglądasz. Jeszcze daj fotkę z profila. Tak na marginesie, w końcu muszę złożyć zamówienie na puszki rozprężne i rozdzielacze. Jak stoisz z czasem? Miałem się odezwać na wiosnę ale wiadomo jak to jest, nie wszysto się pali aby było na już. Więc tak leciały tygodnie i miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 02.08.2016 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 Profil mam nienajlepszy, więc musisz mi wybaczyć, ale nic z tego. A czasu mam troszkę - dom już zbudowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 02.08.2016 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 Ok, na dniach myślę, że max do weekendy podeślę, co i ile czego potrzebuje wraz z wymiarem przez strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 09.08.2016 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Jak ten czas zapierdziela... Niedawno skończyła mi się umowa na internet, którym to tak bardzo się jarałem. Jest tam gdzieś wcześniej wstawiony wynik, chyba był download 34Mb/s i myślałem że jest fajnie. Teraz mam nową umowę, chłopy podpięli mi światłowodzik i efekt jest taki: http://www.speedtest.net/my-result/5540255794 To nie fejk. Działa całkiem nieźle, testuję sobie 4K i chyba znów nic nie zrobię przy domu. Tak dla usprawiedliwienia wrzuciłem, bo mnie wciągnęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek.M 09.08.2016 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 http://www.speedtest.net/my-result/5540255794 Zrób sobie test na inny trochę dalszy serwer, pewnie wynik będzie inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 09.08.2016 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Tak jest dobrze. Robiłem różne testy i wychodzi od 35 do 815Mb/s. Nie jaram się cyferkami, ale to jest dobre łącze po prostu. No bajer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ggdh 10.08.2016 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Od kogo masz takie łącze? I za ile, bo w mieście płacę 50zl za 50/2 po światłowodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 10.08.2016 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Cyferki ładne, nie powiem robią wrażenie. Chociaż u mnie też światłowód ale na tą chwilę max 300 setka dostępna. Nocą podwojenie prędkości. Kiedyś na wiosce miałem 256k i człowiek się cieszył. Przez 15 lat wiele się zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 10.08.2016 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Jak ten czas zapierdziela... Niedawno skończyła mi się umowa na internet, którym to tak bardzo się jarałem. Jest tam gdzieś wcześniej wstawiony wynik, chyba był download 34Mb/s i myślałem że jest fajnie. Teraz mam nową umowę, chłopy podpięli mi światłowodzik i efekt jest taki: http://www.speedtest.net/my-result/5540255794 To nie fejk. Działa całkiem nieźle, testuję sobie 4K i chyba znów nic nie zrobię przy domu. Tak dla usprawiedliwienia wrzuciłem, bo mnie wciągnęło. nieźle ale to pewnie świeżynka, więc wraz ze wzrostem liczby użytkowników prędkość będzie maleć. Co nie zmienia faktu że i tak jest zajebiście. Ja się cieszę że mam neostrade 14 Mb/s na tym moim zadupiu i jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 10.08.2016 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 ISP to WDM Mielec. Cena 49,90 miesięcznie bez limitów. Sieć zbudowana co najmniej rok temu, więc już trochę abonentów jest. Żeby było śmieszniej, to w Mielcu było to niedostępne. Sąsiad też nie wylewa już szamba, a i z mojej oczyszczalni przestało cuchnac po odetkaniu korka na pionie na poddaszu. Myślałem ze będzie gorzej, ale nawet mi się tu podoba. Tylko te muchy cholerne mnie drażnią i nie wiem co robić. Jakieś pająki tez są... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ggdh 12.08.2016 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 Mam z Czajena, bo w samym centrum (100m od domu kultury) nie było WDM, które rok temu miało najlepszą ofertę. Tak czy tak: nie wiem co bym zrobił z takim internetem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 17.08.2016 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Oderwałem się od internetu i posprzątałem z żoną blaszaka. Było tam trochę starych worków z zaprawami i postanowiliśmy wysypać to pod przyszłe schody, które planowaliśmy na przyszły rok. Teraz jest już nieco wyżej, poza tym podebralem łopatą po bokach i wrzuciłem na górę i kurde balans... pasuje zrobić te schody. I tu dramat, bo ja nie umiem robić schodów. Myślałem z desek zrobić szalunki, ale nie mam desek bo na łaty pocialem. Może lepiej kupić ze trzy płyty OSB, tylko nie wiem jakie grube. Nawet by mi tanio w meblowni pocieli na wymiar. No i dawać tam jakieś pręty, czy może wystarczy siatka, no i czy trzeba robić fundament? Wolałbym to wylać w jednym podejściu. Mieszkanie na budowie musi się skończyć - schody muszą byc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 18.08.2016 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Jestem właśnie na tym etapie. Z czego planujesz schody? Kostka, czy płytki? Ja będę miał płytki i robię teraz fundament. Dogadałem się z majstrem co mi murował i jeżeli ja zrobię fundament to on przyjdzie mi zazbroić i zaszalować. Więc jak Ci się bardzo nie spieszy to za 2 tygodnie zdam Ci relację + foto z tego procesu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 18.08.2016 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Raczej z płytek. Nie chce mi się tylko robić osobno fundamentów, osobno murków oporowych i osobno samych stopni więc kombinuję jak to zrobić za jednym podejściem. W robocie mam takiego kolegę po budowlance co dorabia sobie na remontach i twierdzi że bez problemu tak można, tylko podkopać trochę głębiej pod pierwszy stopień i dać jakieś zbrojenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 18.08.2016 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Myślę że to jest max 2 podejścia. Jedno na fundament, drugie na murki i stopnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MeArek 18.08.2016 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Ja widziałem taki patent na schody z bloczków fundamentowych. Na pewno ja tak zrobię. Nie trzeba szalunków i betonu. Co warstwa wyżej to po obwodzie mniej bloczków. Chociaż jak ktoś ma duże schody to nie wiem jak z kosztami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolLis 19.08.2016 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Powodzenia w zmaganiu się z budową! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 19.08.2016 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Przemek, jaki styropian dawałeś/będziesz dawał na cokół? zwykły czy hydro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 19.08.2016 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Pod ziemię poszedł Neo Aqua 2x10cm, bo taki mieli na stanie (drogi i jeszcze mnie wyśmiał sprzedawca - buc, bo "każdy daje 8cm i jest dobrze"). Nad ziemię jeszcze nie przylepiłem nic, ale dam chyba najzwyklejszy w dobrej cenie (lambda ~0,038 ). Nie ma sensu hydro, najwyżej się nad grafitem zastanowię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 19.08.2016 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Pod ziemię poszedł Neo Aqua 2x10cm, bo taki mieli na stanie (drogi i jeszcze mnie wyśmiał sprzedawca - buc, bo "każdy daje 8cm i jest dobrze"). Nad ziemię jeszcze nie przylepiłem nic, ale dam chyba najzwyklejszy w dobrej cenie (lambda ~0,038 ). Nie ma sensu hydro, najwyżej się nad grafitem zastanowię. Pytam, bo wykonawca się zdziwił jak wspomniałem o hydro na cokole. Stwierdził że odkąd robi zawsze tam dawał ten sam styropian co na właściwą elewację, cieńszy o kilka cm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts