Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie rozumiem - 270 złoty na cały prąd miesięcznie dla całego domu łącznie z ogrzewaniem i CWU gdzie wszystko jest na prąd to dużo czy mało?
Zamkniesz ten rok poniżej 3kzł? Czy miałeś wymieniany licznik w tym domu?

Faktury pokazywałem na forum, ale zwyczajnie stopki zabrakło :)

Wynik wyszedł bardzo podobny, 3270zł. Po przejściu do Duona powinno być około 2800-2900. Zobaczymy w praniu.

PC przez pięć lat zużyła niemal dokładnie 20000kWh, więc śmiało mogę przyjmować, że zużywa 4000kWh rocznie.

Nie rozumiem - 270 złoty na cały prąd miesięcznie dla całego domu łącznie z ogrzewaniem i CWU gdzie wszystko jest na prąd to dużo czy mało?

U zyzola idzie podobnie, tyle że bez CO i CWU :D

Tyle to ja płacę za bytowy miesięcznie i nie mam wszystkiego na prąd.

Bo nie siedzi przy świeczce tak ja Ty żeby Ci na fakturach nie skoczyło bo jak to będzie na forum wyglądać ?

A ile go zużywasz w kWh?

Wiesz Liwek ja palę węglem, mam około 25 stopni w domu a nie 18-ście, żona włącza zmywarkę, pralkę i czego potrzebuje w danej chwili nie czekając na drugą taryfę.

W drugiej taryfie to ja sobie zbyknę i idę spać a nie żeby mi się coś tłukło po domu bo taniej w nocy.

Bo nie siedzi przy świeczce tak ja Ty żeby Ci na fakturach nie skoczyło bo jak to będzie na forum wyglądać ?

Świeczki są za drogie, mam koci wzrok ;)

Wiesz że oświetlenie w domu przy ledach to śmieszne pieniądze? A że akurat szwagier zajmuje się sprowadzaniem tych żarówek, mam w nich cały dom i często nawet jak gdzieś wychodzimy to nie gaszę światła. Na zewnątrz mam czujnik zmierzchowy i ledy podświetlają domek przez cały rok. Także argument z tych głupszych. Ale czego się można po tobie spodziewać...

Wiesz Liwek ja palę węglem, mam około 25 stopni w domu a nie 18-ście, żona włącza zmywarkę, pralkę i czego potrzebuje w danej chwili nie czekając na drugą taryfę.

W drugiej taryfie to ja sobie zbyknę i idę spać a nie żeby mi się coś tłukło po domu bo taniej w nocy.

Pytam o kWh, nie wiesz co to takiego?

Tyle to ja płacę za bytowy miesięcznie i nie mam wszystkiego na prąd.

To co wyrobicie z tym prądem? Mnie się nie udało 250 zł przekroczyć przez 2 miesiące gdzie jest na razie bojler elektryczny, często syn z synową i czwórką dzieci no i nas dwoje. Nie mówię już o 100 metrowym mieszkaniu w bloku gdzie rachunek za prąd i gaz razem z reguły kręci się w okolicach 100 zł/mc zimową porą.

Edytowane przez plusfoto
PC przez pięć lat zużyła niemal dokładnie 20000kWh, więc śmiało mogę przyjmować, że zużywa 4000kWh rocznie.

Troszkę uprościłeś, zapytałem o zmianę licznika bo wiele powiedziałby jego stan obecny - znasz mnie na tyle i wiesz, że mniej ważny jest pobór Twojej PC, a ważniejsze ile zużyłeś kWh w tym czasie wg licznika z którego rozlicza dostawca energii - po prostu za to płacisz.

Edytowane przez kbab
Po prostu żyjemy normalnie a nie pod licznik.

Dobrej nocki i gaście światło :)

Wiesz ile kWh rocznie idzie ci prądu czy nie wiesz? Jeżeli zapytasz karokę o węgiel to sypie liczbami jak z rękawa, a już o prądzie to nic nie umie powiedzieć. A przecież karoka, prąd to część ogrzewania ;)

Świeczki są za drogie, mam koci wzrok ;)

Wiesz że oświetlenie w domu przy ledach to śmieszne pieniądze? A że akurat szwagier zajmuje się sprowadzaniem tych żarówek, mam w nich cały dom i często nawet jak gdzieś wychodzimy to nie gaszę światła. Na zewnątrz mam czujnik zmierzchowy i ledy podświetlają domek przez cały rok. Także argument z tych głupszych. Ale czego się można po tobie spodziewać...

Szwagier ledami a pewnie Tata w energetyce

Troszkę uprościłeś, zapytałem o zmianę licznika bo wiele powiedziałby jego stan obecny - znasz mnie na tyle wiesz, że mniej ważny jest pobór Twojej PC, a ważniejsze ile zużyłeś kWh w tym czasie wg licznika z którego rozlicza dostawca energii - po prostu za to płacisz.

Nie rozumiem. Licznika nie zmieniałem.