horacytxz 29.03.2014 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Właśnie zabieram się za remontowanie/urzadzanie piętra. Piętro to jest w stanie "gotowym do malowania i urządzania" ale w standardzie z lat 90... czyli sciany otynkowane, omazane wapnem i tyle. Martwią mnie narożniki które w żaden sposób nie są zabezpieczone przed uszkodzeniem, zastanawiem sie czy teraz jeszcze przed urządzaniem nie byłoby dobrze zrobić coś z nimi... jest sens za to sie zabierać? Jak zamontować narożniki podtynkowe? Kuć, czy może nałożyć na tynk i zaszpachlować? Proszę o rade. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 30.03.2014 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Jeśli to standard lat 90 to bez gładzi się nie obędzie Więc narożniki aluminiowe do gładzi i szpachlowanie po całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 30.03.2014 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 a czy sa listwy dylatacyjne przyokienne łukowe? Bo proste znalazłem i jest ich sporo. Ale mam okna łukowe i jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sznajci 30.03.2014 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Nie robiłem nigdy obróbki po łuku z taką dylatacją, bo po prostu u mnie wszyscy mają proste okna . Spróbowałbym kupić jedną listwę prostą (koszty groszowe) i nagiąć ją opalarką. Formowałbym ją kawałkami, bo też przejrzałem czy jest coś takiego i cisza. Prosta będzie pasowała każdemu, a łuki są różne więc pewnie dlatego nie robią ich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 30.03.2014 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Z opalarką jeszcze nie myślałem Ale już wpadło mi do głowy aby robić nacięcia. I pewnie jutro sobie poćwiczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 30.03.2014 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 jak ponacinasz to powinno dać radę - zerwać ten listek z przodu i gęsto ponacinać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 31.03.2014 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Może coś podobnego do tego Źródło: http://www.pianki.waw.pl/listwy.php Po ponacinaniu można jak piszesz lekko nagiąć materiał. Jak mocny jest łuk? Szerokość i wysokość w najwyższym punkcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 31.03.2014 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Łuk jest 45cm, całkowity wymiar okna 90+ 45cm czyli 135cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 31.03.2014 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 W sensie 45 szeroki i 90 wysoki łuk czy na odwrót? Czy mówisz o oknie które ma wysokość całkowitą 135, z czego 90 jest prosta a 45 idzie łukiem - tylko na jakiej szerokości. Może inaczej - czy łuk jest płaski, rozległy, szeroki czy też wąski, szpiczasty jak okna w gotyku? Im ciaśniejszy łuk tym gęściej powinieneś nacinać profil - ufff bo wysłowić się nie mogę z tym wyginaniem łuku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 31.03.2014 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 łuk to wycinek koła o promieniu 45cm "Czy mówisz o oknie które ma wysokość całkowitą 135, z czego 90 jest prosta a 45 idzie łukiem - tylko na jakiej szerokości." - o szerokości 90cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 31.03.2014 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 ale mam wrażenie, że mówicie obaj o innych rzeczach. Ty o narożniku łukowym, a autorus o listwie przyokiennej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 31.03.2014 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 ewbuxxxo - mówimy o tym samym. Bynajmniej mam taką nadzieję. Ja myślę o takim ustrojstwie: Źródło :http://zerolimitu.pl/ autorus - czyli dobrze zrozumiałem ale wolałem mieć pewność o czym mowa. Łuk nie jest jakiś kosmicznie ciasny więc nacinacie powinno pomóc. Do tego promień łuku jest na tyle szeroki, że listwa po nacięciu i wygięciu nie powinna pękać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 01.04.2014 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 To kest lustwa zewnetrzna. Mi potrzeba wewnetrznej czyli takiej samej ale bez siatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 01.04.2014 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 ewbuxxxo - mówimy o tym samym. Bynajmniej mam taką nadzieję. Ja myślę o takim ustrojstwie: [ATTACH=CONFIG]252210[/ATTACH] Źródło :http://zerolimitu.pl/ autorus - czyli dobrze zrozumiałem ale wolałem mieć pewność o czym mowa. Łuk nie jest jakiś kosmicznie ciasny więc nacinacie powinno pomóc. Do tego promień łuku jest na tyle szeroki, że listwa po nacięciu i wygięciu nie powinna pękać. Wydawało mi się, że nie o tym samym, bo wcześniej wkleiłeś zdjecie narożnika.... Ale widzę, że się pomyliłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts