replo 31.03.2014 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Witam, Planuje zainstalowac przydomowa oczyszczalnie sciekow. Problemem na jaki sie natknalem jest wysoki poziom wod gruntowych (30 cm pod poziomem gruntu)na wiosne. Dom bedzie podniesiony oczywiscie. Prosze podpowiedzcie mi jakie mam pole manewru z POS (jaki rodzaj oczyszczalni moge zastosowac)? PozdrawiamAndrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 31.03.2014 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 a masz w pobliżu jeziorko rzeczke albo rów melioracyjny ? bo przy takim wysokim poziomie nie pozwolą ci rozsączać w gruncie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
replo 31.03.2014 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Row melioracyjny jest jakies 150 m od dzialki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 31.03.2014 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 o to masz b dobrze , bo masz gdzie wode z oczyszczalni odprowadzić , ja też mam wysoki poziom wód gruntowych ale nie mam gdzie wody spuszczać i muszę robić bezodpływowe oczko, a oczyszczalnię będę robic korzeniową , albo trzcinową jak kto woli http://www.haba.pl/oferta/oczyszczalnie-sciekow/oczyszczalnia-roslinna-z-recyrkulacja-i-stawem.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_ZG 02.04.2014 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Witam, Mam podobny problem jak autor tematu, tylko poziom wody trochę niższy (około 50 cm). Oczywiście zdecydowałem się na oczyszczalnię biologiczną (obecnie rozważam BIO-HYBRYDA2500 lub BioPura) ale mam wątpliwości na temat przepompowni. Wylot kanalizy z domu mam też na głębokości 50 cm a rów melioracyjny zaledwie 5 metrów od miejsca na oczyszczalnię. I tak jeden wykonawca mówi, że przepompownia musi być, drugi, że poradzimy sobie bez niej. Jak to wygląda z Waszego doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts