Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

fundament-lany czy z bloczkow , ktory tanszy?

Gość

Recommended Posts

Polecają bo nie handlują Wienerbergerem a sprzedać chcą. To kwestia przekonania. Ja jestem b. zadowolony z Wienerbergera, kruchliwośc w normie, a jakoś tak wierzę w ta technologie i że te mikropory to tam sa a w tym Megathermie to mam wątpliwości.... Takie moje przekonanie.

Częśc jest ze 150 a częśc ze 100. Ni ebyło praktycznie różnicy cenowej jak dla mnie.

Kruchośc jest istotna tylko na etapie dostawy i do opanowania. Jak już masz ścianę to liczą się właściwosci termiczne. A ja po prostu Mega nie dowierzam! I co na to poradzę?

To nie temat na ten wątek ale jak się już zaczęło... Dzisiaj byliśmy w drugiej pobliskiej hurtowni (Izabelin) i też mówili, że Plecewice mocniejsze. Mówili też, że jeśli już brać Porotherm to nie P+W bo właśnie kruszy się na wypustkach. I chyba krakowskim targiem tak zrobimy :wink:

PS. Na Porotherm dają 10% upustu + 15% Wienerbergera!

myślę sobie ,że nie warto się kierować `liniami wpływów`. dla porównania zadzwoniłbym do kilku hurtowni ,które więcej zarabiają na porothermie(tak nawiasem mówiąc wszystkie hurtownie w okolicach , o których mówicie mówią,że pth jest be a plec są cacy.

pewnie gdyby zadzwonić teraz do firmy odśnieżającej Warszawę i zapytać co sądzą na temat odśnieżania teraz to nie zdziwiłbym się gdyby powiedzieli ,że tak właściwie to czemu nie.

HEJ!

• 6 months później...

I wiesz już jaki fundament?

My chcieliśmy jak najtaniej i wylaliśmy beton bezpośrednio w gruncie.I wyszło na powierzchni trochę krzywo.Ale potrm jak zaczęli ścianę z bloczków to wyrównali.

Nie widziałm całej operacji, bo akurat wypoczywałam z dziecięciem .:wink: Jak wróciłam zastałam takie maleństwo-podstawę naszego domu.Wpadliśmy w popłoch,ale teraz jak stoi w stanie surowym-nie jest najgorzej z tą wielkością-tak jak chcieliśmy.Także,nie przerażać się tym,że dom się wydaje mały po wylaniu fundamentów.

Pozdrówka :smile:

opal wrote:

I wiesz już jaki fundament?

My chcieliśmy jak najtaniej i wylaliśmy beton bezpośrednio w gruncie.I wyszło na powierzchni trochę krzywo.Ale potem jak zaczęli ścianę z bloczków to wyrównali.

Tak, murarze nadkładaja na to zaprawe

- mnie tez nadkładał i mruczał "przyjdzie kit i bedzie GIT!",

a mógł zaszalować choć jedna deskę ponad terenem - paplus

Chłopy to paplusy - nie ?:wink:

serdeczności :smile: