map78 09.05.2014 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 to co, może lepiej zastosować oświetlenie halogenowe na długości tych 230 cm ściany - 3 halogeny... A jaki jest cel główny zastosowania tego trawertynu? Ma to być typowa ozdoba - jak obraz, czy może coś innego:confused: Co to za ściana? Czy można ją swobodnie obrabiać - skuć, nad-rzucić, itp.??? Halogeny to już generalnie przeżytek - ja bym w to nie szedł raczej led'y, ale trzeba to dobrze przemyśleć i na pewno wyjdzie fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DZIKU_7 10.05.2014 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 tak tak- ozdoba! Ściana jest z maxa z tynkiem diamand. Chcę nałożyć trawertyn na jej większej części. Ściana ma 260 wysokości i 430 szer. Chcę ten trawertyn założyć na 230cm od góry do dołu na jej środku. Miałem w zamiarze zastosowanie ledów w oprawach halogenowych chyba że macie inne pomysły na ten salon np. kolor ścian Okna orzechowe, kominek narożny w marmurze daino reale, panele quick step dąb naturalny satynowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DZIKU_7 10.05.2014 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 aaa, na 30cm z kawałka taśmy zrobiłem próbę. Efekt niekonieczny . Za mało światła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 10.05.2014 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 tak tak- ozdoba! Ściana jest z maxa z tynkiem diamand. Chcę nałożyć trawertyn na jej większej części. Ściana ma 260 wysokości i 430 szer. Chcę ten trawertyn założyć na 230cm od góry do dołu na jej środku. Miałem w zamiarze zastosowanie ledów w oprawach halogenowych Ja bym się chyba zdecydował na nacięcie tej ściany, skucie ok 2cm w miejscu trawertynu i podświetlenia taśmą led ze wszystkich 4 stron. Powstała by wtedy taka delikatna podświetlana wnęka. Będzie to wymagało sporo pracy, ale efekt byłby zajefajny. Naświetlanie jakimiś wysięgnikami, czy ledami w oprawach halogenowych moim zdaniem będzie trochę druciarskie;) ale to tylko moje zdanie i każdy robi tak jak lubi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janek_kos 11.05.2014 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Przy takich wymiarach ledy nawet w około nie doświetlą środka. kolejna sprawa: przy takim ułożeniu diod na trawertynie wszystkie zagłębienia będą ciemne i moim zdaniem efekt będzie nijaki. Ja polecałbym lampy sufitowe, może jakieś w stylu estradowym, no ale to zależy od aranżacji całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts