agnes 12.03.2003 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 On 2003-03-12 13:13, ewusia wrote: OK, prześlę rano na priva. Ja również bardzo bym o to prosiła,akurat usypuję skarpę wokół tarasu i byłoby to bardzo przydatne .Z góry dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dyletant 12.03.2003 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 Gagata - z tym zadaszeniem balkonotarasu na górze jest u mnie problem. Nie bardzo daje się to wpisać w bryłę budynku (+problemy konstrukcyjne), więc na górze planuję tylko markizę, a one nie będzie stanowiła wystarczającego zabezpieczenia przed deszczem i wszelką inną wodą.Myślę o innym rozwiązaniu. Górny balkon pochylony (2 proc.) plus dodatkowo pod górnę warstwą desek folia, pod nią styro (pomiędzy belkami konstrukcyjnymi), jeszcze raz folia i od dołu znowu drewno. Tylko jakoś mi się to nie chce wyrysować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 12.03.2003 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 Taras taki by się zmieściło 12 osób przy stole ( bo i zastawa jest na 12 osób), a gdy jest więcej towarzystwa, to przenosimy się na zieloną trawkę, wielkości tarasu to jeszcze jest kwestia wielkość domu, terenu i posiadanego towarzystwa. [ Ta wiadomość była edytowana przez: Patos dnia 2003-03-12 20:57 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filo 12.03.2003 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 Witam, Też planuję drewniany taras i mam kilka pytań do Gagaty: 1) Masz formalny projekt na taras, występowałaś o pozwolenie budowlane ?2) Jakie drewno planuje wykorzystać Twój stolarz ?3) Jak wyceniony został taras, jeśli można z podziałem na materiał i robociznę ?4) Taras będzie posadowiony na plach drewnianych czy kolumnach betonowych ? Do rozważań koncepcyjnych polecam: http://www.decksusa.comhttp://www.usadeck.comhttp://www.decks.com Pozdr, Filo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 12.03.2003 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 a nie myśleliście o podłożu z kamienia, lub kostki granitowej? dobrze komponują się z roślinnością i skalniakami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filo 12.03.2003 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 Witam, Też planuję drewniany taras i mam kilka pytań do Gagaty: 1) Masz formalny projekt na taras, występowałaś o pozwolenie budowlane ?2) Jakie drewno planuje wykorzystać Twój stolarz ?3) Jak wyceniony został taras, jeśli można z podziałem na materiał i robociznę ?4) Taras będzie posadowiony na plach drewnianych czy kolumnach betonowych ? Do rozważań koncepcyjnych polecam: http://www.decksusa.comhttp://www.usadeck.comhttp://www.decks.com Pozdr, Filo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manifest 12.03.2003 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 Planuje taras 10x4 - 0,5 m nad terenemz tego 5x4 chciałbym zadaszyckonstrukcja drewniana, daszek z przezroczystej plytyz markizami pod płyta daszku On 2003-03-12 13:13, ewusia wrote:OK, prześlę rano na priva. EWUSIA !Ja również bardzo bym o to prosił.Z góry dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 13.03.2003 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2003 Gagata, mam problem z wysłaniem na Twoją pocztę, masz może inny adres? Spróbuje jeszcze za chwilę, może się coś "zatkało". Wszystkim pozostałym zainteresowanym wysłałam.Może wyślij do mnie e-mail a ja zwrotnie odeślę skany.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muratorka 13.03.2003 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2003 Ja mam taras ok. 4,5 - 4 m . Ma on trzy cechy które powodują, że nie zamieniłabym go na żaden inny (nawet dużo większy):1) ustawiony na stronie południowo - zachodniej (słońce przez cały dzień do zachodu)2) Umieszczony w narożniku domu, osłonięty dwoma ścianami (jest przez to cichy, przytulny i osłonięty od wiatru - nawe w chłodniejsze ale słoneczne dni można wystawić buzię do słońca)3) zadaszony w 3/4 powierzchni.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada 13.03.2003 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2003 Ewusia! I ja też chciałabym to zdjęcie! Bardzo proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada 13.03.2003 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2003 sorry, nie ma mojego maila, podaję [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 13.03.2003 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2003 Filo-Twoje adresy www są nieocenione! To coś, czego szukałam - na prawdę ,mnóstwo inspiracji! Posiedzę nad tym w domu na spokojnie. 1) Masz formalny projekt na taras, występowałaś o pozwolenie budowlane ? No cóż - formalnie to tego tarasu nie będzie. Tam gdzie mieszkam wszyscy robią co chcą - to ma swoje złe i dobre strony, rzecz jasna, ale... zawsze możesz nie brac ze mnie przykładu Znajomi architekci powiedzieli mi, że jesli chodzi o taki drewniany taras za domem to mogę dac sobie spokój z pozwoleniami. Tyle już słyszałam o kłodach rzucanych pod nogi przez różne urzędy, najprostsza rzecz staje się awykonalna a i ..... cena może wzrosnąć .... kiedy się zacznie nieopacznie pytać o pozwolenie... A pies ich drapał ! 2) Jakie drewno planuje wykorzystać Twój stolarz ? Sosnę - powiedział, że "..w Polsce to tylko sosna". 3) Jak wyceniony został taras, jeśli można z podziałem na materiał i robociznę ? No właśnie dzisiaj rozmawialiśmy! On chce ok 4.000 zł. Taras ma wstępnie mieć 3,5 x 4,5, ma też robić podbitkę pod zadaszenie w tej cenie. Słowem - ma postawić całą konstrukcję (sam kupuje drewno)na 6 słupach wymurowanych przez nas - w tej kwocie ok. połowy to materiał, ale jutro jestesmy umówieni na szczegółową rozmowę (czyt. negocjacje). A co myslicie o tej cenie? 4) Taras będzie posadowiony na plach drewnianych czy kolumnach betonowych ? J/w - to taniej:smile: _________________ [ Ta wiadomość była edytowana przez: Gagata dnia 2003-03-13 11:44 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 13.03.2003 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2003 Ja mam na parterze taras 45 m2 częściowo zadaszony i 15 m2 całkowicie zadaszony na piętrze. Po rozbudowie będę miał jeszcze ogród zimowy 25 m2 i jeszcze jeden taras 15 m2 niezadaszony na piętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosiek 21.05.2004 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Jakie duże tarasy macie na parterze (wychodząc z salonu) i jakiego kształtu? Jesteście z nich zadowoleni? Ja bym chciała duuuuuży taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawcik7 21.05.2004 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Ja akurat mam 18 m2 i jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekde 22.05.2004 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2004 Macie zaokrąglone tarasy czy kanciate. I jak to się ma do wykończenia płytkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joskul 22.05.2004 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2004 30m kw, w projekcie był zaokrąglony, ale zmieniłam na prostokątny, właśnie ze względu na płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joskul 22.05.2004 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2004 30m kw, w projekcie był zaokrąglony, ale zmieniłam na prostokątny, właśnie ze względu na płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winjarek 22.05.2004 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2004 Taras powinien być jak największy, nawet 50 m kw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 22.05.2004 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2004 mam zaprojektowane 3 tarasy, w sumie ich powierzchnia wynosi około 80m2taras z jadalni ma być pogłebiony-- drewniany, podświetlany od dołu a z salonu zadaszony prostokątny a drugi zaokrąglony-- wylewane, jeszcze nie wiem jak je wykończę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts