cob_ra 19.08.2016 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Co do styropianu, na strop dawałeś fasadowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 19.08.2016 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Tak. Na razie 2x15cm grafitowego Swisspor 0,033, ma zakładkę i klejone pianką z puszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 21.08.2016 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Co dajesz na wierzch? Ja też taką grubość daje, chciałem wylewkę i w nej zatopiona siatka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 22.08.2016 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 Wylewka to mnóstwo roboty i koszty niepotrzebne. Sam materiał to ponad tysiak, plus robocizna drugie tyle... nie stać mnie. Dam chyba siatkę i klej, a w części gdzie będzie w przyszłości izolowane pomieszczenie rozłożę na to najtańsze panele, albo jakąś płytę OSB 10-12mm, tylko trudno mi ją będzie wcisnąć przez mój wyłaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 22.08.2016 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 Tak jak Przemek pisze, na siatce i kleju jak położysz nawet samą płytę OSB >10mm to już bedzie git. Jak wyłaz mały to cieńsze płyty cięte na wymiar i na zakładkę 2 warstwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 22.08.2016 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 Co dajesz na wierzch? Ja też taką grubość daje, chciałem wylewkę i w nej zatopiona siatka. Ja tak zrobiłem kilka tygodni temu. W sumie miałem 55m2, 36cm styro + siatka 10x10. Wylewka 5cm i święty spokój.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 22.08.2016 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 (edytowane) Wylewka to mnóstwo roboty i koszty niepotrzebne. Sam materiał to ponad tysiak, plus robocizna drugie tyle... nie stać mnie. Dam chyba siatkę i klej, a w części gdzie będzie w przyszłości izolowane pomieszczenie rozłożę na to najtańsze panele, albo jakąś płytę OSB 10-12mm, tylko trudno mi ją będzie wcisnąć przez mój wyłaz. Ale płyta OSB + klej + siatka to tez jest koszt...Jedna płyta kosztuje ok 40zł, na moje 55m2 potrzebowałbym prawie 18płyt i się robi 720zł... Robocizna za wylewkę kosztowała mnie 550zł, piasek tani, troszkę do cementu trzeba dołożyć ale przynajmniej jest to na lata.... Edytowane 22 Sierpnia 2016 przez hektor80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 22.08.2016 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 U nas biorą 11zł/m2, a mam 150m2 poddasza. Dobra, pomyślę jeszcze, bo i tak teraz tego nie zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejzi 23.08.2016 01:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Raczej z płytek. Nie chce mi się tylko robić osobno fundamentów, osobno murków oporowych i osobno samych stopni więc kombinuję jak to zrobić za jednym podejściem. W robocie mam takiego kolegę po budowlance co dorabia sobie na remontach i twierdzi że bez problemu tak można, tylko podkopać trochę głębiej pod pierwszy stopień i dać jakieś zbrojenie. Można zrobić z gotowych stopni betonowych - producent Libet, Brukbet itp. Łatwo się to układa, można chodzić od razu. Wieczne praktycznie, nie śliskie w deszczu i nie trzeba myć, wystarczy odmieść, co dla mnie było zaletą, bo płytki bywa że się brudzą. Mogę wrzucić zdjęcia jak to u mnie wygląda jakby co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 23.08.2016 04:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Poproszę. Tez myślałem o schodach split, ale nie widziałem żeby to ktoś miał i wydawało mi się że to raczej na taras, albo do ogrodu. Skoro sbie chwalisz ro wrzuć parę fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejzi 23.08.2016 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Poproszę. Tez myślałem o schodach split, ale nie widziałem żeby to ktoś miał i wydawało mi się że to raczej na taras, albo do ogrodu. Skoro sbie chwalisz ro wrzuć parę fotek. Proszę, w deszczu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniellos_ 23.08.2016 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Proszę, ... Me gusta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 23.08.2016 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Naprawdę ładne. Tylko ja mam 6 schodków i się zastanawiam czy się to nie rozjedzie. Możę wyleję murki oporowe w kształcie krokodyli i na tym poukładam te stopnie. Jeszcze z żoną muszę porozmawiać jak jej te zdjęcia pokażę. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejzi 23.08.2016 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Naprawdę ładne. Tylko ja mam 6 schodków i się zastanawiam czy się to nie rozjedzie. Możę wyleję murki oporowe w kształcie krokodyli i na tym poukładam te stopnie. Jeszcze z żoną muszę porozmawiać jak jej te zdjęcia pokażę. Dzięki. Tu jest poradnik Libet (str. 36): http://www.libet.pl/wp-content/uploads/2014/09/Poradnik-brukowania.pdf A tu BrukBet: http://www.bruk-bet.pl/warto-wiedziec/stopnie-schodowe-piekne-schody-gotowe-w-jeden-dzien http://www.zielonyogrodek.pl/stopnie-blokowe-bruk-bet-zalety-i-instrukcja-montazu U mnie leżą tylko na zagęszczonej podbudowie, jakieś 30cm, bez betonu pod stopniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 26.08.2016 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 26.08.2016 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 26.08.2016 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 26.08.2016 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 https://www.youtube.com/watch?v=ar7sKNb4UUE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 28.08.2016 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2016 Widzę że jak się mieszka to różne pomysły przychodzą do głowy btw zacząłeś robić te schody? Dla mnie to też temat, tyle że na następnny rok bo nie ma hajsu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 28.08.2016 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2016 Schody to też i mój temat, a nie myślałeś wymurować stopni, a obłożyć je np. kamieniem. Ja u siebie planuje szary granit. Kostki betonowe mi się nie podobaja. A płytki całkowice odpadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts