mrmeX 23.03.2014 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Witam. Mam problem, przyłącz wody do budynku przechodzi przez ścianę tak, że narusza szczelność folii kubełkowej. Po dużych opadach deszczu widzę plamę w piwnicy. Woda przeszła przez otwór, który był zrobiony dla tej rury. Nie mam pojęcia jak to uszczelnić. Jakieś pomysły? wydaje mi się, że na pewno muszę odkopać aż do drenażu i cały ten wykop zasypać żwirem, aby woda nie gromadziła się, tylko spływała niżej. Ale jak zaizolować ścianę?Miałem jeszcze jeden taki otwór robić aby wpuścić wodę zbierającą się pod drzwiami do piwnicy do rury która jest w piwnicy i jest nie wykorzystana, tak aby odprowadzić tę wodę z dala od budynku. Ze względu na spadek terenu musiałbym robić wykop na 2 metry a tego nie chcę. Zastanawiam się właśnie czy nie zrobić studzienki i kupić pompę zanurzeniową z pływakiem. Skoro może być problem z izolacją miejsca przebicia ściany? Proszę poradźcie coś. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/188627-przej%C5%9Bcie-rury-przez-%C5%9Bcian%C4%99/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts