tomekwa 14.09.2014 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 ale Castorama jest chyba prawie w każdym mieście. Chyba każdym dużym. U mnie dobry workowany proponowano mi na koniec czerwca po 950-1000 za 1 t. Może w Bricomarche czy Mrówce byłaby szansa na Ekobran lub coś podobnego po 850-900. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 14.09.2014 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Chyba każdym dużym. U mnie dobry workowany proponowano mi na koniec czerwca po 950-1000 za 1 t. Może w Bricomarche czy Mrówce byłaby szansa na Ekobran lub coś podobnego po 850-900. Dorzuć 3 stówki. Oblecisz na prądzie. Przy założeniu że wystacza 3t na rok. A*powinno według zapewnień sprzedawców ekogroszku. Dlaczego groszek nazwany jest eko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 14.09.2014 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Dlaczego groszek nazwany jest eko? http://sjp.pl/eufemizm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 14.09.2014 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Kupcie groszek za 9 stów.Ja za parę złoty więcej na rok (max 300) przy 3 tonach, ogrzeję chałupę i CWU bez babrania. Zamiast biadolić i kombinować, nawracać nawiedzonych, sprawdzcie oferty producentów prądu. Zamiast kotła na groszek, kupcie buforek. Grzałki z mieszaczem i sterownikiem. W kotłowni postawicie sobie kominek rekreacyjnie z fotelami. Będziecie popijać browarka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 14.09.2014 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Chyba każdym dużym. U mnie dobry workowany proponowano mi na koniec czerwca po 950-1000 za 1 t. Może w Bricomarche czy Mrówce byłaby szansa na Ekobran lub coś podobnego po 850-900. Tak źle nie ma! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 14.09.2014 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Olsztyn kiepsko wypada... A na Slask dsleko Wygląda na to, że w Olsztynie używają tylko PC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 14.09.2014 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Wygląda na to, że w Olsztynie używają tylko PC. A tam nie za zimno na PC:rolleyes: Ja słyszałem, że one w niskich temperaturach to w ogóle nie działają i wtedy trzeba szybko na węgiel przechodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 14.09.2014 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 A tam nie za zimno na PC:rolleyes: Ja słyszałem, że one w niskich temperaturach to w ogóle nie działają i wtedy trzeba szybko na węgiel przechodzić Też tak słyszałem, podobno od -273,15 st C to już żadna PC nie daje rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 15.09.2014 04:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 A tam nie za zimno na PC:rolleyes: Ja słyszałem, że one w niskich temperaturach to w ogóle nie działają i wtedy trzeba szybko na węgiel przechodzić Nadal na tym forum nie pojawił się ŻADEN człowiek co przeszedł z PC na węgiel. Nawet z Olsztyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.09.2014 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 To sie wozi woreczkami we wlasnym samochodzie... Nie we własnym a w firmowym, nie przekręcaj faktów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 15.09.2014 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 nudziarze :P:P ciekawe czy takie oszczędności też stosujecie na Pb/On:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybniczanin 15.09.2014 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 No nie... Tylko Pb i dzialajacy katalizator. "NIE KOPCENIU" !!! No tak przecież wy kopcicie tylko rekreacyjnie w kominku i "gebą";) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobli 15.09.2014 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 ejj Panowie Pompiarze co tu tak cicho, piwko mam tylko kabaretu brak:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.09.2014 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 ejj Panowie Pompiarze co tu tak cicho, piwko mam tylko kabaretu brak:mad: Może zaczniemy od tego? Witam wszystkich. Kolego @mikolaj2 tak się składa że ja mam identyczny kocioł wersję KWZ-22kw. Według producenta na 160m2, czyli tyle ile wynosi powierzchnia mojego domu do ogrzania. Generalnie niedawno się przeprowadziłem, ale mogę powiedzieć że kocioł jest prze wymiarowy i to sporo. Podstawą jest aby kocioł miał dobraną odpowiednią moc do domu i to bardzo precyzyjnie w innym przypadku będzie pochłaniał kolosalne ilości paliwa. Jest to typowy dolniak i dlatego takim systemem palę. Nie używam żadnego miarkownika ciągu tylko klapki na śrubach w drzwiczkach zasypowych i popielnika. W kotłach dolnego spalania nie wskazane jest zaburzanie procesu spalania, kocioł zaczyna się dusić i produkować smołę i sadzę. Tak w skrócie jak przerobiłem kocioł. - uszczelniłem wszystkie drzwiczki, wyczystkę i połączenie kotła z kominem - zmniejszyłem szamotem palenisko wymiary dł 30cm x szer. 13cm x wys. 33cm - za wiszącym wymiennikiem dałem też cegły szamotowe przecięte po długości w trójkąt - dodałem patent kolegi @wezyra czyli w moim przypadku profil 80mm x 35mm Teraz jestem na etapie dodawania powietrza dopalającego w górnym prześwicie nad wiszącym wymiennikiem. Testy kotła trwają ale z racji ze kocioł ma już ogniska rdzy podejrzewam że po tym sezonie grzewczym będzie czas na zmiany. Napisz na jakim jesteś etapie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 16.09.2014 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Dla kolegów którzy nie zaglądają na wątek o ogrzewaniu elektrycznością - przykład jak Burki szczekać potrafią. Proszę zwrócić uwagę na post Artura zacytowany przez kolegę Asolta: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?10576-Ogrzewaj%C4%85cy-elektryczno%C5%9Bci%C4%85-WYST%C4%84P!!!&p=6609153&viewfull=1#post6609153 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 16.09.2014 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 A tutaj przykład jak te same Burki ogon pod siebie podwijają: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?10576-Ogrzewaj%C4%85cy-elektryczno%C5%9Bci%C4%85-WYST%C4%84P!!!&p=6609776&viewfull=1#post6609776 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tymczasowy19 16.09.2014 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 kobra64 - dzięki za cytat.to skrajny przypadek - fakt ale dziwnym trafem najwięcej tych skrajnych,zacietrzewionych, fanatycznych przypadków to właśnie fanatycy PCtrochę więcej obiektywizmu życzę (wszystkim) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 16.09.2014 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 ale dziwnym trafem najwięcej tych skrajnych,zacietrzewionych, fanatycznych przypadków to właśnie fanatycy PC Proponuję prześledzić wątek o kotle RBR Ekouniwersal - tam znajdziesz prawdziwych fanatyków;) A jakby Ci jeszcze było mało to wejdź na wątek "ranking paliwa typu ekogroszek" - tam znajdziesz ludzi co robią zdjęcia węgla, popiołu, itp - jeśli uważasz, że to jest normalne, to ja wole być fanatycznym wyznawcą pompy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 16.09.2014 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Proponuję prześledzić wątek o kotle RBR Ekouniwersal - tam znajdziesz prawdziwych fanatyków;) A jakby Ci jeszcze było mało to wejdź na wątek "ranking paliwa typu ekogroszek" - tam znajdziesz ludzi co robią zdjęcia węgla, popiołu, itp - jeśli uważasz, że to jest normalne, to ja wole być fanatycznym wyznawcą pompy:D http://emoty.blox.pl/resource/laie_67.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 16.09.2014 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Map, ci ludzie którzy robią zdjęcia węgla, palnika i popiołu robią to w określonym celu. Ja na przykład - kiedy palę najtańszym miałem podaję nastawy i robię zdjęcia żeby kolegom pokazać jak to ma wyglądać. Może ktoś skorzysta. Kiedy palę dla testu jakimś trudnym opałem - daję zdjęcia ku przestrodze, żeby koledzy wiedzieli czego się mogą spodziewać i omijali ten opał szerokim łukiem. A sporo kolegów - nowicjuszy proszących o pomoc w ustawieniu kotła daje zdjęcia - i wtedy znacznie łatwiej jest coś im poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts