Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Palacze - plusy i minusy pozbycia si? na?ogu.

Bio

Recommended Posts

• Odpowiedzi 266
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
Paliłam 15 lat, w ostatnim okresie po 50 papierosów dziennie :oops: i w końcu udało się rzucić.Pocieszcie się więc wszyscy rzucający - jeżeli taki kopciuch jak ja dał rady to Wy też.

A jak sie Tobie udalo ?

Ja przymierzam sie , ale jakos moja silna wola jest gowno warta chyba :-?

I jak Bobiczek lubie palic , choc wiem , ze to wielka glupota :-? :-?

Teraz jakby troche mniej pale , staram sie omijac kolejnego papierosa , ale nie moge rzucic , mysle o Zybanie .

Zyban świetna rzecz, próbowałam! Nie wyszło przez moją głupotę i zadufanie - wzięłam tylko jedną dawkę!! A to za mało!! Poza tym, chyba sytuacja nie bardzo wtedy sprzyjała ..

I przyznać muszę bez bicia, że ja lpo prostu ubię palić... Jeszcze lubię i sprawia mi to dziką radochę! Wydaje mi się, że tak jak do wszystkiego, do rzucenia palenia też po prostu trzeba dorosnąć - każdy dojrzewa inaczej.

Paliłam 15 lat, w ostatnim okresie po 50 papierosów dziennie :oops: i w końcu udało się rzucić.Pocieszcie się więc wszyscy rzucający - jeżeli taki kopciuch jak ja dał rady to Wy też.

A jak sie Tobie udalo ?

Ja przymierzam sie , ale jakos moja silna wola jest gowno warta chyba :-?

I jak Bobiczek lubie palic , choc wiem , ze to wielka glupota :-? :-?

Teraz jakby troche mniej pale , staram sie omijac kolejnego papierosa , ale nie moge rzucic , mysle o Zybanie .

No to mowie jeszcze raz - po prostu nalezy - uwaga, uwaga! Rzucic! :o To znaczy podjac decyzje i juz wiecej nie palic! Chodzic w miejsca, gdzie sie nie pali (fryzjer, kosmetyczka, kino), omijac szerokim lukiem kioski. A potem juz leci. Nie ukrywam, ze udalo mi sie rzucic tylko dlatego, ze zrobilam to w towarzystwie meza. Wtedy czlowiek czuje sie odpowiedzialny nie tylko za siebie i wstyd wiekszy jak sie zlamie. Zachecam!

20 m-cy bez papierosa. Ktoś mi kiedys napisał na tym forum , że jak miną 3 lata to juz naprawdę będzie się wolnym od nałogu......hmmm no cóż, zobaczymy.

Zawsze już będę "Anonimową Palaczką", bo ja też bardzo lubiłam palić i twierdziłam , że mam tak słabą wolę, że napewno nie rzucę.

Rzuciłam z dnia na dzień, bez żadnych wspomagaczy.

Przytyłam 5 kg..... :D i dobrze

Zdecydowanie lepiej jest jak rzuca się wspólnie (mąż tez rzucił) ,bo wtedy można siebie nawzajem bardziej "pilnować", kontrolować, motywować, wspierać......

Nie mniej jednak CIĘŻKO JEST i WSZYSTKIM RZUCAJĄCY życzę POWODZENIA i sobie samej też

P.s

Paliłam 18 lat :oops:

"fajeczkę" u mojego nastolatka, wyczuję jak jeszcze jest km od domu....ma przechlapane