Subbas 23.03.2014 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Witam. Nie jestem budowlańcem i nie wiem jak to naprawić. Problem jest taki że pod folią na belkach stropowych jest sporo kropli wody. Rozciąłem kawałek folii i wata jest mokra. Strop wygląda w ten sposób: belki sosnowe 12 x 6 cm, od spodu belek na suficie przykręcone są płyty g-k, na płytach od góry (strychu) wata mineralna 10 cm, na belkach folia przyszyta zszywkami. Miałem pokryć to deskami ale nie miałem tylu i tylko położyłem je na połowę powierzchni. Teraz po zimie mam materiał i zdjąłem stare deski a tam zaskoczenie bo sporo tej wody. Jeśli to ma znaczenie to belki nie były suszone, tylko trochę przeleżały. Nie wiem co z tym zrobić, poradzicie coś Panowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 23.03.2014 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Z tego co piszesz nie masz parozizolacji a powinna być, na plycie g-k a pod belkam stropu. Kolejna spawa to folia na wierzchu powinna byc paro-przepuszczalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Subbas 23.03.2014 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Folia to chyba izolacyjna, żółtego koloru jeśli to ma znaczenie. No a teraz raczej nie ma szans tej paroizolacji zrobić. Więc folia paroprzepuszczalna załatwiłaby sprawę? Jest to taka sama folia jak do pokrycia dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 23.03.2014 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Masz dokładnie odwrotnie jak powinno być. Nie ma szans zrobić? Nie rób... wszystko zgnije w cholerę.Folia paroprzepuszczalna nic nie załatwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Subbas 23.03.2014 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 To wina majstra nie moja. Myślę że nie ma szans no bo jak. Na płytach gładź, w dodatku ramka ze stelażem. Wszystko do zerwania? Czy tą paroizolację można zrobić między belkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek-jg 23.03.2014 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Czy tą paroizolację można zrobić między belkami? Jeśli nie chcesz zrywać płyt to najlepiej tak zrobić z wywinięciem na boki belek,nad wełną w stropie membrana jest zbędna-ew.wilgoć łatwiej odparuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts