aiki 26.03.2014 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Czy może ktoś doradzić jak najlepiej i najekonomiczniej poprowadzić rynny spustowe z tego dachu? Czy z małych daszków dawać osobne spusty czy też z głównej połaci dać wszystko na daszki i z daszków główne spusty? Daszek nad wejściem. Daszek nad tarasem. Brak jest kanalizacji deszczowej więc wszystko musi być rozprowadzone po działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Kniaziuk 27.03.2014 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 po pierwsze rynny - to te poziome, rury spustowe - to te pionowe Moim zdaniem nie ma co kombinować ze spuszczaniem wody z dużych połaci dachu na połacie małych daszków.Może się to skończyć zalewaniem ścian podczas ulewy i dużymi zaciekami na mniejszych połaciach. Raczej powinno się skończyć na 8 rurach spustowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 27.03.2014 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Czy wszystko zostało wykonane z godnie z projektem? Wystarczy siedem rur spustowych a do tego z lewą wychodzącą z daszku ganku będzie problem bo trafia w okno. Po co tyle "cekinów" na dachu? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 27.03.2014 22:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Zgodnie z projektem nie jest gdyż oba daszki zostały opuszczone. w projekcie okap daszków i połaci był na jednym poziomie tak jak na zdj z avatara u mnie.Rozumiem, że przy tarasie z lewej (krótkiej) strony można puścić wodę z połaci na daszek.A cekiny to nadgorliwość Teścia ale dzięki temu ksawerego przetrwało i kilka innych porywów wiatru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 28.03.2014 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Przy tarasie z lewej strony należy poprowadzić jedną rurę spustową z okapu dachu zasadniczego i trójnikiem dołączyć okap daszku. Tak myślę, że to nie daszki zostały opuszczone tylko dach zasadniczy podniesiony! Właśnie w ten sposób tworzą się takie dziwolągi. Żeby nie było problemów z odbiorem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 29.03.2014 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Jednak daszki zostały opuszczone.Ścianka kolankowa jest takiej wysokości jak w projekcie.Daszki są opuszczone gdyż wg projektu byłyby za wysoko - co mi po daszu zaczynającym się 3,2 m nad poziomem 0.Celowo nie podnosiłem ścianki kolankowej aby nie popsuć proporcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 30.03.2014 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Skoro tak to obniżając daszek popsułeś proporcje. Nie realizuje się projektu, który nie spełnia oczekiwań. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 30.03.2014 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Ale właśnie teraz spełnia oczekiwania.To był projekt typowy gotowy a to są jedne z 3 zmian jakie wprowadziliśmy - 1.skrócenie okien w szczytach na poddaszu - były balkonowe2. Likwidacja okien połaciowych (z 5 będzie jedno lub dwa)3. obniżenie daszków.Dziękuję Panie Andrzeju za rady i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 30.03.2014 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Przepraszam za moje krytyczne uwagi. Pozwoliłem sobie na osobistą oceną natomiast skoro Tobie się podoba to oczywiście wszystko jest OK. A nie rozważałeś np. przykrycia tarasu? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 31.03.2014 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Każde uwagi są dobre.Na szczęście filtruję i uwagi i to co przeczytam na forum i wybieram jak na razie dobrze.O przykrywaniu tarasu nie myślałem gdyż chcę taras "wywinąć" za róg tak aby od południa też można było posiedzieć.A poza tym nie podobają mi się zadaszone tarasy wolę na tę okazję postawić sobie jakąś altankę w ogrodzie- działka 1000 m2 więc powinna się bez kłopotu zmieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts