Monika mm1719511751 30.03.2014 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Przybyłam i ja.Cieszę się bardzo, ze stoicie w blokach startowych, nareszcie : )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 30.03.2014 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Witam wpadłam się przywitać , fajnie się zapowiadaTrzymamy kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 30.03.2014 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 dziękuję Ci SKula za te wszystkie cenne rady zazdroszczę Twojego etapu nie zazdrość ! będziecie niebawem mieli piękny dom i ogród , który już jest poprawisz tylko to co poniszczyli budowlańcy i gotowe:) i będziesz go miała codziennie na wyciągnięcie ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 30.03.2014 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 cześć Monia, o tak grzejemy się w blokach jak konie przed wybiegiem. Cieszę się, że jesteś :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 30.03.2014 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Witam wpadłam się przywitać , fajnie się zapowiada Trzymamy kciuki Witam Cię beatagl mam nadzieję, że będzie fajnie i dzięki za kciuki :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 30.03.2014 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Skula nie mogę się doczekać ale masz rację na wszystko przyjdzie czas cieszę się, że ogród już jakoś wygląda, bo po zakończeniu budowy nie będę musiała go urządzać, w sumie to on czeka na dom no i taki był mój zamysłmam nadzieję, że dużych strat nie będzie:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 30.03.2014 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Macham i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 30.03.2014 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Beatko :hug: wpadnę do Ciebie wkrótce z roślinkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 01.04.2014 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Skula nie mogę się doczekać ale masz rację na wszystko przyjdzie czas cieszę się, że ogród już jakoś wygląda, bo po zakończeniu budowy nie będę musiała go urządzać, w sumie to on czeka na dom no i taki był mój zamysł mam nadzieję, że dużych strat nie będzie:no: to jest duże wyzwanie - by uniknąć strat - ale nie niemożliwe do wykonania trzeba jednak przez cały czas pilnować i powtarzać ekipom co im wolno a czego sobie nie życzymy ja też miałem już zaczęty ogród - i ile ja się nagadałem , naopieprzałem ....nawet przywiozłem taśmę biało- czerwoną i wygrodziłem im strefę zakazaną bo inaczej nie rozumieli ... miałem dosłownie wrażenie że są to ludzie lekko upośledzeni... zupełnie nie przywiązują wagi do takich rzeczy - rzucić coś, wysypać , wylać ... kiedyś wylewając stropy - zostało im trochę betonu - i wylali to na ziemię w ogrodzie - jak to zaschło na kamień ( a był to beton nie robiony na miejscu w betoniarce - tylko przywieziony ) to trzeba było zobaczyć ich miny jak kazałem im to skuwać - dwa dni fedrowali a chcieli mi to zostawić , a potem wjechać koparą żeby to pokruszyła - ale ja miałem już rośliny i kopara nie wjechała...cóż może się czegoś nauczyli - w co wątpię jak mogę coś poradzić to po prostu sami , albo z kier budem wyznaczcie niezbędne strefy gdzie musi być budowa i gdzie mogą poruszać się pracownicy ważna rzecz to wyznaczenie miejsca na śmieci - łatwy dostęp z budowy i łatwy dostęp dla podjazdu dla kontenera czy koparki - a jest tego naprawdę sporo - ideałem by było by postawić na stałe kontener wtedy robotnicy wrzucaliby do niego śmieci , no ale kto ma tyle kasy >? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 01.04.2014 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 to jest duże wyzwanie - by uniknąć strat - ale nie niemożliwe do wykonania trzeba jednak przez cały czas pilnować i powtarzać ekipom co im wolno a czego sobie nie życzymy .... SKula Twoje rady są jak zdrowie - dziękuję nawet by mi do głowy nie przyszło, że ktoś mógłby nie szanować moich roślin - to straszne ten pomysł z wyznaczeniem stref poruszania dla budowlańców to doskonała sprawa, na pewno odgapię :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 01.04.2014 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 wyobraź sobie jak u mnie budowlańcy zrobili sobie ognisko na środku trawnika - mimo że gdzie indziej mieli takie miejsce niby wiesz ,że trawa zarośnie kiedyś to wypalone miejsce, ale wkurzenie zostało albo poszli w inny zaciszny kąt ogrodu , wbili 4 kołki w ziemię , obili folią i zrobili sobie tam prysznic - długo po tych kąpielach nie chciało tam nic rosnąć ale i tak żaden robotnik nie był w stanie zniweczyć radości i euforii budowania czego i Wam życzę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 02.04.2014 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Hej Lawendy mają się świetnie ... przycięte po kwitnieniu w końcówce lata, wystrzeliły teraz z nowymi przyrostami jedna jakaś biedna ale to chyba dlatego, że była przesadzona ... A ja się modlę, żeby ocalał Twój ogród przy budowie !!! I kibicuję mocno Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 05.04.2014 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 (edytowane) A w między czasie kilka inspiracji dziś na fejsie krąży zdjęcie przebudowanego klocka, które pokazuje, że ze starego można zrobić nowe. Osobiście uważam, że lepiej budować nowe i od podstaw, ale szanuję także odmienne opinie. Stąd zainspirowana efektem pokażę Wam co znalazłam: przed:http://i.deccoria.strefa.com.pl/files/46511/98787/f4990aca17104dc939217568af73dbed.jpg po:http://i.deccoria.strefa.com.pl/files/46511/98787/9a0a97402472ed3451f148f4f0401b56.jpg a to nieco bardziej w mój deseńprzed:http://img.homebookstatic.pl/rimgsph/3198_6e1de690-1f75-47b8-94cb-aa5a26c04f86_max_640_640_dom-zabiczki-przed-domy-styl-tradycyjny.jpg po:http://img.homebookstatic.pl/rimgsph/3198_e7d97476-869c-463d-a574-c9401f86ebf7_max_640_640_dom-zabiczki-domy-styl-tradycyjny.jpg przed:http://img.homebookstatic.pl/rimgsph/3198_1bf317eb-350b-4a0d-8c1e-075d1c5e1dcd_max_640_640_dom-zabiczki-domy-styl-tradycyjny.jpg po:http://img.homebookstatic.pl/rimgsph/3198_5e57e5f3-5ce3-4837-9d31-7271c2f2f857_max_640_640_dom-zabiczki-domy-styl-tradycyjny.jpg Edytowane 5 Kwietnia 2014 przez mariola3108 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 05.04.2014 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 dziękuję Sylwia za kciuki oj wytyczę plac budowy, WY TY CZĘ! Cieszę się, że lawendy przetrwały, ta zima była wyjątkowa i to zapewne też im pomogło RÓWNIEŻ POZDRAWIAM :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 05.04.2014 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Ale numer Mariolu!!!!Milion lat mnie nie było!!!!A tutaj tak fantastycznie cudowne wiadomości!!!!!!Ja WAM życzę cudownej przygody-pełnej możliwie pozytywnych emocji i ogromu uniesień!!!!I obyście trafiali na uczciwych i dokładnych wykonawców!!!!I WSZYSTKIEGO WSZYSTKIEGO NAJ:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))I jak tylko mi czas pozwoli to będę zaglądać!!!!I to wszystko dzieje siię na "mojej " ziemi:D:D:D:D:D:D:D:DPozdrawiam i trzymam kciuki:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 05.04.2014 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Ale numer Mariolu!!!! Milion lat mnie nie było!!!!A tutaj tak fantastycznie cudowne wiadomości!!!!!! Ja WAM życzę cudownej przygody-pełnej możliwie pozytywnych emocji i ogromu uniesień!!!!I obyście trafiali na uczciwych i dokładnych wykonawców!!!! I WSZYSTKIEGO WSZYSTKIEGO NAJ:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) I jak tylko mi czas pozwoli to będę zaglądać!!!! I to wszystko dzieje siię na "mojej " ziemi:D:D:D:D:D:D:D:D Pozdrawiam i trzymam kciuki:hug: Gumiśku kochany, a ja już myślałam, że Ty przepadłaś bez wieści a Ty jesteś i zaglądasz:lol2::lol2: jak dobrze dziękuję bardzo za doping i za życzenia, mam nadzieję, że to będzie świetna przygoda, która da nam mnóstwo radości ja się cieszę BARDZO BARDZO BARDZO!!!! Choć przed nami długa droga, wiesz jak to jest, sama przez to przechodziłaś - o oknach nie wspomnę odwiedzaj mnie regularnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolkakru 09.04.2014 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 (edytowane) Mariolu, witaj w gronie miłośników Pelikana! Życzę ci wspaniałych wrażeń z budowy i szybkiego zamieszkania w w swoim domku. Z przyjemnością będę obserwować kolejne etapy budowy i przypominać sobie-jak to było 7 lat temu! Dopiero przed chwilą zobaczyłam, że odwiedzałaś mój dziennik i zadałaś mi pytania! Oczywiście odpowiem ci na nie, wolałabym na e-maile. Odezwij się do mnie, a niebawem ci odpiszę! Pozdrawiam, Jola[email protected] Edytowane 9 Kwietnia 2014 przez jolkakru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 10.04.2014 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Mariolu, witaj w gronie miłośników Pelikana! Życzę ci wspaniałych wrażeń z budowy i szybkiego zamieszkania w w swoim domku... Z przyjemnością będę obserwować kolejne etapy budowy i przypominać sobie-jak to było 7 lat temu! Dopiero przed chwilą zobaczyłam, że odwiedzałaś mój dziennik i zadałaś mi pytania! Oczywiście odpowiem ci na nie, wolałabym na e-maile. Odezwij się do mnie, a niebawem ci odpiszę! Pozdrawiam, Jola [email protected] Cieszę się Jolu, że się odezwałaś, chętnie podpytam o szczegóły, więc odezwę się na priva. Ciekawa jestem jak Wam się mieszka i co sprawiało problemy przy budowie, może uda nam się tego uniknąć Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 11.04.2014 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Podglądałam ogród, teraz będę podglądać budowę. Dołączam do grona kibiców i grupy wspierającej Czy mogę od czasu do czasu poradzić się w sprawach ogrodowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 12.04.2014 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Cześć Aniu, jak dawno się nie widziałyśmy :hug: dziękuję za wsparcie i kciuki - na pewno się przydadzą. A w sprawach ogrodowych kochana to ja mogę wciąż i wciąż rozmawiać więc jeśli tylko będę mogła pomóc - polecam się a w wątku ogrodowym wrzucę za chwilkę kilka fotek z dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts