lookaszpl 30.03.2014 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Chyba że robota za m2 a materiały kupuje inwestor - wówczas to jemu przyjdzie zgrzytać ząbkami... Cena dotyczy najprawdopodbniej samej robocizny, bo za 13zl to chyba z materialem nie jest mozliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nela29 30.03.2014 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Jeśli bierze tyle ile napisałeś i jest tak dobry tak jak napisałeś to nie płać mu więcej, tylko powiedz że załatwiłeś mu nową fuchę i w ten sposób sobie odbije. U mnie jest > 1000 m2. Ale musi dojechać do Warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 30.03.2014 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Cena dotyczy najprawdopodbniej samej robocizny, bo za 13zl to chyba z materialem nie jest mozliwe. No chyba nie.... gotowy mat. min. 10 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 30.03.2014 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 (edytowane) Jeśli bierze tyle ile napisałeś i jest tak dobry tak jak napisałeś to nie płać mu więcej, tylko powiedz że załatwiłeś mu nową fuchę i w ten sposób sobie odbije. U mnie jest > 1000 m2. Ale musi dojechać do Warszawy Nela - ładna buzia Edytowane 30 Marca 2014 przez EWBUD błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lesz 30.03.2014 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 kolega, nie kolega... za darmo nie robi Jak zrobil wizje budowy i dokladnie wiedzial za jaka robote sie bierze, tzn. ile materialu, ile ma dolozyc by byly katy itp, to nie widze powodu by doplacac. chyba ze wpadl na budowe na 5 min, zobaczyl tylko ile m2 by rzucic sume $$$, dal baaardzo korzystne ceny, no i jest przyjacielem a nie "kolega", wtedy mozna podyskutowac choc raczej dolozylbym dobra flache albo dwie - a nie doplacal. Doplaty utrwalaja wspomniany chory system - damy niska cene by zlapac fuche, a na "trudnosciach" podniesiemy sobie do pelnej stawki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kondziu87r 30.03.2014 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Mi tynki też robił znajomy (a raczej znajomy mojego brata), na samym początku nie widząc jeszcze budowy powiedział "normalnie biorę 22 ale jak dla Ciebie to po 20. Jak przyjechał na pomiar od razu mi powiedział że w paru miejscach jest wieniec krzywy i albo trzeba będzie to podkuć albo nałoży więcej tynku ale wtedy będę musiał mu dopłacić za sam tynk. Okazało się że nie zdążyłem podkuć wszystkiego, znajomy ze swoją ekipą dokończyli kucie i sami resztę wyrównali. Położyli tynki i byłem mega zadowolony z ich roboty bo zrobili to wszystko naprawdę równo w pionie i w kątach, nie było się do czego przyczepić. Okazało się nawet że na koniec roboty zostało 14 worków tynku, powiedziałem żeby 4 mi zostawili a resztę niech sobie zabierze przyda mu się. taka mała premia Wydaję mi się że to jest właśnie uczciwość koleżeńska. Ty masz wyrzuty sumienia bo nie chcesz być nie fer wobec kolegi, a czy on ma takie same wyrzuty wobec Ciebie nagle podnosząc cenę za robociznę, jeszcze mogę zrozumieć jak by podniósł Ci cenę bo materiału więcej poszło ale za robociznę? Ja bym powiedział mu w prost "byłeś, widziałeś, sam zaproponowałeś taką cenę, jeżeli poszło więcej materiału ok mogę za niego dopłacić ale z tą robotą nie przesadzaj, wypijemy flaszkę i obaj będziemy zadowoleni" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nela29 30.03.2014 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Nela - ładna buzia Mąż mówi mi to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talar 30.03.2014 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 To cena za samą pracę. Materiał kupuję sam. Błąd jego był taki, ze na budowie był i ocenił wzrokowo, a miał to zrobić z łatą. Skończy się pewnie tak, ze mu to dopłacę z roznych wzgledów, bo generalnie chciałbym zeby robili jeszcze płytki, a pewnie gdybym postawił sprawę na ostrzu noża, to musiałbym szukac innej solidnej ekipy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 30.03.2014 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Nela - ładna buzia O tak jeeest .... zgadzam sie w 100%.... Śliczna forumowiczka Moze by zaproponowac wybory miss forum muratora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 30.03.2014 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 A w jakich kreacjach mają wystąpić piękne Panie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 30.03.2014 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 A w jakich kreacjach mają wystąpić piękne Panie ?? Natychmiast o tym pomyslalem jak pisalem moze zdjecia w kilku kategoriach: - bizneswoman - stroj codzienny - koszulki nocne - stroje kapielowe - stroj na budowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 30.03.2014 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Natychmiast o tym pomyslalem jak pisalem moze zdjecia w kilku kategoriach: - bizneswoman - stroj codzienny - koszulki nocne - stroje kapielowe - stroj na budowe Myślę, że męska część forumowiczów z niekrytą radością poprze ten fantastyczny pomysł i z jeszcze większą zagłosuje na stroje nr.3 i 4 z powyższej listy . Sorki za OT ale udziela się człowiekowi wiosenno-niedzielna głupawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 30.03.2014 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Natychmiast o tym pomyslalem jak pisalem moze zdjecia w kilku kategoriach: - bizneswoman - stroj codzienny - koszulki nocne - stroje kapielowe - stroj na budowe To rób nowy temat i sondę w jakich strojach Nawet mogę jakąś niespodziankę ufundować jako wykonawca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 30.03.2014 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 ewbuxxxo: niespodziankę? A twarz rzeczywiście na wizerunek forum nadaje się jak mało która (zwłaszcza moja czyli Zbója Madeja...) w kwestii zaś tynku i roboty - jeżeli sprawa ma się tak że Ty dajesz materiał a on robotę - to obaj będziecie w plecy. Pytanie kto bardziej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 30.03.2014 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 (edytowane) http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8c/Maja-Maneiro.jpeg/800px-Maja-Maneiro.jpeghttp://www2.pictures.zimbio.com/gi/Maja+Maneiro+Microsoft+Launches+Xbox+One+Germany+o96ZC9Jt5-zl.jpghttp://www.am-ende-des-tages.de/photos/cache/100607-new-cccp-bar-gesicht-zeigen-vernissage/DSC_7123.jpg_700.jpghttp://img3.wikia.nocookie.net/__cb20120212153207/annaunddieliebe/de/images/9/99/Maja-Maneiro_by-Olaf-Deharde-Kopie.jpg Edytowane 30 Marca 2014 przez Adam626 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baps 30.03.2014 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 W niektórych miejscach tynk rzeczywiscie musiał miec 4 cm, ze wzgledu na partactwo murarzy, którzy niezle koslaki stawiali. Kolega podwyzke argumentuje tym, ze musieli się więcej napracowac i wiecej materiału przerobić zeby zniwelować krzywizny. I rzeczywiscie teraz jest zrobione ok, pierwsza połowa tynków prezentuje sie bardzo dobrze. Wyprowadzili wszystkie kąty i piony do pożądanego stanu. To solidna ekipa. Kolega zreszta dużo mi doradza przy budowie. Z jednej strony, gdyby to był ktoś neutralny dla mnie, to bym się wypiął i powiedział: ustalenia były przed pracami i tego sie trzymajmy. Z drugiej strony to kolega i głupio mi go spławić, tym bardziej, ze rzeczywiście sciany do prostych nie należały. Co zrobilibyście w takiej sytuacji? Wynika z tego, że murarze dali ciała i musiał się rzeczywiście nieźle namachać. Zrobił to dobrze i jesteś zadowolony. Dodatkowo służy Ci radą w czasie budowy i pewnie za to kasy nie bierze. W czym więc problem? Nie jest to jakaś duża kwota. U mnie kolega murował i na koniec sam mu zapłaciłem trochę więcej niż się umawialiśmy dlatego właśnie, że było zrobione tak, że tynkarz nie miał się do czego przyczepić. Obejrzyj sobie nawet tu na forum jak fachowcy potrafią tynki zepsuć i ciesz się, że masz wszystko zrobione do porządku pomimo takich odchyłek ( 4 cm - masakra). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 31.03.2014 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 talar: jeżeli tak jest - to ja bym dopłacił - bo wyprowadzić takie wądoły by to nie popękało, to trzeba umieć, a i dorada też istotna sprawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 04.04.2014 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Wynika z tego, że murarze dali ciała i musiał się rzeczywiście nieźle namachać. Zrobił to dobrze i jesteś zadowolony. Dodatkowo służy Ci radą w czasie budowy i pewnie za to kasy nie bierze. W czym więc problem? Nie jest to jakaś duża kwota. U mnie kolega murował i na koniec sam mu zapłaciłem trochę więcej niż się umawialiśmy dlatego właśnie, że było zrobione tak, że tynkarz nie miał się do czego przyczepić. Obejrzyj sobie nawet tu na forum jak fachowcy potrafią tynki zepsuć i ciesz się, że masz wszystko zrobione do porządku pomimo takich odchyłek ( 4 cm - masakra). argumentacja powalająca na kolana, doprawdy naprawdę, co za piękny kraj zgadzasz fachowca do roboty, wykonuje ją po partacku - płacisz ile uzgodniłeś, wykonuje tak jak trzeba - dopłacasz ( i to jeszcze z własnej nieprzymuszonej woli ), a potem się kurna dziwicie, że tyle na forum pytań co zrobić, bo zapłaciłem a ten to spieprzył, a tamten tamto .... a róbta jak chceta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
portaga 04.04.2014 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 argumentacja powalająca na kolana, doprawdy naprawdę, co za piękny kraj zgadzasz fachowca do roboty, wykonuje ją po partacku - płacisz ile uzgodniłeś, wykonuje tak jak trzeba - dopłacasz ( i to jeszcze z własnej nieprzymuszonej woli ) Pan, to widać, z koryta jesz i nigdy w restauracji napiwków nie dajesz. To widać. Co za kraj, co za ludzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baps 04.04.2014 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 argumentacja powalająca na kolana, doprawdy naprawdę, co za piękny kraj zgadzasz fachowca do roboty, wykonuje ją po partacku - płacisz ile uzgodniłeś, wykonuje tak jak trzeba - dopłacasz ( i to jeszcze z własnej nieprzymuszonej woli ), a potem się kurna dziwicie, że tyle na forum pytań co zrobić, bo zapłaciłem a ten to spieprzył, a tamten tamto .... a róbta jak chceta Gdzie to niby napisałem, że za spartoloną robotę płacę jak się umawiałem? Najlepiej nie płacić, szukać najtańszego wykonawcy a potem się dziwić, że źle zrobione. Ciekawe kiedy ludzie w tym kraju zrozumieją, że jak chcą mieć zrobione dobrze to powinni też dobrze zapłacić (i nie chodzi mi tu tylko o budowanie). Wyobraź sobie, że podczas murowania wyszło kilka baboli zawartych w projekcie, które między innymi dzięki murarzowi zostały rozwiązane bezboleśnie. Więc sytuacja jakby nieco podobna. Masz rację, róbta jak chceta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts