kaliczynski 24.03.2014 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Witam, mam nurtujący problem. Mieszkam w nowym bloku i za każdym razem jak otwieram drzwi jest piekielny pisk. Kupiłem dziś smar ale nie wiem jak dostać się do zawiasów celem nasmarowania. Wrzucam zdjęcia zawiasów. Pierwsze zdjęcie z wewnątrz mieszkania a drugie z zewnątrz. Jak go nasmarować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 24.03.2014 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Jeżeli smarowanie jakimś "smarem" w spreju po tulejkach miedzy metalowymi częściami nie pomaga to trzeba odkrecic ta imbusowa srubke i wybić bolca do gory. Następnie nałożyć smaru do środka otworu i włożyć z powrotem bolec do zawiasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaliczynski 24.03.2014 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Będzie problem żeby unieść drzwi - nie wiem czy to ma znaczenie.Możesz tak bardziej łopatologicznie napisać po kolei co i jak. Dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 29.03.2014 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Zawias ten składa się z 3 części. Dwie z nich przykręcone są do skrzydła (skrajna z góry i z dołu). Trzecia część tego zawiasu mocowana jest do ościeżnica (środkowa). Każda z tych części ma otwór na wylot, przez który przechodzi bolec. Zabezpieczony on jest małą śrubką imbusową. Zawias po rozłożeniu wygląda tak: Musisz zrobić to w tej kolejności: Odkręcasz 3 śruby (po jednej na każdy zawias) i wybijasz młotkiem i śrubokrętem od dołu bolec. Będzie potrzebna Ci pomoc drugiej osoby do podtrzymania drzwi i wyjęcia ich z zawias po wybiciu bolcy. Smarujesz wewnątrz tulejek i składasz do kupy w odwrotnej kolejności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts