Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Świetny pomocnik na każda okazję.Już go wypróbowałem.Potrawy zaciągnięte z sieci i nie tylko bardzo przypadły nam w domu do gustu.

 

http://www.mojegotowanie.pl/var/self/storage/images/przepisy/przekaski/schabik_kwitnacy_z_szynkowara/1704830-1-pol-PL/schabik_kwitnacy_z_szynkowara_popup_watermark.jpg

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/188821-szyn-kowar-i-jego-dzie%C5%82a/
Udostępnij na innych stronach

Panowie ta słonina ma wszystkie pod sobą.

 

http://images37.fotosik.pl/1157/dbb0f4c1e91f1ffemed.jpg

 

Ta fotka z neta pokazuje tylko efekt końcowy.Przygotowaną wedle starego przepisu słoninę,wkładamy do siatki wędliniarskiej i worka ,potem szybkowar a na koniec delikatne podwędzenie.Rewelacja Panowie do .wiadomo czego.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/188821-szyn-kowar-i-jego-dzie%C5%82a/#findComment-6393323
Udostępnij na innych stronach

Pomyśli nad roladą z owoców morza w moim wątku .Z szyn-kowaru zrobi roladę z owoców morza.Ja bym zrobił ale nie lubię tak podanych owoców morza jak bęcek.

 

Bęcek w moim topiku piszemy ze zrozumieniem a w związku z tym ,że ty nie dość ,że nie kumasz to jeszcze nie masz żadnego topika to zabieraj hita i zhamińdziory.

Tu pokazujemy potrawy z urządzenia o nazwie szyn-kowar.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/188821-szyn-kowar-i-jego-dzie%C5%82a/#findComment-6397027
Udostępnij na innych stronach

  • 2 weeks później...
Zbieram się do zrobienia dwóch golonek w jednym szynko-warze.Włożę golonkę wieprzową na spód a indyczą na wierzch.Najpierw wyjmę z nich kości tak by nie przeciąć skóry.Moja ulubiona marynata kilkugodzinna i w środek kawałki polędwicy wieprzowej.W worek i do lodówki w szynko-warze.Potem 80 stC i około 2h.w gotującej wodzie.Odstawię po ugotowaniu do całkowitego ostygnięcia.Na Święta mam zamówienie na galantynę. Zrobię fotki jak wyszła.:yes:
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/188821-szyn-kowar-i-jego-dzie%C5%82a/#findComment-6418394
Udostępnij na innych stronach

Super zdrowe bez konserwantów.

http://2.bp.blogspot.com/-RjpMbqw_lPQ/Ursqp8al21I/AAAAAAAAZFk/lwVjjUaLWUg/s1600/boczek+peklowany+z+szynkowarub.jpg

Sorry, że trochę nie na temat ale ten ładny kolorek to skąd? Bez konserwantów to raczej na szaro wychodzi.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/188821-szyn-kowar-i-jego-dzie%C5%82a/#findComment-6418597
Udostępnij na innych stronach

Sorry, że trochę nie na temat ale ten ładny kolorek to skąd? Bez konserwantów to raczej na szaro wychodzi.

 

Fotka wklejona dla zobrazowania przydatności szynko-wara.Wydawało mi się ,że fotka i co za nią idzie przepis jest bezpieczny dla zdrowia.Długo by deliberować nad słusznością co należy wkładać do paszczy bez konserwantów czy z nimi.Uwaga słuszna jeśli chodzi o kolor przy użyciu peklosoli w której w skład wchodzą w/w "E".Moje marynaty robię sam.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/188821-szyn-kowar-i-jego-dzie%C5%82a/#findComment-6421962
Udostępnij na innych stronach

Fotka wklejona dla zobrazowania przydatności szynko-wara.Wydawało mi się ,że fotka i co za nią idzie przepis jest bezpieczny dla zdrowia.....

 

Fotki na ogół bezpieczne są dla zdrowia. No chyba, że ciśnienie podnoszą :) Obrobiłam się w kuchni, domu, zagrodzie i w ogrodzie - więc i tu zajrzałam. Nuuudy panie, ale mimo to Kolorowych, zdrowych i bez konserwantów Świąt życzę :)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/188821-szyn-kowar-i-jego-dzie%C5%82a/#findComment-6422655
Udostępnij na innych stronach

dolaczam sie rowniez, bez E249 i E250 :yes:

 

http://104.imagebam.com/download/cIqujA_CBZ-v1E3u3ZG6cw/32178/321779179/P1090423%20%282%29.jpg

 

A temat czytał???ta pata-lacha to dno szyn-kowaru może???:D.Nie tu dołączyłeś.:no:

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/188821-szyn-kowar-i-jego-dzie%C5%82a/#findComment-6422927
Udostępnij na innych stronach

A ta polędwica sopocka i i kiełbasa to malowane czym ;) ?

 

miszczu dyrechorze, to jest szynka. kielbasa surowa i wedzona, to ten sam wyrob domowy.

 

czym malowane? na smak i kolor wedzonek ma wplyw rodzaj drewna i wlasnej domowej organicznej marynaty.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/188821-szyn-kowar-i-jego-dzie%C5%82a/#findComment-6423162
Udostępnij na innych stronach

A temat czytał???ta pata-lacha to dno szyn-kowaru może???:D.Nie tu dołączyłeś.:no:

 

 

do zyczen bez konserwantow, tak jak nalezy z swieconka.

 

ps garnek zeliwny staub, najlepsze na swiecie. polecam.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/188821-szyn-kowar-i-jego-dzie%C5%82a/#findComment-6423176
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...