bracki88 15.06.2014 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Deska z korą sama z siebie nie będzie niszczała, ale pasażerowie ją zamieszkujący mogą ją zniszczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel. 15.06.2014 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Obecnie część desek na dachu mam zaimpregnowane a część nie. Dobrze byłoby zaimpregnować wszystkie prawda.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 15.06.2014 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Pojawiła się jeszcze inna propozycja. Są dwa rozwiązania: - przeprojektować wiązar tak aby zmieściło się w nim 40 cm wełny, - zastosować izolację nakrokwiową ze styropapy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 16.06.2014 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 a podwieszenie 15 cm wełny pod wiązarem jest złym pomysłem? Niby tak wszyscy robią, tyle że w skośnych. Ociepla wiązar od dołu. Mostków nie ma. Wtedy, biorąc informacje z wątku obok o pocącym się dachu, w ten mój wiązar, co ma 45 cm w najniższym miejscu, mogę włożyć 30 cm wełny i jeszcze będzie 15 cm wolnego, w najwyższym punkcie 30 cm wolnego. Pod spodem 15 i mam razem 45 cm wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanek33 16.06.2014 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 jakie dwa rozwiązania?? jest tylko jedno przeprojektować wiązar do 40 cm wełny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 16.06.2014 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 no ok, , da się. Tylko że mam wtedy piękne mostki od wiązara, prawda? Z czym jest problem z ociepleniem ich od dołu? Sorry, że marudzę, ale chcę wiedzieć dokładnie. W dachach skośnych drewno ociepla się od w strony wnętrza, właśnie aby uniknąć mostków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 16.06.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Aby uniknąć mostków stosuje się izolację nakrokwiową. To jest płaski dach więc będą problemy ze skutecznym jego zwentylowaniem. Oczywiście można nawet całą izolację zamontować pod wiązarem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 17.06.2014 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 (edytowane) No właśnie ta wentylacja mnie niepokoi. Szczelina będzie od 20 - 35. Myślałam, że otwory wentylacyjne na całej długości okapu, plus w ścianach wschód - zachód, stamtąd wieje najwięcej wiatrów i parę kominków w na kalenicy, czyli w najwyższej linii , plus po jednym za kominem i oknem wyjściowym na dach - 120 x120 cm jakoś będą trzymały sprawę. Z domu chyba nie będzie dużo wilgoci - folia plus rekuperator, ludzie narzekają, że raczej sucho jest. Z drugiej strony, jeśli powiedzmy dam tę płytę PIR 0,023 2 x 12 cm może taką na przykład http://www.e-realbud.pl/pl/p/Kingspan-Therma-TR26w-FM-120mm/296 ma to jakąś przyzwoitą jakość, bo cena bardzo atrakcyjna ?to gdzie położyć folię paroizolacyjną w pokojach i gdzie w łazience? Tak na pierwszy rzut oka, jakoś trzeba wentylować te wiązary czy belki i nie powinny być odgrodzone od od wnętrza. Czyli folia nie powinna iść zaraz za płytą GK. No i cena nie atrakcyjna, pomyliłam cenę za m3 z ceną za m2. Nie stać mnie na izolację z PIR. Ale pytanie podtrzymuję, gdyby jakimś cudem udało mi się zmieścić powiedzmy styropian grafitowy? Edytowane 17 Czerwca 2014 przez enedue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 17.06.2014 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 W przypadku montażu izolacji nakrokwiowej paroizolacja zaraz pod nią. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 17.06.2014 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Bardzo dziękuję, już wiem wszystko, co chciałam. Serdecznie pozdrawiam i życzę miłego wieczoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts