Daruber 27.03.2014 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 HeyJestem studentem 6 semestru budownictwa, zacząłem kompletować literaturę do mojej pracy dyplomowej. Mój temat to: "Wpływ pielęgnacji na wytrzymałość betonu na ściskanie" Beton będę wykonywał z cementu CEM I 42.5 R. Wytrzymałość betonu na ściskanie będę badał po 1,2,7 i 28 dniach na 3 lub 4 próbkach. 3 lub 4 próbki będą dojrzewały na mokro a kolejne 3 lub 4 na sucho i będę porównywał wzrost wytrzymałości. Teraz moja prośba:Będę niezmiernie wdzięczny jeżeli dacie namiary na ciekawe artykuły i książki które mogą mi pomóc w pisaniu i lepszym zrozumieniu tematu. Coś tam mam ale może trafić się coś naprawdę interesującego. Mój promotor zażyczył sobie też podobne badania które ja robie od innych osób, instytucji w celu porównania. Ja znalazłem 1 ale muszę mieć 3. Jeśli mozną to proszę dać jakieś namiary. I ostatnie. Nigdzie nie mogę znaleźć następujących norm: PN-EN 206-1 „Beton. Część 1: wymagania, właściwości, produkcja i zgodność” PN-EN 12390 – „Badania betonu” PN-EN 12390-2 „Badania betonu – Wykonywanie i pielęgnacja próbek do badań wytrzymałościowych” PN-EN 12390-3 „Badania betonu – Wytrzymałość na ściskanie próbek do badania” Będę niezmiernie wdzięczny za wszelaką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 29.03.2014 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Gdzie jest ta uczelnia?Jaki beton? Normy znajdziesz w najbliższej izbie inżynierów, jak masz jakiegoś znajomego to ci pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daruber 30.03.2014 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 normy już skombinowałem. Beton będę wykonywał z cementu portalndzkiego 42.5R Teraz bym prosił o jakieś tytuły madrych ksiązek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts