grzesiek8630 27.03.2014 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Jak polecacie wykonać obrzeże tarasu który będzie dość wysoki bo aż 1m powyżej poziomu gruntu. Obecnie mam narzucone w miejsce tarasu dość dużo pozostałości z budowy (gruz, resztki cegieł, betonu). Mam kilka wątpliwości: Taras chciałbym wykończyć drewnem lub kompozytem. Czy można nalać na te pozostałości płytę?? Jak to wykonać prawidłowo1. Czy mogę wykonać obrzeże z pustaka łupanego (z tego będę miał ogrodzenie). Tylko jak wykończyć wierzch??2. Czy lepiej wymurować obrzeże z bloczków betonowych, zaciągnąć klejem i mozaiką??3. Jak prawidłowo wylać płytę na tarasie żeby nie siadała?? Czy trzeba ją jakoś związać z murkiem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 17.07.2016 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 (edytowane) Poniżej zamieszczam fotkę mojego wykonanego niedawno (własnoręcznie ) "dzieła". Taras w najwyższym miejscu nad poziomem gruntu ma ok. 60 cm. Boki tarasu wykonał mi murarz z cegły rozbiórkowej, boki natomiast sam pokryłem tynkiem mozaikowym, a obrzeże wykonałem z odpadów blachy użytej na obróbki dekarskie. Problemem są glony na dole ściany tarasu. Wszystko przez deszcze wypłukujące piasek z fug. Gdy będę miał więcej czasu, to zniszczę te glony jakimś preparatem, a fugi między kostkami wypełnię fugą żywiczną (mam już kupioną). Edytowane 17 Lipca 2016 przez Konto usunięte_12* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts