Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Odchodzaca oleina -okna PCV Jezierski

Recommended Posts

Polecam przeczytać przed zastosowaniem rady Kolegi nikt ważny.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Klej_%28modelarstwo%29#Kleje_cyjanoakrylowe

Lepiej użyć gęstszego kleju niż kropelka, bo ona jak dla mnie za szybko złapie laminat. W tym przypadku, gdzie jest narożnik i ciężko będzie dobrze uchwycić kawałek laminatu może okazać się to kluczowe aby nie schrzanić sprawy.

i na koniec, by zjawisko już nie miało miejsc kupić mały ćwierćwałek i przykleić go do PARAPETU a szczelinkę od góry wypełnić jakimś lepiszczem ;) np. silikonem

Sanitarny przydałby się w takim miejscu dla bezpieczeństwa. Nie ma tam wilgoci jak w łazienkach czy kuchniach ale na forum (o zgrozo) coraz częściej pojawiają się wpisy o laniu się wody po oknach i drzwiach - co skutkuje grzybem.

Okna sa z kwietnia 2007 r. wtedy jeszcze obowiazywała gwarancja 5 letnia.Od 2009 dali 7 lat.

Pytanie brzmi...jaki powód jest że okleina sie zrywa.

Jak to naprawicz aby było skutecznie?

Dzwoniac do Jezierskiego informowali mnie o mozliwosci wyjaecia całej ramy....o zgrozo kucie ponowne obrabianie...

Nie bende ukrywał ze licze na zatrzymanie procesu,drobne ubytki w okleinie po skurczu sa dla mnie lepsza alternatywa od rozkówania wszystkiego.

Na zdjęciu pokazana jest rama w pomieszczeniu nie urzytkowanym jeszcze,dlatego brak sylikonów wokuł okna.

To okno ma najbardziej widoczny defekt w postaci odklejania sie okleiny,inne narazie maja paski jakby okleina sie nadrywała.

przyklej i zapomnij o temacie.

Niestety tak się zdarza przy samodzielnym oklinowaniu profili, pracownik czegoś tam nie dopilnował i wyszło jak wyszło

Zupełnie inaczej to wygląda jak profil wychodzi z fabryki od razu w okleinie

Nie można deprymować okleinowania profili przez producentów okien, jeżeli zrobią to dobrze to nic się nie dzieje:) To samo może zdarzyć się producentowi profila.

Rzeczywiście pech z tą gwarancją, ale mimo wszystko proponowałbym bezpośredni kontakt z serwisem Jezierskiego. Słyszałem, że mają sensowne podejście do takich spraw i powinni zaproponować jakieś rozwiązanie. Zawsze bezpośredni kontakt i rozmowa jest lepsza niż zastanawianie się co zrobić.

Trzymam kciuki i czekam na ewentualny odzew jak poszło.

Dziś dodzwoniłem sie do Jezierskiego.

Pan Hajduk stwierdził iz gwarancja 7 letnia nie obejmuje moich okien.

Zaproponował montaz okapniczków do okna.

Sęk w tym iz okleina odchodzi na ramiaku w róznych miejscach (przy zgrzewach) i taki okapniczek mozna sobie odpuścic.

Napisze do tego Pana maila,zobacze jakie sensowne rozwiazanie zaproponują.