tomek-d 31.03.2014 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 witam serdecznie to mój pierwszy post na forum, ponieważ zaszła potrzeba rozbudowy domu, potrzebował będę Waszej pomocy odnośnie kosztów i doboru materiałów. wiec w skrócie tak.... dom to piętrówka 3 poziomowa z lat 70tych ( 3 poziomy)... patrząc od przodu domu jest z boku murowany garaż na wspólnych fundamentach z domem, na tym garażu będzie budowana kładka schodowa o wymiarach ok 4 na 3.5 metry wysokość ok 2.2metra później będzie strop schody na gore i znowu analogicznie pomieszczenie 4 na ok 3.5 metra i 2.2 m wysokości. wszystko będzie stało na garażu i przylegało do domu. moje pytanie czy wystarczy grubość ścian 18cm plus później ocieplenie. ? powstanie ok 70m kw ścian ( minus drzwi i wejściowe i ew małe okna) jaki może być koszt wybudowania tej powierzchni ścian bez obróbki tynków gładzi itp pytania moja sa może zbyt ogólnikowe ale z kolejnych postach sprecyzuje ja bardziej bo jestem już umówiony z projektantem... ps budowlanka to nie jest moja mocna strona ale służę pomocą z zakresu elektroniki samochodowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 31.03.2014 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 patrząc od przodu domu jest z boku murowany garaż na wspólnych fundamentach z domem, na tym garażu będzie budowana kładka schodowa o wymiarach ok 4 na 3.5 metry wysokość ok 2.2metra Kładka schodowa ?? Rozumiem, źe masz na myśli "klatkę schodową" ? Trochę dziwne, źe pytasz tutaj, skoro sam piszesz, że jesteś umowiony z projektantem.... Przeciez to on ma wiecej danych, żeby ocenić, czy 18cm gazobetonu da radę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszek1232 10.04.2014 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 (edytowane) Napewno nie da rady ! 18 cm silikatu tak jeszcze bym się odważył ale letkiego gazobetonu ! Jakiej gęstości ? Chyba żaden kierownik budowy sie pod tym nie podpisze Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez lukaszek1232 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts