jenas 27.03.2014 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Witam, w pokoju posiadam wykładzinę dywanową z krótkim włosiem ok 2-3mm. Chciałbym na nią położyć panele podłogowe. Pomieszczenie znajduje się na piętrze. Można kłaść na taką wykładzinę panele, bez podkładu (posłuży mi za niego wykładzina) i folii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek2005 27.03.2014 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 moim zdaniem taka wykładzina się nie nadajejest za gruba i za miękapanele będą pracować tzn będą się robić szpary albo całkiem się zamki porozp.....imho zdjąć tą wykładzinę i położyć panele na podkładach dedykowanych do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 27.03.2014 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 no to naprawde zalezy od grubosci i twardosci tego wlosia ale ja tam bym jednak zerwal ta wykladzine i polozyl normalny podklad panelowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jenas 27.03.2014 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 (edytowane) jest to grube, gęste włosie, dosyć twarde.. Edytowane 27 Marca 2014 przez jenas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Wojtek 27.03.2014 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Połóż na tej wykładzinie panel i na nim stań. Zobacz jak bardzie się ugnie. Albo dwa, połączone zamkiem. Mam przypuszczenie graniczące z pewnością, że Ci się to połączenie złamie, co powinno pomóc w podjęciu decyzji. ZERO złośliwości, IMO najlepiej przekonać się do czegoś doświadczalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jenas 27.03.2014 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Położyłem 3 panele, złączone i stanąłem na niech i nic się nie dzieje... nie uginają się.. a zamki nie rozjeżdżają, tzn można kłaść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziesiatka 27.03.2014 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 można kłaść? Ja bym sobie tą wykładzinę odpuscił.Jak by nie była utrzymywana w czystości,to zawsze ten...kurz w niej,roztocza. Ściągnij,odkurz,zetrzyj na mokro,połóż podkład,panele i żyj zdrowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Wojtek 27.03.2014 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Zepsułeś mi teorię , ale naprawdę ciężko przez internet ocenić twardość/sprężystość takiej wykładziny. Położyć możesz, ale Piotrek, Yendrek i ja próbujemy Ci powiedzieć, że to MOŻE nie być dobre rozwiązanie. Teraz będzie ok, a za jakiś czas włosie w wykładzinie się uleży w ciągach komunikacyjnych i będziesz miał "zapadliska". Wydaje mi się, że właściwości podkładu i wykładziny są wystarczająco różne, żeby jednak ją usunąć i w jej miejsce położyć normalny podkład. Równie dobrze, może się okazać, że takie rozwiązanie się sprawdzi. W co osobiście wątpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek2005 27.03.2014 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 no i jeszcze nie poruszyliśmy ważnego tematu czy podłoże pod wykładziną jest równe, jak ja zdejmiesz to łatwo będzie to ocenićbo jeśli ma spore nierówności tak powyżej kilku mm to należałoby coś z tym zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jenas 28.03.2014 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 (edytowane) Dziś ściągnąłem wykładzinę, podłoże jest w miarę równe.. jednak nie idealne zastanawiam się jaki podkład zastosować 2 mm, 3mm czy też 5mm zastanawiam się nad http://allegro.pl/podklad-wytlumiajacy-cezar-pod-panele-podlogowe5mm-i4088196530.html Dodam że nie posiadam w tym pomieszczeniu podgrzewania podłogowego. A i jeszcze pytanie odnośnie sposobu układania podkładu, konieczne jest ułożenie pod kątem 45st względem paneli? Edytowane 28 Marca 2014 przez jenas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jenas 03.04.2014 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Dziś ściągnąłem wykładzinę, podłoże jest w miarę równe.. jednak nie idealne zastanawiam się jaki podkład zastosować 2 mm, 3mm czy też 5mm zastanawiam się nad http://allegro.pl/podklad-wytlumiaja...088196530.html Dodam że nie posiadam w tym pomieszczeniu podgrzewania podłogowego. A i jeszcze pytanie odnośnie sposobu układania podkładu, konieczne jest ułożenie pod kątem 45st względem paneli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts