Papolinek 23.03.2014 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 (edytowane) Witam.W zamontowanych oknach PCV Jezierskiego po 6 latach na rogach ramy okiennej zaczyna odchodzić okleina .Jaki jest tego powód,jak dokonać naprawy ?http://images62.fotosik.pl/793/65d044c17f61d994med.jpg Edytowane 23 Marca 2014 przez P:)apolinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 23.03.2014 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Proponuje wrzucić jakieś zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 23.03.2014 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Zgłoś reklamację do salonu, gdzie kupowałeś, a jeżeli nie istnieje bezpośrednio do Jezierskiego. Sami okleinowali profile i z tego co wiem mieli takie reklamacje z odchodzącą okleiną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papolinek 23.03.2014 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Okres gwarancji juz minał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 23.03.2014 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Suszarka by lekko naciągnąć okleinę a później Kropelka bo . . . co kropelka sklei żadna siła nie rozkleiŚmieszne? Być może ale działą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 23.03.2014 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Polecam przeczytać przed zastosowaniem rady Kolegi nikt ważny.http://pl.wikipedia.org/wiki/Klej_%28modelarstwo%29#Kleje_cyjanoakrylowe Lepiej użyć gęstszego kleju niż kropelka, bo ona jak dla mnie za szybko złapie laminat. W tym przypadku, gdzie jest narożnik i ciężko będzie dobrze uchwycić kawałek laminatu może okazać się to kluczowe aby nie schrzanić sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 23.03.2014 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 i na koniec, by zjawisko już nie miało miejsc kupić mały ćwierćwałek i przykleić go do PARAPETU a szczelinkę od góry wypełnić jakimś lepiszczem np. silikonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 23.03.2014 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Okres gwarancji juz minał Z tego co wiem to dają 7 lat gwarancji. Poza tym startują od nowa i zależy im na dobrej opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 23.03.2014 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 i na koniec, by zjawisko już nie miało miejsc kupić mały ćwierćwałek i przykleić go do PARAPETU a szczelinkę od góry wypełnić jakimś lepiszczem np. silikonem Sanitarny przydałby się w takim miejscu dla bezpieczeństwa. Nie ma tam wilgoci jak w łazienkach czy kuchniach ale na forum (o zgrozo) coraz częściej pojawiają się wpisy o laniu się wody po oknach i drzwiach - co skutkuje grzybem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papolinek 24.03.2014 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Okna sa z kwietnia 2007 r. wtedy jeszcze obowiazywała gwarancja 5 letnia.Od 2009 dali 7 lat.Pytanie brzmi...jaki powód jest że okleina sie zrywa.Jak to naprawicz aby było skutecznie?Dzwoniac do Jezierskiego informowali mnie o mozliwosci wyjaecia całej ramy....o zgrozo kucie ponowne obrabianie...Nie bende ukrywał ze licze na zatrzymanie procesu,drobne ubytki w okleinie po skurczu sa dla mnie lepsza alternatywa od rozkówania wszystkiego.Na zdjęciu pokazana jest rama w pomieszczeniu nie urzytkowanym jeszcze,dlatego brak sylikonów wokuł okna.To okno ma najbardziej widoczny defekt w postaci odklejania sie okleiny,inne narazie maja paski jakby okleina sie nadrywała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 24.03.2014 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 przyklej i zapomnij o temacie.Niestety tak się zdarza przy samodzielnym oklinowaniu profili, pracownik czegoś tam nie dopilnował i wyszło jak wyszłoZupełnie inaczej to wygląda jak profil wychodzi z fabryki od razu w okleinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 24.03.2014 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 przyklej i zapomnij o temacie. Niestety tak się zdarza przy samodzielnym oklinowaniu profili, pracownik czegoś tam nie dopilnował i wyszło jak wyszło Zupełnie inaczej to wygląda jak profil wychodzi z fabryki od razu w okleinie Nie można deprymować okleinowania profili przez producentów okien, jeżeli zrobią to dobrze to nic się nie dzieje:) To samo może zdarzyć się producentowi profila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 24.03.2014 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Okna sa z kwietnia 2007 r. wtedy jeszcze obowiazywała gwarancja 5 letnia.Od 2009 dali 7 lat. To pech z tą gwarancją, przyklej tak jak pisze nikt ważny, ewentualnie poproś serwis Jezierskiego, może podjadą jak będą gdzieś w okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Factor 25.03.2014 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Rzeczywiście pech z tą gwarancją, ale mimo wszystko proponowałbym bezpośredni kontakt z serwisem Jezierskiego. Słyszałem, że mają sensowne podejście do takich spraw i powinni zaproponować jakieś rozwiązanie. Zawsze bezpośredni kontakt i rozmowa jest lepsza niż zastanawianie się co zrobić.Trzymam kciuki i czekam na ewentualny odzew jak poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papolinek 25.03.2014 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Kontakt staram sie podjąc od 2 dni.Dzwoniac na numery ze strony jak i udostępnione mi ze sklepu, wszyscy przekierowuja mnie do serwisu który ciagle jest niedostępny....Czy w tej firmie wszyscy pracuja na produkcji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 26.03.2014 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Nikt nie odbiera? A miało być lepiej Spróbuj porozmawiać z Przedstawicielem Handlowym: Grzegorzem Paradowskim tel. +48 506 178 102 i przedstaw mu problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoweokna 26.03.2014 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Nikt nie odbiera? A miało być lepiej Spróbuj porozmawiać z Przedstawicielem Handlowym: Grzegorzem Paradowskim tel. +48 506 178 102 i przedstaw mu problem. Grzegorz już tam nie pracuje [ od 12.2013 ]. Pozostaje kontakt do firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 26.03.2014 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 To mnie zaskoczyłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papolinek 26.03.2014 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Dziś dodzwoniłem sie do Jezierskiego. Pan Hajduk stwierdził iz gwarancja 7 letnia nie obejmuje moich okien.Zaproponował montaz okapniczków do okna.Sęk w tym iz okleina odchodzi na ramiaku w róznych miejscach (przy zgrzewach) i taki okapniczek mozna sobie odpuścic.Napisze do tego Pana maila,zobacze jakie sensowne rozwiazanie zaproponują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 26.03.2014 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Daj znać, sam jestem ciekaw co zaproponują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts