Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój kawałek ogrodu

Recommended Posts

Lopesjus, SKula - Wasze roślinki to raj na ziemi. Piękne:wave:

Syberia - no pozwala zasadzić ... TRAWKĘ... :bash:

Moim zdaniem trawnik to prawdopodobnie najdroższy element ogrodu. Jeżeli szanowny mąż pragnie resztę wolnego czasu poświęcić na pielęgnację trawnika, to trudno mu będzie tego zabronić. Chyba, że faktycznie, chce zasadzić TRAWKĘ a nie wysiać trawnik...

• 2 weeks później...

I stało się ...

Zamówiłam kilka roślinek. Mam nadzieję że na początku przyszłego tygodnia je dostanę i będą ślicznie rosły :yes:

Hortensja krzaczasta Anabelle

Hortensja ogrodowa Bouquet Rose

Róża wielkokwiatowa ciemnoczerwona aksamitna Mr Lincoln

Róża wielkokwiatowa brzoskwiniowa Casanova

Róża wielkokwiatowa fioletowa Violette Perfume

Azalia wielkokwiatowa Oxydol białe

Krzewuszka Eva Rathke czerwona

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Mężowa trawa coś bardzo kiepsko rośnie. Parę dni mocno wiało i chyba nasionka powędrowały w przestrzeń ...

Jedna różyczka chyba mi uschła ... Reszta powolutku rośnie. Martwi mnie tylko jedno - u części roślinek uschły lub podsuszyły się listki po wsadzeniu do ziemi. Czyżby były trzymane w jakiejś ciemni??? Nowe wyrastają już ładne zielone.

• 1 month później...

Ostatnio zaniedbałam wszystko :( Róże są zżerane przez mszyce - wczoraj musiałam już opryskać decisem... Truskawki też szlag trafił - albo było za mokro wiosną albo jakieś choróbsko :( na kilku malinkach też skręcają się listki:cry: czemu tak wszystko pod górkę??

Trochę mi czasu na wszystko brak - ale mały pomocnik już roośnie - wczoraj pieliła ze mną ;)

294.jpg

Azalia

IMG_2850.jpg

I chyba moje największe zaskoczenie - hiacynty będą kwitły jeszcze raz... czy to normalne??

IMG_2846.jpg

To borówki - ale też coś im wiosna i za dużo wody nie służyło :(

IMG_2845.jpg

i lawenda - pięknie się rozrasta. A jak pachnie!!! Chyba dosadzę jej więcej ;)

IMG_2840.jpg

i takie "no name" od teściowej:P

IMG_2842.jpg