Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi Gerda SX-co mi schrzanili, no chyba, że tak ma być???

Recommended Posts

Rozmawiałem z monterami Gerdy i nie zgadzaj się na żadne malowania. Blacha na drzwiach jest odpowiednio malowana (proszkowo kilka powłok) a naprawa pędzlem jest nie do przyjęcia. Po prostu goście popełnili błędy montażowe i w GERDZIE im nikt nie uzna tego, dlatego też chcą Tobie te dzrzwi malować. Walcz o swoje.

z ciekawoscia przeczytalem wszystkie posty, obejrzalem sobie zdjecia i resztka mych siwiejacych wlosow na posadzke sie sypie........za chwile lysym zostane :( ;)

Jejku......... coz dodac? nic - nalezy tylko wspolczuc

Najgorsze w tym wszytkim jest to, ze wciaz nie ma metody na takich "przedstawicieli" producenta. Nie wiem nawet czy stworzenie "czarnej listy" montazystow, dealerow itp daloby sens - w koncu malo tutaj odwiedzajacych by brakiem zamowien i popsuciem opinii takowych z rynku wyp....

Sam handluje, niejako przy okazji Gerda - moim pracownikom zabronilem wrecz ja mmontowac, gdyz uwazalem (i slusznie), ze lepiej zrobi to facet przeszkolony i specjalizujacy sie tylko w tym temacie. Poki co (trzy lata) wspolpraca ukklada sie OK.Jestem zwolennikiem pelnej specjalizacji - dopiero wtedy mozna osiagnac efekty satysfakcjonujace obie strony. Wiadomo, zadowolony klient - poleci dalej i jest to najlepsza i najskuteczniejsza forma reklamy

Jesli to byli faktycznie przeszkoleni przez Gerde (a musza miec swiadectwo ukonczenia takiego kursu - a na pewno ich szef-w koncu on portfelem swym odpowiada za wszystko) montazysci, to walcz o to, by autoryzacje im odebrano. Sadze, ze warto, by inni klienci juz nie przezywali tego co ty

jeszcze raz wspolczuje

PS

- drzwi powinny zamykac sie bez trzaskania, czasem uszczelka mimo wszystko opor stawia ale delikatny a nie taki by z kopa trzeba bylo ....

- zamki powinny chodzic lekko i bez zaciec w trakcie obrotu

- rygle podobnie - nic nie powinno ich blokowac czy tez powodowac ich silne ocieranie sie o otwory w oscieznicy

jesli tak nie jest to realnie zadaj wymiany drzwi (uszkodzen powloki lakierniczej sie nie maluje), najlepiej demontazu oscieznicy i ponownego jej montazu - ale prawidlowego!!!

I pamietaj - nie musisz sie na wszystkim znac - wyrob i montaz musi Cie satysfakcjonowac - wtedy placic mozesz

Witam ponownie (jak na drugiej czesci meczu :wink: ):

Dzisiaj ma się określić szef "montażystów", kiedy wymienią mi całość. Na razie dobrym straszakiem chyba był mój mecenas, który w kilku słowach podliczył Panu koszty ewentualnej sprawy z powództwa cywilnego i szefunio zmiękł już przy kosztach powołania biegłego, więc jest szansa, że obejdzie się bez tego.

Jeżeli chodzi o drzwi, to oprócz uszkodzeń, które były, zamykają się one nieco lepiej, bo nie muszę przyp***, tylko wystarczy trzasnąć, co, jak mniemam, doprowadza moich sąsiadów do pełni szczęścia, bo generalnie nie słychać, co się dzieje i o czym kto rozmawia, ale tego typu uderzenia przenoszą się bardzo donośnie :wink: . Jeżeli chodzi o zamki, to główny zamek zamyka się bez problemu z zewnątrz, ale już od środka jest kłopot, a dodatkowy zamek, jak i ze środka, jak i z zewnątrz, drzwi trzeba albo przyciągnąć moooocno do siebie, albo popchnąć z zewnątrz. Najgorsze jest, jak nie wiem, czy drzwi są otwarte, czy nie np. wchodząc, więc naturalnie łapię za klamkę. Jeżeli są zamknięte, to czeka mnie zapieranie się mocno w drzwi, żeby w ogóle zamek przekręcić... :evil: :evil: :evil:

Tak czy owak nie poddam się - żebym miał się po sądach ciągać latami, to normalnie nie popuszczę...

Dzięki za słowa otuchy :D :D :D