niktspecjalny 01.04.2014 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Wodę dolewałem ostatnio dwa lata temu (pewnie dwa, albo trzy litry ). Jeśli jest ubytek a widać go po spadku ciśnienia a wiadomo w jakim przedziale instalacja działa poprawnie to trzeba ja uzupełnić do poprzedniego stanu.W związku z tym mam pytanie do Piotr Batura..Jak zmierzył te dwa trzy litry którymi uzupełnił instalację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawelWo 01.04.2014 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Mariusz Godzic i Piotr Batura dzieukuje za odpowiedzi. smiem stwierdzić, że skoro wasze tak duze domy ogarnia kominek z PW to mój o powierzchni uzytkowej 160m2 i 45m2 garaż (też ogrzewany ale nie zawsze) ze spokojem ogarnie. Pytanie tylko czy uzyc bufora ale z tego co słysze to chyba nie jest mi on potrzebny ponieważ tak jak juz pisałem podstawowym żródłem ciepła będzie piec na eko groszek. Tak wiec panowie u mnie najlepiej byłoby zastosować kominek z PW w układzie zamknietym czy otwartym?? Wszystko musi byc pewnie połaczone z piecem CO. Jaki moze byc przyblizony koszt takiej zabawy zakładajac, że kominek bedzie kosztował jakieś 10-12 tys zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 01.04.2014 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Jeśli jest ubytek a widać go po spadku ciśnienia a wiadomo w jakim przedziale instalacja działa poprawnie to trzeba ja uzupełnić do poprzedniego stanu.W związku z tym mam pytanie do Piotr Batura..Jak zmierzył te dwa trzy litry którymi uzupełnił instalację? Gdybym zmierzył, napisałbym albo 2, albo 3. Ponieważ próbowałem to zmierzyć w garnku napełnianym w tym samym czasie z podobnego kranu, nie powiem Ci dokładnie. Myślę, że nawet jakby to było 5 l, to raz na dwa - trzy lata, nie grozi kamieniem w instalacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts