boro5 23.03.2014 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Mam dylemat a wcześniej nie zastanawiałem się nad tym. Zamieszkaliśmy w nowym domu, w którym w łazience jest ogrzewanie podłogowe.Jak Wy w takiej łazience suszycie ręczniki po kąpieli, mokre szmaty ? Wcześniej nie miałem tego dylematu, bo w łazience miałem normalny grzejnik łazienkowy i na nim wszystko suszyłem. Nie chcę łazienki szpecić jakimiś podwieszanymi prętami lub czymś takim.Znalazłem coś takiego jak suszarki łazienkowe, grzejniki elektryczne, które wyglądają jak zwykły grzejnik i wieszane są normalnie na ścianie, ale są tylko na prąd, są lekkie i podobno energooszczędne (np. grzejniki thomson heating thomson24.pl ). Wyglądają ładnie, ale czy coś takiego faktycznie się sprawdza, czy używacie takich ?Będę wdzięczny za fachowe rady i podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maher 23.03.2014 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Mam dylemat a wcześniej nie zastanawiałem się nad tym. Zamieszkaliśmy w nowym domu, w którym w łazience jest ogrzewanie podłogowe. Jak Wy w takiej łazience suszycie ręczniki po kąpieli, mokre szmaty ? Wcześniej nie miałem tego dylematu, bo w łazience miałem normalny grzejnik łazienkowy i na nim wszystko suszyłem. Nie chcę łazienki szpecić jakimiś podwieszanymi prętami lub czymś takim. Znalazłem coś takiego jak suszarki łazienkowe, grzejniki elektryczne, które wyglądają jak zwykły grzejnik i wieszane są normalnie na ścianie, ale są tylko na prąd, są lekkie i podobno energooszczędne (np. grzejniki thomson heating thomson24.pl ). Wyglądają ładnie, ale czy coś takiego faktycznie się sprawdza, czy używacie takich ? Będę wdzięczny za fachowe rady i podpowiedzi. Czyli jak powiesisz sobie grzejnik elektryczny to sobie nie zeszpecisz łazienki. Ja też mam podłogówkę i mam grzejnik łazienkowy, jest podłączony pod pompę zasilającą zasobnik CWU i grzeje wtedy kiedy temperatura wody ciepłej spada poniżej ustawionej wartości czyli przeważnie po kąpieli się włączą i wysuszy ręcznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boro5 23.03.2014 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Ale ja w łazience nie mam centralnego ogrzewania pod normalny grzejnik, więc nie mam jak zamontować (musiałbym chyba przebudować nową łazienkę).Co do szpecenia, to chodziło mi o jakieś wieszaki wiszące, których już więcej nie potrzebuję no i takie wieszaki nie grzeją więc nie wysuszą szybko ręcznika. A ten grzejnik elektryczny wygląda dokładnie jak zwykły grzejnik łazienkowy i wygląda ciekawie (przynajmniej na zdjęciach, no i oczywiście to kwestia gustu).Ale dzięki za poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 23.03.2014 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Mam dylemat a wcześniej nie zastanawiałem się nad tym. Zamieszkaliśmy w nowym domu, w którym w łazience jest ogrzewanie podłogowe. Jak Wy w takiej łazience suszycie ręczniki po kąpieli, mokre szmaty ? Wcześniej nie miałem tego dylematu, bo w łazience miałem normalny grzejnik łazienkowy i na nim wszystko suszyłem. Nie chcę łazienki szpecić jakimiś podwieszanymi prętami lub czymś takim. Znalazłem coś takiego jak suszarki łazienkowe, grzejniki elektryczne, które wyglądają jak zwykły grzejnik i wieszane są normalnie na ścianie, ale są tylko na prąd, są lekkie i podobno energooszczędne (np. grzejniki thomson heating thomson24.pl ). Wyglądają ładnie, ale czy coś takiego faktycznie się sprawdza, czy używacie takich ? Będę wdzięczny za fachowe rady i podpowiedzi. sam rozwiązałeś swój problem komentarz zbędny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 23.03.2014 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 A masz ty w tej łazience sprawnie działającą wentylację? Jeżeli tak to nie martw się o mokre ręczniki, szybko wyschną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boro5 24.03.2014 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 A masz ty w tej łazience sprawnie działającą wentylację? Jeżeli tak to nie martw się o mokre ręczniki, szybko wyschną. Masz częściowo rację - samo wyschnie. Ale chciałem to przyspieszyć i mieć trochę komfortu (czasem mokre skarpetki lub szmaty trzeba szybko wysuszyć). Rozumiem, że nie macie zastrzeżeń to tego typu suszarek łazienkowych, grzejników elektrycznych - to też informacja, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlade 24.03.2014 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Ja w łazienkach mam coś takiego Elektryczna suszarka ECO -110 Elterm o mocy 80W i 110W sprawdzają się b. dobrze, są niewielkie i o ile posiadasz w dobrym miejscu gniazdko można je zamontować bezproblemowo. w mojej mniejszej łazience sprawdza się także jako źródło ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boro5 24.03.2014 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Dzięki - czyli rozumiem, że taka suszarka łazienkowa to sprawdzone rozwiązanie. Myślałem o czymś większym np. ten Thomson heating Siena 600x720 a może nawet 600x1000 lub Ferrara 600x800. Też zastanawiam się nad tym Napoli (ciekawy patent). Jednak żona musi to ocenić (ja od rozpoznania, ona od wyglądu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlade 24.03.2014 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 tak nawet te małe ( zarówno wymiarami jak i mocą) dają niezły efekt- daja wrażenie wydzielania dużego ciepła - te większe pewnie będą powalające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 24.03.2014 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Cenowo też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boro5 24.03.2014 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Cenowo też. Na szczęście nie jest tak źle z tymi cenami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boro5 25.03.2014 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Kupiłem thomson heating Siena. Ma przyjść za 2 dni. Zobaczymy co potrafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boro5 28.03.2014 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Dostałem i zamontowałem tą suszarkę. Wszystko gra i co prawda używam jej dopiero drugi dzień, to myślę że dobrze że wybrałem takie rozwiązanie. Co ciekawe grzejnik rozgrzewa się bardziej jak powiesi się na nim ręcznik - trochę w to nie wierzyłem, ale faktycznie tak jest . Jeżeli ktoś ma podobny dylemat z suszeniem ręczników to polecam takie grzejniki elektryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemical 20.07.2015 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Poszukuję grzejnika (suszarki) elektrycznego suchego do ręczników w łazience o jakimś niebanalnym wyglądzie.Wersji wodnych jest mnóstwo ciekawych / dekoracyjnych, z elektrycznych same typowe drabinki znajduję.... Możecie podzielić się linkami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 20.07.2015 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Poszukuję grzejnika (suszarki) elektrycznego suchego do ręczników w łazience o jakimś niebanalnym wyglądzie. Wersji wodnych jest mnóstwo ciekawych / dekoracyjnych, z elektrycznych same typowe drabinki znajduję.... Możecie podzielić się linkami ? A,czy próbował ktoś nie "szpecić" łazienki taką suszarką i zrobić w miejscu przeznaczonym na suszenie ręczników np.2-3 m2 ogrzewania ściennego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemical 20.07.2015 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Ciepło rozejdzie się po całej ścianie. A tu o to chodzi, żeby taka suszarka działała dość intensywnie, ale krótko i ogrzała dokładnie to co potrzebujemy. Typowe drabinki szpecą łazienkę, zgoda. Dlatego właśnie poszukuję czegoś w miarę ładnego :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 20.07.2015 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Jest parę: http://allegro.pl/grzejnik-lazienkowy-chrom-bivano-800-300mm-reina-i5358912204.html http://www.kalmar.waw.pl/produkty/46/2/428-kalmar_serpent.html http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.aquarius-lazienki.pl/foto/foto_256_1.jpg&imgrefurl=http://www.aquarius-lazienki.pl/?id%3Dpromocje%26k%3D22&h=640&w=480&tbnid=sz-nCWsB1b-riM:&docid=M8dGbWD0-AjsVM&hl=pl&ei=5OesVbTeB4ib7Aa82J3gDA&tbm=isch&client=safari&ved=0CAkQMygGMAY4rAJqFQoTCLTggqvZ6cYCFYgN2wodPGwHzA http://www.artykulygrzewcze.com/brem-cross-chrom-ekskluzywny-grzejnik-lazienkowy-531w-p-5593.html http://www.metalpipe.nazwa.pl/obrazki/imgvela.JPG http://hopacz.pl/grzejniki-lazienkowe/grzejnik-lazienkowy-tower/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lysy1l 20.07.2015 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 (edytowane) Powiedzcie, po jaki ch .... z uporem maniaka cytujecie post, na który odpowiadacie? No po ch...? Maher, gentoox, bor05, TwójPan popatrzcie na ten temat i na wasze debilne cytowanie poprzedników, bo inaczej tego nie można nazwać. Edytowane 20 Lipca 2015 przez lysy1l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemical 21.07.2015 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 dzięki fotohobby, jak ładne to mega drogie, bardziej chodziło mi o zasilane tylko prądem, bez grzania wody (bez akumulacji), szybkie wyszuszenie ręcznika lub nagrzanie szlafroka i wyłączyć. Ja coś takiego rozważałem, ale trochę za mocne... żeby to miało góra 500W http://www.sklep.elar.com.pl/Lazienkowy-elektryczny-grzejnik-promiennikowy-Atlantic-Tatou-Bains-1500W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts