Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jajko na twardo w głównej roli


Recommended Posts

  • 1 month później...
  • Odpowiedzi 72
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

  • 1 month później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...
Jajo na twardo w domu mym ale nie mnie kojarzy się ze śniadaniem.Proszę zwrócić uwagę cóż się zmieni jak ugotowane jajka pokroimy w plastry,położymy na lekko zrumienione plastry bekonu i zalejemy je rozbitymi jajkami z przecierem ogórkowym.Nie pomyliłem się z ogórkowym.Są odlotowe i zarazem inne niż wszystkie i pasują już jako danie na kolację.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeszcze tu propozycja może nie do końca moja ale ciekawa.10 jajek na twardo.odrobina frytek z ziemniaka,takaż sama ilość smażonej w paski marchewki i bakłażana.Przystawka do mięs z grilla i nie tylko wyśmienita.Fajne ,że to to jest bez majonezów i śmietan ale z dodatkiem tego balsamicznego octu.No wspaniały.Polecam.Powinien znaleźć się w kuchni w której się eksperymentuje.

http://images67.fotosik.pl/292/4f8236a1f75b92dbmed.jpg

Moi drodzy tylko kilkanaście kropel bez żadnego oleju oliwy itp.No odlot sałatka.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Octy Mazetti są różne. Zwróć uwagę następnym razem na"listki" i poszukaj tego z 4-ma - Vintage. Różnica jest ogromna. Ten, który pokazujesz jest raczej z tych pospolitych.

Trzy listki to ocet 10 letni. Mnie najbardziej smakują 4.

http://www.decare.pl/system/articles/photo1s/242/img_templ_3/open-uri20140716-25296-9c7hx4-0.?1405465821

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Octy Mazetti są różne. Zwróć uwagę następnym razem na"listki" i poszukaj tego z 4-ma - Vintage. Różnica jest ogromna. Ten, który pokazujesz jest raczej z tych pospolitych.

Trzy listki to ocet 10 letni. Mnie najbardziej smakują 4.

http://www.decare.pl/system/articles/photo1s/242/img_templ_3/open-uri20140716-25296-9c7hx4-0.?1405465821

 

Cenna uwaga Przem Pani.A jaki masz w domu?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 weeks później...
Dawno temu moje ulubione danie z jajkiem na twardo czas przypomnieć.Modyfikuje je czasami ale jajko w roli głównej.Ugotowane 4 szt. na twardo.Garść posiekanego na grubo szczypiorku,czosnek suszony,olej truflowy,ocet balsamiczny.Sól pieprz do smaku.4 łyżki oleju rozgrzać.Odstawić i do gorącego wsypać łyżkę czosnku.Jajka pokroić dowolnie ja w ćwiartki i posypać szczypiorkiem.Polać gorącym olejem z czosnkiem.Delikatnie wymieszać.Polać łyżką octu wymieszać.Do mięs duszonych i nie tylko rewelka.;)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...