Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki duży taras?

Gagata

Recommended Posts

• Odpowiedzi 110
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Z początku chcieliśmy prostokątny 2m/4m a z niego zejście na spory placyk półokrągły. Ale teraz stwierdziliśmy, że będą to dwa tarasy o takiej sobie wielkości i raczej zrobimy jeden prostokątny ale duży - jakieś 5m/6m. Przynajmniej będzie gdzie wypoczywać w większym gronie. :D

3,5m na 3,5m cały drewniany z przezroczystym zadaszeniem. Polecam!

Paweł, a testowałeś już go latem? Nie jest za gorąco pod tym przezroczystym zadaszeniem? Pytam, bo sam się nad czymś podobnym zastanawiam i słyszałem, że przy ostrym słońcu trzeba dawać jakąś makizę albo coś, bo inaczej sauna, mimo że boki otwarte.

Wykombinowałem duży 35 m2 taras zdużymi 3*4 m schodami do ogrodu; działka 0,5 ha wygląda bajernie, wszyscy goście wolą wchodzic do domu przez taras a nie wejściem głównym,

pod spodem garaż na dwa samochody,

i to jest dla mnie optymalne rozwiązanie.

pozdrawiam

U mnie moze niema takiego duzego tarasu - jest 16 m2 zadaszony.

Ale i tak wszyscy wola wchodzic przez ten taras niz przez normalne drzwi

Wlasciwie wszyscy jak przyjada to zostawia bryke na podworku i wchodza przez taras.

No chyba ze ktos na piechotke jest to drzwiami wchodzi - ale to malo kto bo wszyscy goscie zmotowyzowani :)

Tomasz M pod dachem mamy zamontowane jakby markizy wlasnje roboty :)

Do konstrukcji przymocowany jest material ktory cgroni przed bezposrednim sloncem :)

Na pewno drewniany. Dwustopniowy: 3 x 7 m w wejściem z salonu i dwa stopnie wyżej 8 x 2 m z wejściem z jadalni. Na razie jest częściowo zadaszony dużymi okapami dachu, ale intensywnie myślę o większym zadaszeniu części przy salonie. Właśnie - Paweł P. jak się sprawuje to przezroczyste zadaszenie?