LupekT 23.03.2014 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Proszę o opinie systemu TOPF BLUMAT. Chcę nim nawadniać kwiaty balkonowe. Czy jest to system profesionalny, czy amatorski na 1 lub 2 sezony. Czy nie wiecie jaka jest żywotność keramicznych kroplowników. Czy z czasem się nie zanoszą minerarałami z wody lub nawozami? Czy ktoś z Was ten system używa np. 5-6 lat? Dziękuję za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ernstx2 05.08.2016 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Ja używam Blumata 3 rok. System wg mnie profesjonalny - ma nawet specjalne czujniki, co mierzą wilgotność gleby przy samym korzeniu. Dzięki temu podlewają roślinę tylko w takim stopniu, jak tego potrzebuje. Polecam raczej na balkon/taras, ewentualnie do szklarni. Sprawdza się też przy niewielkich rabatkach z kwiatami. Ja mam system 3-metrowy, może te większe mają szersze zastosowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomart 21.09.2016 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Proszę o opinie systemu TOPF BLUMAT. Chcę nim nawadniać kwiaty balkonowe. Czy jest to system profesionalny, czy amatorski na 1 lub 2 sezony. Czy nie wiecie jaka jest żywotność keramicznych kroplowników. Czy z czasem się nie zanoszą minerarałami z wody lub nawozami? Czy ktoś z Was ten system używa np. 5-6 lat? Dziękuję za informację Na balkon się nada - u mnie pelargonie na balkonie ogarnia bez problemu. Też skłaniałbym się ku profesjonalnemu, bo solidnie jest wykonany (wcześniej miałem chińszczyznę, co przy samym montażu się popsuła). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ernstx2 07.10.2016 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2016 Na balkon się nada - u mnie pelargonie na balkonie ogarnia bez problemu. Też skłaniałbym się ku profesjonalnemu, bo solidnie jest wykonany (wcześniej miałem chińszczyznę, co przy samym montażu się popsuła). a z ciekawości - jak rozwiązałeś sprawę źródła wody? pojemnik jakiś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomart 24.04.2017 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 najpierw było stare akwarium, a teraz jest beczka z wodą - ma większą pojemność i wody na dłużej starcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts