Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jajko na twardo w głównej roli


Recommended Posts

  • 1 month później...
  • Odpowiedzi 72
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jajka nie po miszczowsku i dyrechtorsku.

 

http://110.imagebam.com/download/y7B5SoBgWW8Yy1R2dUowJw/33196/331959545/jajka.jpg

 

Matko córko! a co to za syf.Ty poniosło cie.Wiem ,że po twojemu ale weź określ się gdzie to jadasz???:jawdrop::jawdrop::jawdrop:.Mówiłem ,elegancja w moich topikach nie nonszalancja.Kuźwa ale jazda.Ty może coś takiego???

 

Ty powiedz szybciutko ,że to to ci się śniło po tych szamponach na Alasce.Bracie nie gulgaj lipy.Zatrucia dostałeś???

 

http://www.garneczki.pl/media/img/products/742edbf383bead76373f2da0716a61.jpg

 

Na lexusa wtedy serek;)

 

images?q=tbn:ANd9GcQXko9ECaGvFENaA_PJMGK_l_TNx4XTVWbKuTShqrDVLN0F0PUeVw

 

albo to

 

http://4.bp.blogspot.com/-esrJzhrroVQ/UxJcHrAOiCI/AAAAAAAABkM/Xhm_dYbbzkE/s1600/zdj%25C4%2599cie+1+%25281%2529.JPG

 

Zgłoszę do moderowania bo ludzie się pos................:rolleyes:jak zobaczą co wklejasz.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Matko córko! a co to za syf.Ty poniosło cie.Wiem ,że po twojemu ale weź określ się gdzie to jadasz???:jawdrop::jawdrop::jawdrop:.Mówiłem ,elegancja w moich topikach nie nonszalancja.Kuźwa ale jazda.Ty może coś takiego???

 

Ty powiedz szybciutko ,że to to ci się śniło po tych szamponach na Alasce.Bracie nie gulgaj lipy.Zatrucia dostałeś???

 

http://www.garneczki.pl/media/img/products/742edbf383bead76373f2da0716a61.jpg

 

Na lexusa wtedy serek;)

 

images?q=tbn:ANd9GcQXko9ECaGvFENaA_PJMGK_l_TNx4XTVWbKuTShqrDVLN0F0PUeVw

 

albo to

 

http://4.bp.blogspot.com/-esrJzhrroVQ/UxJcHrAOiCI/AAAAAAAABkM/Xhm_dYbbzkE/s1600/zdj%25C4%2599cie+1+%25281%2529.JPG

 

Zgłoszę do moderowania bo ludzie się pos................:rolleyes:jak zobaczą co wklejasz.

 

 

amatorze, troche podstawowej wiedzy kulinarnej o zeliwie nieemaliowanym, uzywanym kazdego ranka w domu. tym najlepszym do jajekm, boczku , kotletow... to ono zapewni nam najlepszy smak znany na swiecie od wiekow .

 

zeliwo nieemaliowane potrzebuje dbajacego o nie wlasciciela i powinno byc od czasu do czasu rekonserwowane tluszczem i przepalane. to wlasnie ta patyna zapewnia nam to co najlepsze, tworzy jednoczesnie naturalnna powloke nieprzywieralna. ten zapach zostaje z czlowiekiem do konca zycia.mniami!

 

boczek surowy przyrpawiony sola, brazowym cukrem i przyprawami

http://110.imagebam.com/download/f1RWZt2wotENuVIqI8_yPw/33214/332133053/P1090833%20%282%29.jpg

 

 

prasa zeliwna 2,2kg

http://111.imagebam.com/download/j_tlmWUZTKZeIeCkin1YzQ/33214/332133056/P1090839%20%282%29.jpg

 

 

jajka organiczne od kur z wolnego wybiegu

http://111.imagebam.com/download/-p6YBUb2HDFp-hkxVjDL7w/33214/332133059/P1090847%20%282%29.jpg

 

 

tradycyjny organiczny Zydowski bejgel, z 2ma jajkami, serem i boczkiem

http://110.imagebam.com/download/c8xaEi9IvZEtg_Sjbk1LGA/33214/332133063/P1090854%20%282%29.jpg

 

 

 

zeliwo emaliowane powino byc wyprodukowane w europie (Le Creuset, Staub, Chasseur, Fontignac) a nie na dalekim wschodzie(chiny), gdyz nigdy do konca nie wiadomo czy mozna zaufac ich kontroli jakosci dotyczacej poziomu olowiu i kadmu w emaliach. jesli nie stac amatora miszcza na zeliwo emaliowane z francji, to jesli juz masz kupic cos ze wschodu to wybierz kolory: bialy, szary, czarny lub blekitny. maja one najmniejsza zawartosc w/w metali nawet 200 razy nizsza niz kolor czerwony i 50 razy nizsza niz zolty.

zeliwo nieemaliowane teoretycznie jest wyrobem tak prymitywnym technologicznie, ze wydaje sie, ze nie mozne w nim nic zepsuc. niedawno czytalem recenzje jakiejs zeliwnej patelni z tajwanu, ktora intesywnie smierdziala podczas nagrzywania. recenzent porownal zapach do rozgrzanego zuzla z wielkiego pieca. najlepiej kupowac zeliwo z europy lub usa.

O! i to tyle podstaw wiedzy.

 

http://110.imagebam.com/download/AQg7H6Cv0Jqjncse0-URuw/33214/332133065/P1090855%20%282%29.jpg

Edytowane przez Mr. Mniami
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

 

boczek surowy przyrpawiony sola, brazowym cukrem i przyprawami

 

 

http://110.imagebam.com/download/f1RWZt2wotENuVIqI8_yPw/33214/332133053/P1090833%20%282%29.jpg

 

 

To jest surowy boczek???Nie wciskaj tego pięknego swego kitu.Gramy do końca fair.:mad:.Człeniu nie dośc ,że peklowany ,pieczony to jeszcze gotowiec.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

dzisiaj przygotujemy boczek z kaczuszki. super dodatek do jutrzejszego sniadania z jajek.

 

http://110.imagebam.com/download/uoyzl7TRCpHjzh5Ex6qvkg/33243/332420170/P1090939%20%282%29.jpg

 

bez cukru i dodatkowych przypraw, pozostawie jeden dodatek. zastepuje on naturalnie cala chemie, puder selerowy.

 

 

 

ps na 2h przed koncem lekko pociagniemy melasa.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Morelowy kolo zakłamany magiszcze maniany. Popatrz na upieczony boczek i nie wciskaj kitu skóra spieczona słonina wytopiona a ten....... surowy.Ty jesteś surowy.Mus tak pokrywa z prasy spadła ci na łeb.

 

Jaja cie zrobiłem wykład niebawem patalacha przygotowana???Pytałeś starego???Jak nie to patrz i zapisuj.:lol2::lol2::lol2:.

 

p.s

 

ale widzę uczysz się i to poprawnie coś tam z ciebie będzie jak ci barierka nie spadnie na główkę.Pod moim życzeniem konglomerat zmieniłeś na jakąś płytkę podłogową tylko dziwi mnie gdzie pozostałe gadżety.Wiem już komornik zabrał wszystko i gotujesz u kumpla.Dobra może być.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Morelowy kolo zakłamany magiszcze maniany. Popatrz na upieczony boczek i nie wciskaj kitu skóra spieczona słonina wytopiona a ten....... surowy.Ty jesteś surowy.Mus tak pokrywa z prasy spadła ci na łeb.

 

Jaja cie zrobiłem wykład niebawem patalacha przygotowana???Pytałeś starego???Jak nie to patrz i zapisuj.:lol2::lol2::lol2:.

 

p.s

 

ale widzę uczysz się i to poprawnie coś tam z ciebie będzie jak ci barierka nie spadnie na główkę.Pod moim życzeniem konglomerat zmieniłeś na jakąś płytkę podłogową tylko dziwi mnie gdzie pozostałe gadżety.Wiem już komornik zabrał wszystko i gotujesz u kumpla.Dobra może być.

 

bekon z kaczuszki ciag dalszy:

 

sciagam raczke z prasy zeliwnej, i dodatkowo kladziemy przykrywe la cocotte 26.

 

 

 

http://110.imagebam.com/download/NPmPaGg2Xs4a0AjLQ2wk3w/33243/332424287/P1090941%20%282%29.jpg

 

 

 

talerzyk, piers kaczki, prasa, przykrywa. lodowka do jutra.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Trochę śmieszny ten wielonickowiec. Najpierw przygotuje

 

dzisiaj przygotujemy boczek z kaczuszki

 

później z tej samej kaczki przygotuje :

 

przygotujemy bekon z kaczuszki

 

a rano z tej jeszcze kaczki made in frans z prasy i po pokrywie, zrobi:

 

dodatek do jutrzejszego sniadania z jajek.

 

nius z ostatniej chwili może być jeszcze :

 

Speck z kaczuszki,

 

Może powiesz ,że bimber z kaczki zrobisz.:rotfl:

 

 

Ileż to można z kaczki.Nie lepijej tak:

CDN.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Trochę śmieszny ten wielonickowiec. Najpierw przygotuje

 

 

 

później z tej samej kaczki przygotuje :

 

 

 

a rano z tej jeszcze kaczki made in frans z prasy i po pokrywie, zrobi:

 

 

 

Ileż to można z kaczki.Nie lepijej tak:

CDN.

 

moze? Speck z kaczuszki, amatorze.

 

 

http://110.imagebam.com/download/9JwmU0jc6Nurq7CV6ElaIA/33248/332475199/P1090948%20%282%29.jpg

Edytowane przez Mr. Mniami
zdjecie boczku
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie denerwuj się bo w twej głupocie kulinarnej brakuje jeszcze kaczki bez kaczki :D:D:lol2::lol2:.Klapy bez klapy.A jak zaczniesz otrzymywać żeliwo to pamiętaj ,że wychodzi z żeliwiaka.

 

 

brak u ciebie elementarnej wiedzy. druga sprawa to to, ze jestesmy innymi ludzmi. snisz o mezaliansie, ale to naprawde wysokie progi jak dla ciebie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

brak u ciebie elementarnej wiedzy. druga sprawa to to, ze jestesmy innymi ludzmi. snisz o mezaliansie, ale to naprawde wysokie progi jak dla ciebie.

 

Zapominasz ,że ja dużo wiem i już mi to prawie wystarczy.Brakuje mi w tej mistyfikacji kulinarnej twojego gestu w stronę sieci internetowej a twe obciążenie -osłabienia powinny ci niedługo doskwierać co oczywiście nie znaczy ,że twe mało popularne wnioski spoza wiedzy kulinarnej mogą się nam bardzo przydać.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zapominasz ,że ja dużo wiem i już mi to prawie wystarczy.Brakuje mi w tej mistyfikacji kulinarnej twojego gestu w stronę sieci internetowej a twe obciążenie -osłabienia powinny ci niedługo doskwierać co oczywiście nie znaczy ,że twe mało popularne wnioski spoza wiedzy kulinarnej mogą się nam bardzo przydać.

 

mozesz dochodzic przez bank, jest kopia dzisiejszej co tygodniowej wplaty zostala omylkowo wklejona. przeliczajac to na jajka np. 1 sztuka - 1$ , to jest to 300 000 jajek na rok. no troche wiecej.

bedzie ci latwiej dochodzic, a boczek z kaczuszki rowniez dochodzi.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

http://110.imagebam.com/download/9JwmU0jc6Nurq7CV6ElaIA/33248/332475199/P1090948%20%282%29.jpg

 

Przewrotnie zapytam gdzie podziałeś krupiera jak się w ruletkę rozbierana bawicie.:lol2:.Przez wątki dwa ostatnie zresztą przewija się jakiś czek.Patrzy na nas wszak cała Polska. Gdzie on jest i jeśli już to co ma symbolizować w kulinariach.Jak go wskażesz to co z nim zrobisz???.Wesprzesz Muratora???Założysz fundację na rzecz głodujących np. dzieci z rodzin patologicznych???Założysz jakiś portal społecznościowy i tam będziesz jako wolontariusz,charytatywnie z czekiem w ręku pomagał nieuleczalnie chorym ,bezdomnym ludziom ???

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

http://images65.fotosik.pl/1086/e1732665fe9e26cfmed.jpg

 

Najpierw była biała patelnia.

 

http://images63.fotosik.pl/1083/be298880d0e70bc0med.jpg

 

Potem było serce.

 

http://images65.fotosik.pl/1086/7b7eb60327f104e7med.jpg

 

 

W serce wbito jajję.

 

http://images64.fotosik.pl/1085/b21fbe0a8258d284med.jpg

 

 

Na świat wyszło i ostało.

 

http://images63.fotosik.pl/1083/1bf490e683206d37med.jpg

 

 

Serem Morbier Ade Jansen je potraktowano.

 

http://images62.fotosik.pl/1086/212d65efb468033emed.jpg

 

 

łosoś oddał polędwice i rumienić ją pozwolił.

 

http://images64.fotosik.pl/1085/e2e9ed1bbfd029fcmed.jpg

 

 

Gdy je ubrał i przyodział.

 

http://images62.fotosik.pl/1086/a3267d2e9ce2688emed.jpg

 

 

Taki domek jemu zrobił.

 

http://images61.fotosik.pl/1084/c639ee60b6703d4dmed.jpg

 

 

Jak się jaja dowiedziały to se czeka wkleić kazały.

 

Wiwat!!! Król niech żyje król.

 

http://lepszysmak.files.wordpress.com/2011/05/korona-jagnic499ca1.jpg

 

 

Taka będzie jak się pomęczę........... z jajami w roli głównej.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Przewrotnie zapytam gdzie podziałeś krupiera jak się w ruletkę rozbierana bawicie.:lol2:.Przez wątki dwa ostatnie zresztą przewija się jakiś czek.Patrzy na nas wszak cała Polska. Gdzie on jest i jeśli już to co ma symbolizować w kulinariach.Jak go wskażesz to co z nim zrobisz???.Wesprzesz Muratora???Założysz fundację na rzecz głodujących np. dzieci z rodzin patologicznych???Założysz jakiś portal społecznościowy i tam będziesz jako wolontariusz,charytatywnie z czekiem w ręku pomagał nieuleczalnie chorym ,bezdomnym ludziom ???

 

ja nie mam miekkiego serca, i tylko interesuje mnie ile kurzych jajek moge kupic za roczne dochody.

 

marynowany boczek z kaczuszki jest trudny do pociecia. dlatego stosuje noz shun. moj ulubiony, ten ma 2 razy wiecej warstw od zwyklego. 32 warstwy miedzi i stali sprawiaja , ze noz jest ekstra super ostry.

 

http://109.imagebam.com/download/5po7ueJjlZ21gtqphOBeyg/33263/332628403/P1090986%20%282%29.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...