frey 30.03.2014 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 witam mam taki problem, w skrócie łazienka a raczej wc w środku budynku bez ściany zewnętrznej więc bez szansy na okno. Budynek parterowy ze strychem. Nie jest to dom mieszkalny a miejsce z dużym przepływem ludzi i z wc korzysta się ok 40 razy dziennie. Teoretycznie jest wentylacja mechaniczna ale sprzężona ze światłem więc działa zbyt krótko, z resztą przypuszczam że musiała by działać ze 10h żeby efekt był zauważalny, co wiąże się ze zwiększeniem kosztów za prąd.Pytanie moje jest więc co zrobić? Jest jakieś rozwiązanie wentylacyjne które można by tu zastosować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indiana_ 30.03.2014 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Trzeba wezwać elektryka, by przełączył sterowanie wentylatora z załączania światłem na pracę non stop w godzinach pracy i po temacie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 30.03.2014 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 frey napisał: witam mam taki problem, w skrócie łazienka a raczej wc w środku budynku bez ściany zewnętrznej więc bez szansy na okno. Budynek parterowy ze strychem. Nie jest to dom mieszkalny a miejsce z dużym przepływem ludzi i z wc korzysta się ok 40 razy dziennie. Teoretycznie jest wentylacja mechaniczna ale sprzężona ze światłem więc działa zbyt krótko, z resztą przypuszczam że musiała by działać ze 10h żeby efekt był zauważalny, co wiąże się ze zwiększeniem kosztów za prąd. Pytanie moje jest więc co zrobić? Jest jakieś rozwiązanie wentylacyjne które można by tu zastosować?? trzeba z wentylatorka wyjąć zakurzoną siatkę nylonową - jak to się mówi: nasampierw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 30.03.2014 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 zamurować drzwi do kibla i nie będzie problemu zużycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nawiewnik 01.04.2014 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 frey napisał: przypuszczam że musiała by działać ze 10h żeby efekt był zauważalny, co wiąże się ze zwiększeniem kosztów za prąd. w sklepach dostępne są wentylatory np. pobór prądu 8W oraz bardzo ciche np. 26 dB a wiec nie będzie uciążliwy podczas użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 04.04.2014 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 nawiewnik napisał: w sklepach dostępne są wentylatory np. pobór prądu 8W oraz bardzo ciche np. 26 dB a wiec nie będzie uciążliwy podczas użytkowania. nawiewnik - w sklepach jest wiele rzeczy, podaj z łaski swojej jakąś lineczkę do specyfikacji takiego wentylatora, bo wiesz... w sklepach są i grzejniki granitowe, tylko wiesz... ta cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts