pawel112 30.03.2014 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Witam. Zaczynam z parę dni budowę i prąd na razie mam ciągnąć od sąsiada . Warunek jest taki ,żebym podpiął jakiś podlicznik i sobie człowiek zerknie raz na jakiś czas ile mu jestem winien. Wszystko ok. Teraz moje pytanie. Czy jak kupię licznik 3-fazowy nowy np. z Allegro ,to czy potem będę go mógł wykorzystać jako licznik do rozliczania energii z zakładem energetycznym ? Niech ktoś mi podpowie w ogóle jak wygląda sprawa licznika , czy ja mogę go kupić we własnym zakresie i plombuje go potem ZE ? Czy może muszę go kupić od ZE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbich70 30.03.2014 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Czy jak kupię licznik 3-fazowy nowy np. z Allegro ,to czy potem będę go mógł wykorzystać jako licznik do rozliczania energii z zakładem energetycznym ? Niech ktoś mi podpowie w ogóle jak wygląda sprawa licznika , czy ja mogę go kupić we własnym zakresie i plombuje go potem ZE ? Czy może muszę go kupić od ZE? Liczniki dla odbiorców indywidualnych kupuje, instaluje i plombuje (i poźniej wymienia) dostawca energii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ostap 30.03.2014 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Tylko nie myśl że robi to za friko bo cały czas płacisz abonament wiec oni stratni na tym nie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel112 30.03.2014 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Dzięki zbich70 , to chciałem wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 13.04.2014 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 (edytowane) No to tylko się pochwal w Z.E., że będziesz pobierał prąd od sąsiada- kary są ogromne Uważam, że za grzeczność mógłbyś opłacać całe jego opłaty podczas Twojej budowy i tak będzie to taniej aniżeli taryfa budowlana Edytowane 13 Kwietnia 2014 przez GraMar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbich70 13.04.2014 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 No to tylko się pochwal w Z.E., że będziesz pobierał prąd od sąsiada- kary są ogromne Mógłby Kolega wskazać który punkt taryfy lub innego prawa daje ZE taką możliwość? Skoro "kary są ogromne" to jakie? W PLN podaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts