hmepg 27.03.2014 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Czy przy takim rozwiązaniu (załącznik) poddasza przy pomocy uchwytu bezpośredniego np. RIGIPS RIGISTIL GL9 długości 125mm uchwyty pod wpływem ciężaru płyt GK nie odkształcą się? - odkształcenie nieudolnie zaznaczyłem na rysunku. Przy montażu uchwytów do powierzchni skośnych siła ciążenia zaczyna działać w dół co może spowodować odkształcenie się wszystkich uchwytów, a co za tym idzie pojawią się spękania na łączeniach płyt. Przy montażu uchwytów do jętek takie odkształcenie nie nastąpi ponieważ siły będą działały w osi uchwytu. Przestrzeń pomiędzy uchwytami oraz pomiędzy "uszami" łącznika zostanie wypełniona płytami styropianowymi grubości 10 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CzarnyIwan 27.03.2014 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 (edytowane) Na skosach powinny byc specjalne uchwyty.http://www.rigips.pl/static/0/639/img/3b023a0f5b3ea44df104f8e197bea4da_0_0_n_100/47007b.jpg OOooo taki:http://www.mrowkalomza.pl/product_picture/full_size/08a7da136ea9f0ae113c6d7aed1141c5.jpg Edytowane 27 Marca 2014 przez CzarnyIwan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hmepg 28.03.2014 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Twoje rozwiązanie pokazuje montaż na grzybkach, które wg mnie jest bardzo niestabilne - wolę jednak jak wszystko jest poskręcane Moje rozwiązanie jest rozwiązaniem systemowym Rigips o numerze 4.70.05. Problem jest taki, że mam już ułożony styropian pomiędzy krokwiami i nie chciałbym go teraz wycinać, żeby przykręcić do boków krokwi uchwytów. Biorąc to pod uwagę planowałem zamontować ES-y o długości 12.5 cm w pomiędzy, którymi zamontuję drugą warstwę izolacji. Konsultant poinformował mnie, żeby kupić firmowe wieszaki i będzie wszystko ok - nic się nie będzie działo. Czy ktoś ma tak zrobione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 03.07.2014 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Konsultant jest aby sprzedawać zawsze powie że będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts