etr 28.03.2014 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Witam,Jestem "nowa" tutaj. Przeszukałam trochę i nadal nie mogę znaleźć odpowiedzi albo poprostu nie zawsze wszystko zrozumiałam.Otóż ocieplam poddasze nieużytkowe papa-deskowanie-szczelina-sznurek-wełna-folia paroizolacyjna-płyta OSB .Moje pytanie: czy płyty OSB można łączyć uszczelniaczem pistoletowym do krokwi? czy powinna zostać szczelina? czytam że powinna. i czy ta szczelina 3cm między deskowaniem a wełną od razu po ułożeniu będzie cała widoczna czy dopiero jak wełna "osiądzie"? I drugie:podłoga strych-piętro płyta osb, deski, wełna, płyty g-k. Czy tu między OSB też powinna być szczelina ok 3mm (dużo piszą o tym)?Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 29.03.2014 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Pytanie. Po co ocieplasz połać, na stryszku? Jakie uzasadnienie ? "i czy ta szczelina 3cm między deskowaniem a wełną od razu po ułożeniu będzie cała widoczna czy dopiero jak wełna "osiądzie"?" nie rozumiem pytania, powinna być widoczna. Czasami nie za mocno Ci wepchnęli wełnę, albo zrobili "słabe" sznurowanie ? Na stropie "podłoga strych - piętro" powinna być szczelina. 3 mm nie pomyliłaś jednostek ? Z pozdrowieniamiZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts