Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aranżacja salonu

Fixer84

Recommended Posts

Witam

Czy ktoś zechciałby mi pomóc i zaproponować jakąś aranżację takiego oto salonu ? :)

http://i57.photobucket.com/albums/g205/fixer84/dc308fd9-b513-4457-9773-0d0e34ef73b6_zps25141ebd.jpg

Salon ma wymiary 4,66 m x 3,70 m + wnęka pod oknem 0,7m x 3,10 m. Jedne drzwi prowadza na przedpokój, drugie rozsuwane do drugiego pokoju. Planuję generalnie względny minimalizm, w salonie liczy się dużo przestrzeni. Jakaś rogówka lub kanapa, mała komoda, stolik przy kanapie/rogówce, telewizor, lampa :) Wydaje mi się, że ciężko będzie z umiejscowieniem telewizora na ścianie. Akceptuję więc jakiś kompromis i telewizor na niskiej szafce pod TV gdzieś w rogu.

Wstępnie wymyśliłem coś takiego:

http://i57.photobucket.com/albums/g205/fixer84/0a766ad8-8c5b-462a-bad8-bc6d2c66ca70_zpsfb25e686.jpg

z góry dzięki

Fixer84 miejsce narożnika podane przez Ciebie to jedyne słuszne miejsce:).

Jeżeli możesz "pozbyć się" drzwi do salonu to ja telewizor bym "powiesiła" na ścianie naprzeciw narożnika. Pod nim komoda.

Pytanie, czy chcesz mieć stół w salonie. Ja jestem "fanką" stołu, więc dla mnie koniecznie musi być stół.

U Ciebie lekki może okrągły drewniany stół, między narożnikiem a drzwiami na balkon. Do tego 4 lekkie, może transparentne krzesła.

Rury od kaloryfera zakryłabym regałem na książki. O ile planujesz trzymać je w salonie. To tak ogólnie :).

Edytowane przez krystynajoanna