BrodowskiG 05.04.2014 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 jak będą to akceptowalne koszty to bierz gaz i jakiś zasobnik 120-140 litrów, nawet jak pellet wyjdzie troche taniej to nie warto się bawić w palacza, nowe domy nie maja tak dużego zapotrzebowania żeby różnice w złotówkach były bardzo duże, przy gazie pomieszczenie zaadaptujesz na jakieś gospodarcze i na rozbudowie zaoszczedzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nati313 23.04.2014 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Witajcie ponownie. Jednak po dluzszym namysle i rozmowie z mezem nie bedziemy inwestowali w gaz. Jakos nie przekonuje sie do neigo. Zamiast tego wole juz prad. ale bardzeij zdecydowana jestem na pellet. z pelletowych pozostaje Red lub Kostrzewiaz pradu jakas PC + Bojler + Solary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 23.04.2014 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 solary sobie odpusc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nati313 06.05.2014 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 No ok, w chwili obecnej przestaje myslec o solarach. Mam kolejne zapytania. Czy zeby palic energia elektryczna trzeba pewne kryteria spelnic ? Ciezko mi obliczyc samej OZC dla przyszlego domu blizniaczego ale zakladam ze moje zuzycie na m2 wyjdzieok 50-80 patzrac to ze jest on z cegly licowej. Zastanawiam sie ciagle nad pelletem vs pc :/ ciezka decyzja a upno domu tuz tuz :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 06.05.2014 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 palic energia elektryczna Zastanawiam sie ciagle nad pelletem vs pc :/ a wpłynie to na planowaną rozbudowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nati313 06.05.2014 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 oj tam taki maly szczegol nie nie wplynie to na planowana rozbudowe gdyz tak czy siak bede brala wiekszy, a w przyszlosci tak planuje podlogowke, wymiane okien, ocieplenie dachu itp. Z tego co sie dowiedzialam to komin idzie przez "srodek domu" co wydaje mi sie rowniez daje cieplo. W tej chwili maja tam bojler podajze 200l grzany grzalka 24/7. ale w jakim stanie tech. jest owy bojler to nie zaglebialam sie tak, zreszta wszystko poza piecem maja tam na prad i z tego co pamietam wspominali ze jak przyjedzie coka itp to rach. za prad wynosi ich ~300zl (z oplatami przesyl itp, gdzie tu rowniez przychodzi zmiana na licznik na karte z powodu mniejszych oplat ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts