tomandr 23.03.2014 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 sytuacja jest następująca.Sąsiada dom jest cofnięty w stosunku do mojego i ustawiony wyżej. Sąsiad zrobił sobie taras i nic by w tym nie było złego gdyby zrobił to prawidłowo. Nasypał ziemię na część mojej ściany (powyżej poziomu mojej podłogi), ułożył sobie kostkę i nie zaizolował mojej ściany. Dzięki temu mam rosnącego grzyba na ścianie w pokoju. Dodatkowo w tym narożniku od mojej strony jest rynna, która też przyczynia się do powstawania grzyba (ta cała część mojego podwórka jest zacieniona praktycznie przez cały czas i panują tam warunki sprzyjające wilgoci). Pytanie moje jest następujące: Jak wykonać izolację tego narożnika w przypadku gdy nie mam możliwości wejścia na działkę sąsiada? Sąsiad twierdzi, że u niego jest wszystko ok (też bym tak pewnie twierdził gdybym musiał rozkopać taras). W tej chwili nie biorę pod uwagę kwestii inspektora nadzoru czy innych rzeczy żeby pana zmusić do zaizolowania tej ściany ponieważ to trwa a ja chciałbym mieć to z głowy już niedługo. Chcę też powiedzieć, że sytuacja była już w momencie gdy kupiłem mieszkanie. Proszę o pomoc. sytuacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojan-58 26.03.2014 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 (edytowane) a to tak można sobie nasypać ziemię?bez izolowania ściany sąsiada,dziwne,no ale można od środka izolować Edytowane 26 Marca 2014 przez rojan-58 odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomandr 26.03.2014 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Obejrzałem twój album i mam pytanie. Ta metoda "nawiercania i wlewania w ścianę chemii" zda egzamin jeżeli chodzi o izolację pionową? Nie problem wydać kasę i nie pozbyć się kłopotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojan-58 26.03.2014 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 (edytowane) Ten środek jest prdukowany od 1983r,ja współpracuję z firmą /producentem prawie 20 lat/ nie ma problemu z tym co robię i się cieszę,że jest skuteczny.Podaj metry kw.do izolacji pionowej to ci powiem jakie koszty Edytowane 26 Marca 2014 przez rojan-58 odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomandr 27.03.2014 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 (edytowane) około 6 metrów kw. grubość ściany to około 50cm (cegła, zaprawa wapienna) Edytowane 27 Marca 2014 przez tomandr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojan-58 27.03.2014 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 (edytowane) nawiercenie otworów osuszenie do odpowiedniej wilgotności/osuszacze/ zalanie i korkowanie otworów -6m.kw.to ok.6000zł robocizna wraz z materiałem Edytowane 27 Marca 2014 przez rojan-58 odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomandr 28.03.2014 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 no to nie dam rady. 6000zł, w tym momencie dla mnie nie do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojan-58 29.03.2014 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 (edytowane) cóż,są może inne metody tańsze,ale ja nie wnikam w temat,to tak jak z różnymi produktami i usługami jest Edytowane 29 Marca 2014 przez rojan-58 odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts