wujaszek_j 31.03.2014 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 (edytowane) Witam Jestem tutaj nowy więc na początku chciałem wszystkich powitać.Mam mały dylemat i mam nadzieje, że mi pomożecie. Podłoga którą mam zamiar wyremontować to korytarz + kuchnia powierzchnia łączna ok 20m. W tej chwili znajdują się tam płytki 30x30 ułożone w karo. Problem w tym że odkuwając płytki odchodzą one bez kleju. Po zerwaniu płytki powierzchnia podłogi jest gładka, gdyż na płytce którą odkuwa kleju praktycznie nie ma. Odkuwanie starego kleju jest bardzo czasochłonne jest on na tyle twardy, że skuwając go w wielu miejscach zostaje uszkodzona wylewka.podłogi. Zastanawiam się czy po zastosowaniu jakiegoś gruntu mógłbym położyć nowe płytki na warstwę starego kleju. Co o tym myslicie? Dodam, że mieszkanie jest w bloku z 2006 roku, podłoga jest wymieniana pownieważ nie podoba nam się wzór płytek. Nowe płytki będa miały wymiary 30x60 Edytowane 31 Marca 2014 przez wujaszek_j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 31.03.2014 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Nie chcesz skuwac klej zagrutuj podloze wylej wylewke samopzomujaca i dopiero klej plytki, bo na stary klej nakladac nastepna warstwę kleju czarno to widze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wujaszek_j 01.04.2014 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 No właśnie dlatego pytam bo sam nie wiem co robić. Odkułem kilka płytek na próbę, do roboty zabiorę się za jakiś tydzień- dwa. Zdaje sobie sprawę, że zgodnie ze sztuką budowlaną powinno się klej skuć, problem w tym, że po odkuciu płytek powierzchnia kleju, która została na podłodze jest gładka i równa, widać tylko wytłoczone napisy prouducenta płytek - przy odkuwaniu płytki klej z nią nie odchodzi. Klej jest tak mocny że w miejscach gdzie udało się go skuć schodzi razem z podłogą Co się może stać jak położę płytki na warstwę tak mocnego kleju? Skoro są specjalne grunty i kleje, umożliwiające kładzenie nowych płytek na stare płytki, to zacząłem się zastanawiać nad położeniem, nowych płytek na stary klej. Stary klej się nie kruszy i nie pęka jest mega mocny i właściwie wygląda jak wylewka jakaś Co się może stać jeśli położę nowe płytki na stary klej albo nowe płytki na stare płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom.pk 01.04.2014 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Ja bym zrobił tak :warstwę kleju ponacinał ,porysował tak aby nie była gładka, następnie zagruntował .Następnie klej i płytki.Ponieważ jest to w mieszkaniu nie będzie dużych zmian temperatury i nic się nie stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts