witu102 24.03.2014 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Witam, planuje montaż monitoringu wokół domu, na system składać się będą 4 kamery.Przewody z podbitki mam dociągnięte do szafy rack gdzie umieszczę rejestrator, jednak nie mam pociągniętego kabla HDMI/BNC w okolice odbiorników TV aby móc z nich obserwować obraz lub odtwarzać nagrania i teraz pytanie czy sprawę załatwi zwykły (jaki??) transmiter Video po radiu aby podpiąć go np do wyjścia HDMI 4 w TV i po przełączeniu na to źródła na ekranie pojawiał się obraz z kamer? Czy mogę również zastosować podobne rozwiązania (radiowe przedłużenie pilota) aby móc sterować rejestratorem (odtwarzać nagrania itd??).Czy jest dostępny zestaw umożliwiający wysyłanie obrazu z rejestratora na kilka TV równocześnie (1 nadajnik-kilka odbiorników) ?Mam przewidzianą piątą kamerę przy furtce ale znów mam od niej dociągnięty przewód jedynie do panelu wideodomofonu (Kenwei - poza kamerą z panelu dzwonkowego chcę mieć podgląd na bramę wjazdową). Czy tutaj lepiej zastosować przejście BNC-RJ45 i w szafie RJ45-BNC (w rejon gdzie będzie monitor wideodomofonu mam zapasowe skrętki) czy też mogę po radiu wysłać sygnał BNC-radio-BNC?Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maanniutek 24.03.2014 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Najprostszym rozwiązaniem aby podgląd z kamer był na każdym TV jest zastosowanie modulatora na który rzucisz sygnał z rejestratora a on rzuci sygnał na multiswitch, wtedy w każdym gniazdku na odpowiednim kanale masz sygnał z kamer. Jeśli masz dociągnięty skrętkę w okolice tv też można wykorzystać ją do transmisji wizji za pomocą TR. Sygnał IR z pilota można puścić bezprzewodowo. Nie polecam domofonów firmy kenwei ładnie wygląda i to tyle kamera w nocy w ogóle się nie sprawdza sieje zakłóceniami, ma za małą czułość., zerknij na domofony firmy Commax lub Fermax. Radiowo z furtki drogo Cię wyjdzie. wykorzystaj skrętki i puść obraz po skrętce za pomocą TR. Jak będziemy montować u Ciebie rozdzielnie to CI to wszystko wytłumaczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 25.03.2014 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Ok..dzięki za pomoc i czekam na montaż Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lesz 04.06.2014 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 takie rzeczy tylko w erze cos na skretce (z PoE) jeszcze znajdziesz w tej cenie, 2mpix + IR (nie wiem tylko czy nasze zimy -20 wytrzymaja), ale wifi to juz znacznie pogarsza sprawe. czy naprawde potrzebujesz wifi? tak czy siak musisz miec kabel z zasilaniem by smigala 24/7, wiec nie lepiej juz puscic sieciowy i z niego od razu zasilic kamere IP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 04.06.2014 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Nie znalazlem info szukajac na fm... a nie chce zakladac nowego tematu. Czy ktos uzytkuje, ma sprawdzona dobra kamere IP ( WiFi ) zewnetrzna z mozliwoscia podgladu przez PC i Smartphone'a. na allegro, ebay... jest ich troche... wiekszosc wyglada identycznie , moze ta sama fabryka w Xia Hu Dao... Nie chodzi mi jednak o takie za 3999:- tylko powiedzmy do 1000:- ( oczywiscie moga byc tansze ) Moze byc ze do tej kwoty poprawi tylko samopoczucie... ale rozwazalem taka przed domem... Oczywiscie ma sie tez sprawdzic noca ( max do 10-15m. No i dzialac takze w zimie Ktos cos podpowie ? Ja chyba na monitoring zdecyduję się na Samsunga SNB 6004, bez Wi fi,ale na testach widziałem tą kamerę byłem zachwycowny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maanniutek 11.06.2014 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Hikvision montujemy tego sporo, są atrakcyjne cenowo a i na jakieś 800 kamer które do tej pory zamontowaliśmy nie mieliśmy żadnej usterki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalt 06.08.2014 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 (edytowane) reklama tu była Edytowane 1 Lutego 2017 przez Redakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolsfanwk 26.10.2014 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 (edytowane) Mam takie pytanie, czy taka kamera do monitoringu wokół domu będzie adekwatna ? chodzi mi aby w nocy było coś widać, na odcinku do 30 metrów. Jakie będą jej wady ? Edytowane 31 Stycznia 2017 przez Tomaszs131 Link reklamowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 20.11.2014 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Jest to kamera analogowa więc na dzień dobry do skreślenia nie warto w to wchodzić. Wadą bedzie też widoczność każdej pajęczyny przy podświetleniu podczerwienią i fałszywe alarmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts