Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

podświetlenie części ściany profilem led z sufitu

Recommended Posts

to co, może lepiej zastosować oświetlenie halogenowe na długości tych 230 cm ściany - 3 halogeny...

A jaki jest cel główny zastosowania tego trawertynu? Ma to być typowa ozdoba - jak obraz, czy może coś innego:confused: Co to za ściana? Czy można ją swobodnie obrabiać - skuć, nad-rzucić, itp.???

Halogeny to już generalnie przeżytek - ja bym w to nie szedł:no: raczej led'y, ale trzeba to dobrze przemyśleć i na pewno wyjdzie fajnie.

tak tak- ozdoba! Ściana jest z maxa z tynkiem diamand. Chcę nałożyć trawertyn na jej większej części. Ściana ma 260 wysokości i 430 szer. Chcę ten trawertyn założyć na 230cm od góry do dołu na jej środku. Miałem w zamiarze zastosowanie ledów w oprawach halogenowych 20140504_135546.jpg20140504_135601.jpg

chyba że macie inne pomysły na ten salon np. kolor ścian

Okna orzechowe, kominek narożny w marmurze daino reale, panele quick step dąb naturalny satynowy.

tak tak- ozdoba! Ściana jest z maxa z tynkiem diamand. Chcę nałożyć trawertyn na jej większej części. Ściana ma 260 wysokości i 430 szer. Chcę ten trawertyn założyć na 230cm od góry do dołu na jej środku. Miałem w zamiarze zastosowanie ledów w oprawach halogenowych

Ja bym się chyba zdecydował na nacięcie tej ściany, skucie ok 2cm w miejscu trawertynu i podświetlenia taśmą led ze wszystkich 4 stron. Powstała by wtedy taka delikatna podświetlana wnęka. Będzie to wymagało sporo pracy, ale efekt byłby zajefajny. Naświetlanie jakimiś wysięgnikami, czy ledami w oprawach halogenowych moim zdaniem będzie trochę druciarskie;) ale to tylko moje zdanie i każdy robi tak jak lubi:)

Przy takich wymiarach ledy nawet w około nie doświetlą środka. kolejna sprawa: przy takim ułożeniu diod na trawertynie wszystkie zagłębienia będą ciemne i moim zdaniem efekt będzie nijaki. Ja polecałbym lampy sufitowe, może jakieś w stylu estradowym, no ale to zależy od aranżacji całości.