Gość 19.06.2002 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2002 Mam pytanie. Ktory jest tanszy. Pan nadzorca stwierdzil,ze ten z bloczkow (od jakiejsc wysokosci oczywiscie) jest tanszy.Bo beton jest drogi, grucha tez i pompa.To samo stropy. Ekipa (do ktorej mam zaufanie i wiem,ze buduja tanio) twierdzi, ze lany strop jest tanszy o 1/3 a pan nadzorca znowu-co za glupoty//No i kto ma racje? Poradzcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metal 19.06.2002 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2002 Co do stropu to nie wiem. W projekcie miałem Terivę i tak zrobiłem.Co do fundamentów (a ściślej ścian fundamentowych) to taniej mnie wyniosły z bloczków. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojptak 20.06.2002 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2002 Jeśli chodzi o strop to wydaje mi się że lany będzie droższy od typu terriva. Przy lanym musisz mieć pełne deskowanie i zbrojenie. Natomiast fundamenty to jak możesz to zrób lane (to co w ziemi) a powyżej z bloczków.Koszt betonu z gruchy oraz bloczków jest porównywalna a do bloczków musisz doliczyć robociznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 20.06.2002 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2002 Fundament z bloczków jest zdecydowanie tańszy. Tanio wychodzi strop drewniany, ale nie wiem czy masz do niego przekonanie. A ściany z czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 20.06.2002 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2002 Ściany chyba z Porothermu (25 P+W i ocieplenie), choć w hurtowni polecali Megatherm (Plecewice) bo wytrzymalszy i tańszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 20.06.2002 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2002 Opal i ckawdrat: budujecie ten sam dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 20.06.2002 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2002 Acha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 20.06.2002 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2002 Może ujawnią się inne pary współbudujących? Opal = EMckwadrat? [ Ta Wiadomość była edytowana przez: ryniu dnia 2002-06-20 11:54 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 20.06.2002 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2002 Ha, ha, ha... żeby nie wyszła z tego nowa teoria względności budowlanej. Do EM-a mamy co prawda kawałek ale biorąc pod uwagę wczorajsze odkrycie teleportacji to jak zniszczymy domek EM-a, może pojawi się u nas na działce.... PS. My niczego nie ukrywamy, jesteśmy ujawnieni w Klubie Budującym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EM 20.06.2002 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2002 Ryniu!!! Nie umiesz trzymać jęzora za zębami! Przecież ckwadrat teraz mi gębę obije a i opal się dostanie swoje. Fu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 20.06.2002 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2002 Masuję kark czekając na burę jaką dostanę jeszcze od opal. Przepraszam całą trójkę za ujawnienie tego tajemnego powiązania. A w szkole tak mi nie szło z fizyki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 20.06.2002 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2002 EM - przeczytaj dokładnie wzór rynia! Wynika z niego, że to my dwaj (ty i ja). No wiesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 20.06.2002 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2002 Nie, nie, nic z "tych" rzeczy. Wzór podaje, że energia opal do budowania jest taka jak Was obu razem wziętych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypel 20.06.2002 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2002 Dobrze ze ja sam buduje a wracajac do adremu.Stropy wylewany wymagaja pelnego deskowania co niweluje czesc oszczednosci.Dodatkowo, przy duzych rozpietosciach stropów wylewanych trzeba robic podciagi, belki itp co znaczaco podraza ich koszt uwzgledniajac koszt stali i betonu.U mnie buduje D27 wedlug szacunków koszt stropu wylewanego wychodzil bardzo podobnie do stropu gestozebrowego FERT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.06.2002 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2002 ryniu, masz ode mnie buziaka w pyniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketiso 20.06.2002 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2002 ckwadrat. w którym składzie polecają te PLecewice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.06.2002 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2002 Powiedzial nam to pan kandydat na kierownika -ze robi sie tego gruz i poleca plecewice, co znalazlo potwierdzenie w pobliskiej hurtowni. spisek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketiso 20.06.2002 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2002 czyżby Grodzisk maz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 20.06.2002 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2002 Borzęcin Duży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketiso 20.06.2002 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2002 do OPalproponuję sprawdzić czy pan kierownik nie ma powiązań z hurtownią . w dzisiejszym świecie prowizji i innych nazwijmy to datków lepsze będzie to od czego jest większa `działa`.HEJ! do ckwadrat(ale właściwie skoro jesteście razem to też opal)borzęcin duży to miejsce hurtowni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts