Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki duży taras?

Gagata

Recommended Posts

• Odpowiedzi 110
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 year później...
Gość JACKIE P
wg projektu d53 "spokojny" mamy taras szerokości 8m i głębokości ok. 2,70m - powiem szczerze przy większych imprezach i ustawionym np stole i krzesełkach turyst. jest trochę ciasnawo do przechodzenia, ale generalnie ten wymiar to minimum.

W projekcie który wybrałem - Dom w peoniach z pracowni Archon

http://www.archon.pl/index.php?act=32&sid=m3f02b2c44f7ac

są dwie werandy po 27m2 - 3x9 m.

Poważnie rozważam zwiększenie szerokości conajmniej jednej z nich o jakieś 50cm.

Wiele przydatnych opinii co do wielkości tarasu znajdziesz w tym wątku: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=28673&highlight=weranda

No własnie " w literę L " u mnie taki też jest w projekcie (widać na miniaturce obok) ale nie wiem czy jest sens robić z boku taras bo tam i tak nie ma drzwi tylko same okna od salonu. Więc popmysł - likwidujemy z boku i wysuwamy do ogrodu :lol:

fajny ten twoj taras :wink: (jestem slepa czy nie wiedze tej miniaturki? :o )

• 2 weeks później...

Witam

Jak duzy taras macie i jaki proponujecie?

poczatkowo mial byc w obrysie budynku schowany pod dachem, wielkosci 2x4 metry

w trakcie robienia projektu stweirdzilem ze zrobie wiekszy i wysunalem go do przodu o 1 metr i w bok o 2 metry.

Teraz taraz wychodzi poza obrys budynku z tylu i w jednego boku.

Budownicze maja zamiar jutro kopac fundament pod tartas i wyznaczyli go na ziemi. Teraz sie zastanawiam czy nie bedzie zbyt duzy, i czy nie bedzie to brzydko wygladac patrzac z przodu, kiedy bedzie wystawal ten taras z boku?

Jak macie schody na tarasie ? ja planowalem zrobic na calej jego dlugosci i szerokosci ale teraz tez sie zastanawiam czy to dobry pomysl :roll: