RaQ 25.03.2014 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 (edytowane) Witam, chciał bym wykonać podwieszany sufit w przedpokoju z LEDowym oświetleniem dokoła. Coś takiego: Korytarz ma około 1,3m szerokości. Czy taka konstrukcja będzie odpowiednia? Z powodu ograniczonego dostępu żeby to jakoś poprzykręcać, mam zamiar: 1. zrobić konstrukcję (krzyżową, do 2 podłużnych profli pozaczepiać co jakiś odstęp poprzeczne) 2. przykręcić płyty które mają być w pionie 3. na dole skręcić płytę poziomą z małymi pionowymi maskownicami z płyt (na końcach płyty poziomej) 4. podnieść i przykręcić płytę do profili poprzecznych. Czy taka konstrukcja jest poprawna oraz wytrzymała? Coś można zrobić łatwiej/szybciej/praktyczniej/skuteczniej? pozdrawiam, @EDIT Chodzi mi o ten wyżej schemat, nie wiem jak usunąć załącznik bo w załączniku jets błędny. Edytowane 25 Marca 2014 przez RaQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
razraz4you 27.03.2014 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 masz tu link moze cos takiego zrobisz jest wszystko naprwde fajnie opisane i solidnie oczywiscie http://plyty-gipsowe-porady-montera.pl/podwieszenie-pojedynczej-plyty-pod-sufitem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts