szopen 24.03.2014 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Słuchajcie, Przy wylewaniu słupu (oraz jednej belki) do deskowania, z oszczędności, użyliśmy płyt OSB. Po zdjęciu płyt okazało się, że część płyty przykleiła się do betonu. Te drzazgi są niejako wrośnięte teraz w beton. Wygląda to tak, jak na zdjęciu. http://imageshack.com/i/fklp0lj Hmm... jak na forum wstawiać brazki? http://imageshack.com/i/fklp0lj Czy zostawić, jak jest, czy wydłubywać pracowicie te drzazgi ze słupa? Boję się, że po jakimś czasie zaczną mi pleśnieć pod tynkiem... Może jest jakaś bezbolesna metoda na ich szybkie usunięcie (opalenie? Szlifierką?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarn-y 24.03.2014 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Jak usunąć nie doradzę. Doradzę natomiast na przyszłość, jeśli znów będziesz szałować OSB to natłuść je czymś, np. starym olejem. Nię będziesz mieć takich kredek ja na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 25.03.2014 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Do tego są specjalne środki nie wolno używać "sterego oleju" bo puźniej będzie problem z przyczepością tynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 26.03.2014 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Do tego są specjalne środki nie wolno używać "sterego oleju" bo puźniej będzie problem z przyczepością tynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szopen 26.03.2014 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Ok, ale koniecznie usuwać te drzazgi? Bo z rad jak ich uniknąć, to skorzystam może jak wygram w totka i zacznę budować dom. Nie, żebym nie był wdzięczny, ale teraz bardziej mnie interesuje, co z tym fantem robić... zostawić, pracowicie wydłubywać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts