ckwadrat 21.06.2002 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2002 Tak, hurtownia polecająca Plecewice (że lepsze i tańsze od Wienerbergera) jest w BD (tel. 752-08-44). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EM 21.06.2002 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2002 Polecają bo nie handlują Wienerbergerem a sprzedać chcą. To kwestia przekonania. Ja jestem b. zadowolony z Wienerbergera, kruchliwośc w normie, a jakoś tak wierzę w ta technologie i że te mikropory to tam sa a w tym Megathermie to mam wątpliwości.... Takie moje przekonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 21.06.2002 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2002 Handlują... pokazywali mi Mega i Poro i faktycznie na rzut oka Mega jest mocniejszy. Ma mniej otworów, może być zatem zimniejszy - ale tego nie wiedzieli. PS. EM - a z jakiej klasy Poro budowałeś: 100 czy 150? [ Ta Wiadomość była edytowana przez: ckwadrat dnia 2002-06-21 10:46 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EM 21.06.2002 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2002 Częśc jest ze 150 a częśc ze 100. Ni ebyło praktycznie różnicy cenowej jak dla mnie. Kruchośc jest istotna tylko na etapie dostawy i do opanowania. Jak już masz ścianę to liczą się właściwosci termiczne. A ja po prostu Mega nie dowierzam! I co na to poradzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 21.06.2002 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2002 Ja nikomu nie dowierzam, dlatego mam dylemat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 21.06.2002 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2002 To nie temat na ten wątek ale jak się już zaczęło... Dzisiaj byliśmy w drugiej pobliskiej hurtowni (Izabelin) i też mówili, że Plecewice mocniejsze. Mówili też, że jeśli już brać Porotherm to nie P+W bo właśnie kruszy się na wypustkach. I chyba krakowskim targiem tak zrobimy PS. Na Porotherm dają 10% upustu + 15% Wienerbergera! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketiso 22.06.2002 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2002 myślę sobie ,że nie warto się kierować `liniami wpływów`. dla porównania zadzwoniłbym do kilku hurtowni ,które więcej zarabiają na porothermie(tak nawiasem mówiąc wszystkie hurtownie w okolicach , o których mówicie mówią,że pth jest be a plec są cacy.pewnie gdyby zadzwonić teraz do firmy odśnieżającej Warszawę i zapytać co sądzą na temat odśnieżania teraz to nie zdziwiłbym się gdyby powiedzieli ,że tak właściwie to czemu nie.HEJ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.01.2003 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2003 W górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi 11.01.2003 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2003 Hej To znowu ja . Zibi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 11.01.2003 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2003 Opal, widzę, że próbujesz mi dyskretnie pomóc w poszukiwaniach. "Niewidzialna ręka to właśnie ty" :grin:. Serdeczne dzięki. Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.01.2003 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2003 I wiesz już jaki fundament? My chcieliśmy jak najtaniej i wylaliśmy beton bezpośrednio w gruncie.I wyszło na powierzchni trochę krzywo.Ale potrm jak zaczęli ścianę z bloczków to wyrównali. Nie widziałm całej operacji, bo akurat wypoczywałam z dziecięciem . Jak wróciłam zastałam takie maleństwo-podstawę naszego domu.Wpadliśmy w popłoch,ale teraz jak stoi w stanie surowym-nie jest najgorzej z tą wielkością-tak jak chcieliśmy.Także,nie przerażać się tym,że dom się wydaje mały po wylaniu fundamentów. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 11.01.2003 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2003 Dalej jestem w kropeczce. Skłaniam sią ku monolitycznemu: mniejsze wykopki, mniej roboczogodzin, drewno na pewno wykorzystam parę razy, co do ceny porównam je przed podjęciem ostateznej decyzji,ale uparcie szukam - przekora ze mnie - kto mnie namówi na fundament bloczkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.01.2003 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2003 opal wrote: I wiesz już jaki fundament? My chcieliśmy jak najtaniej i wylaliśmy beton bezpośrednio w gruncie.I wyszło na powierzchni trochę krzywo.Ale potem jak zaczęli ścianę z bloczków to wyrównali. Tak, murarze nadkładaja na to zaprawe - mnie tez nadkładał i mruczał "przyjdzie kit i bedzie GIT!", a mógł zaszalować choć jedna deskę ponad terenem - paplus Chłopy to paplusy - nie ? serdeczności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.01.2003 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2003 Powinni dać deski na wierzch,ale to troszkę takie chłopki są.Dostali ochrzantus i przynajmniej potem już się starali, bo było im głupio. A w ogóle to my się chyba znamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts